In plaats van een fysieke printer kunt u de optie Adobe PDF in praktisch elke Windows- of Mac OS-toepassing selecteren. De optie Naar PDF afdrukken maakt een elektronische kopie van uw bestand die u kunt opslaan naar schijf.

Opmerking: als u een bestand afdrukt naar een PDF-bestand met de Adobe PDF-printer, wordt het bestand afgevlakt tot één laag.

Opmerking:

Zorg ervoor dat Acrobat op uw computer is geïnstalleerd, anders wordt de Adobe PDF-printer of de optie Opslaan als Adobe PDF niet weergegeven.

Videozelfstudie: Afdrukken naar PDF

Bekijk deze videozelfstudie als u de Adobe PDF-printer wilt gebruiken om PDF's te maken vanuit praktisch elke toepassing.

Video (03:34) | Medewerkers: lynda.com, Claudia McCue

Naar PDF afdrukken (Windows)

1. Open een bestand in een Windows-toepassing.

2. Kies Bestand > Afdrukken.

3. Kies Adobe PDF als printer in het dialoogvenster Afdrukken.

Klik op de knop Eigenschappen (of Voorkeuren) om de Adobe PDF-printerinstelling aan te passen. (In bepaalde toepassingen moet u mogelijk eerst op Instellingen klikken in het dialoogvenster Afdrukken om een lijst met printers te openen. Vervolgens kunt u dan op Eigenschappen of Voorkeuren klikken.)

4. Klik op Afdrukken. Typ een naam voor het bestand en klik op Opslaan.

Voor meer informatie over Adobe PDF-printerinstellingen raadpleegt u De Adobe PDF-printer gebruiken.

Naar PDF afdrukken (Mac OS)

De Adobe PDF-printer is niet beschikbaar op de Mac. U kunt echter wel de optie Opslaan als Adobe PDF gebruiken om een bestand op de Mac af te drukken naar een PDF-bestand.

Opmerking:

Wanneer u in macOS Mojave (v10.14) probeert een document af te drukken naar PDF via het systeemdialoogvenster Druk af > Sla op als Adobe PDF, verschijnt een foutbericht met de mededeling dat deze workflow de actie Sla op als Adobe PDF bevat, dat die door een derde partij wordt aangeboden en dat u acties van derde partijen expliciet moet inschakelen.

Zie Fout bij opslaan als Adobe PDF | macOS Mojave 10.14 voor meer informatie.

1. Open een bestand in een Mac OS-toepassing.

2. Klik op de knop PDF en kies Opslaan als Adobe PDF.

3. Kies de Adobe PDF-instellingen en klik op Doorgaan.

4. Typ een naam voor het bestand en klik op Opslaan.