Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Premiere Elements?

Om du inte har ursprunglig media kan du hämta Premiere Elements. Du måste använda ditt serienummer, Adobe-ID och lösenord för att slutföra installationen. Om du har dina originalskivor, se Installera Premiere Elements från en DVD-skiva.

Varför går det inte att installera Premiere Elements?

Lär dig hur man löser installationsproblem för Premiere Elements på Windows eller Mac OS.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Premiere Elements?

Ja! Du kan hämta en utvärderingsversion av Premiere Elements. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera utvärderingsprogram som inte är Creative Cloud-program.

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Premiere Elements på en annan dator?

Du kan installera Premiere Elements på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du först logga ut från Premiere Elements på en av de tidigare datorerna. Välj Hjälp > Logga ut. För mer information, se Aktivera och inaktivera Adobe-produkter.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din utvärderingsversion till en betald produkt. Se Installera och aktivera en utvärderingsversion du vill köpa.

Hur skriver jag ut ett kvitto eller en faktura?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord.  Klicka på fliken Avtal och produkter och sedan på Visa beställningar under order historiken. Klicka på beställningen och klicka sedan på skrivarikonen. För mer information, se Adobe Store | Vanliga frågor om beställning och betalning online.

Hur returnerar eller ändrar jag en Adobe-beställning?

Fixa till video och ljud

Hur skapar jag slowmotion-scener eller ökar uppspelningshastigheten i en video?

Välj Klipp > Tidssträckning i läget Expert. Följ anvisningarna i dokumentet för att ändra uppspelningshastighet och längd för videoklipp.

Kan jag korrigera skakigt material som filmats för hand?

Använd Shake Stabilizer för att automatiskt stabilisera skakiga eller ryckiga videoklipp. För information om justeringsalternativ, se Stabilisera videoklipp med Shake Stabilizer.

Hur ändrar jag volymen i ett videoklipp?

Lär dig hur man mixar ljud och justerar volym med hjälp av Audio Mixer och SmartMix.

Kan jag justera ljuset eller färgen på mina tagningar?

Ja. Använd en guidad redigering för att justera ljusstyrka, kontrast och färg i dina videoklipp. Verktyget Auto Smart Tone korrigerar automatiskt bleka, otydliga eller ljusa videoklipp. För mer information, se Redigera bildrutor med Auto Smart Tone.

Hur gör jag för att klippa ut bildrutor från min film?

Lär dig hur man trimmar klipp och delar klipp.

Tekniker

Hur skapar jag titlar och eftertexter?

Du kan skapa titlar med hjälp av biblioteket för titelteman. Ta reda på hur man använder förbyggda animeringar, byter ut text och anpassar titelteman. Ytterligare information finns på Rörelsetitlar.

Hur gör jag för att ange ett fotos varaktighet?

Du kan ange varaktigheten för alla bilder som du vill importera eller tilldela en särskild varaktighet för enskilda stillbilder. Läs mer i artikeln Ange varaktighet för importerade stillbilder.

Hur panorerar och zoomar jag ett foto?

Lär dig hur man använder panorering och zoom för att skapa videolika effekter på dina foton och filmklipp.

Hur trimmar jag videoklippen?

Använd funktionen SmartTrim för att hitta och samla de bästa scenerna baserat på videons stil.För att lära dig hur du använder SmartTrim går du till Smart Trim.

Vilka inställningar ska jag använda för att exportera och lägga upp min film?

Lär dig vilka inställningar som ska användas för att exportera och dela videoklipp.

Vanliga problem

Hur kan jag lösa ett kompileringsfel?

Starta om datorn och försök sedan förkompilera din projekttidslinje. Om felet kvarstår, se ”Fel vid kompilering av film” under återgivning och export.

Jag har problem med att importera. Vad kan jag göra åt det?

Följ felsökningsförslagen i Felsökning av videofiler.

Vilken typ av filer kan jag importera?

Premiere Elements accepterar en mängd olika videoformat. Se Filformat som stöd för en fullständig lista.

Min film spelas inte upp korrekt. Hur kan jag lösa detta?

Om din video visas för snabbt, dataströmmar eller ser ut att ta bort bildrutor ska du följa stegen i Felsökning av digitala videouppspelningsproblem.

Jag får ett felmeddelande när jag försöker dela mina skapelser på Facebook. Vad är fel?

På grund av ändringar som gjort nyligen i sättet som Facebook arbetar med tredjepartsutvecklare stöds inte längre direkt uppladdning av foton och videoklipp från stationära produkter till Facebook. Läs mer här Det går inte att ladda upp foton och videoklipp till Facebook.

Community

Delta i konversationen.

Relaterade forum