Voor een volledige lijst met artikelen over beveiliging gaat u naar Overzicht van beveiliging in Acrobat en PDF-inhoud.

Het klikken op een koppeling naar internet brengt mogelijk een veiligheidsrisico met zich mee. Kwaadaardige websites kunnen schadelijke inhoud overdragen of stilzwijgend gegevens verzamelen. Als u zich zorgen maakt om deze risico's kunt u Acrobat DC en Acrobat Reader DC zodanig configureren dat er een waarschuwing verschijnt als een PDF probeert verbinding met internet te maken.

U kunt Acrobat DC en Acrobat Reader DC toestaan contact te maken met geselecteerde websites door hun adres (URL) toe te voegen aan de lijst vertrouwde websites in de voorkeuren van het Betrouwbaarheidsbeheer. U kunt ook alle URL's toestaan.

Opmerking:

Als de opties in het dialoogvenster Internettoegang beheren uitgeschakeld zijn, selecteert u Aangepaste instelling. Als de opties nog steeds uitgeschakeld zijn, heeft de beheerder die restricties mogelijk ingesteld.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat DC/Acrobat Reader DC > Voorkeuren (Mac OS).

2. Kies bij de Categorieën aan de linkerkant de optie Betrouwbaarheidsbeheer.

3. Klik op Instellingen wijzigen om het standaardgedrag te bepalen voor toegang tot internet vanaf PDF's.

4. Kies een van de volgende opties:

• Selecteer De toegang tot alle websites toestaan voor PDF-bestanden als u toegang tot alle URL's wilt.

• Selecteer De toegang tot alle websites blokkeren voor PDF-bestanden als u de toegang tot alle URL's wilt beperken.

• Selecteer Aangepaste instelling om de toegang te beperken tot alleen de URL's die u hebt opgegeven.

• Typ de URL in het tekstvak Hostnaam en klik op Toestaan of Blokkeren om een website toe te voegen.

• Als u een URL wilt verwijderen die u niet langer wilt bezoeken, selecteert u de website in de lijst en klikt u op Verwijderen.

• Om te bepalen wat het programma moet doen met websites die niet in de aangepaste lijst staan, selecteert u een van deze opties: Altijd vragen, Toegang toestaan, Toegang blokkeren.

Zie voor meer informatie de handleiding voor toepassingsbeveiliging op www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_nl.

Opmerking:

als u een beveiligde PDF opent en u wordt gevraagd een URL toe te staan of te blokkeren, selecteert u Onthoud mijn handelingen voor de site. Hiermee voegt u de URL toe aan deze lijst.