Problemen bij de configuratie van uw printer oplossen

Opmerking: kijk in de documentatie van uw printer om vast te stellen of uw printer een PostScript-printer is. U kunt ook uw systeemvoorkeuren openen en naar het configuratiescherm Printers en faxapparaten (Windows) of Afdrukken en faxen in Systeemvoorkeuren (Mac OS) gaan, en naar de eigenschappen van het stuurprogramma kijken. Als het een PostScript-printer is, bevat de modelnaam meestal de letters PS. 

PostScript-printers

Wijs een standaardprinter toe.

Als u probeert om een document of PDF af te drukken zonder dat er een standaardprinter is toegewezen, geeft het systeem waarschijnlijk een foutmelding.

Maak het exemplaar van de printer opnieuw aan in Mac OS.

  1. Open Printen en faxen in Systeemvoorkeuren
  2. Selecteer de printer en klik op Verwijder.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Kies een verbindingsmethode in het menu Protocol.
  5. Selecteer een printer of geef het IP-adres van de printer op.
  6. Kies uw printermodel uit het toepasselijke menu en klik op Toevoegen.

Maak meer schijfruimte vrij. 

Houd drie tot vijf keer de grootte van het af te drukken bestand vrij op de harde schijf.

  • Als u meer ruimte moet maken, zoekt u naar tijdelijke bestanden (TMP) op uw computer en verwijdert u deze.
  • Leeg de prullenbak.
  • Wis de schijfcache die de webbrowser gebruikt. Zie de browserdocumentatie voor instructies over het wissen van de schijfcache. 

Gebruik een bijgewerkt PPD-bestand (Postscript Printer Description). 

Een PPD-bestand (PostScript Printer Description) bevat een beschrijving van de mogelijkheden van een PostScript-printer voor instellingen zoals de marges, kleur en resolutie. Als PDD-bestanden niet juist of verouderd zijn, kan de afdruktijd langer zijn. Configureer uw printer met het PPD-bestand dat wordt aanbevolen door de fabrikant van uw printer.

Voor een PPD-bestand voor uw apparaat gaat u naar de website van de printerfabrikant en downloadt u de laatste versie van het stuurprogramma voor uw printer. U kunt ook naar een van de volgende pagina's gaan: PostScript-printerstuurprogramma's voor Windows (Windows) of PostScript-printerstuurprogramma's voor Mac OS (Mac OS). 

Niet-PostScript-printers

Vrijwaring: voor sommige oplossingen dient u de eigenschappen van het printerstuurprogramma te wijzigen. De locatie voor specifieke eigenschappen verschilt per printer en per printerstuurprogramma. De technische ondersteuning van Adobe kan dan ook geen gedetailleerde informatie geven over de locatie voor elke eigenschap. Neem contact op met de printerfabrikant of zie de printerdocumentatie voor meer informatie.

Zorg ervoor dat de printer voldoende geheugen heeft.

Zorg ervoor dat de printer voldoende geheugen heeft om alle pagina-elementen af te drukken. Om met 300 dpi af te drukken, moet de printer over ten minste 2 MB RAM-geheugen beschikken. Om met 600 dpi af te drukken, moet de printer over ten minste 4 - 6 MB RAM-geheugen beschikken. Zie de printerdocumentatie voor instructies over het bepalen van het beschikbare printergeheugen.

Problemen met het afdrukken van pdf's in Acrobat en Adobe reader oplossen

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online