Wanneer u zich bij een Creative Cloud-app probeert aan te melden nadat u de CC-desktopapp hebt bijgewerkt, ziet u het bericht 'Onbekende serverfout'.

Onbekende serverfout

Op deze pagina vindt u oplossingen voor het verhelpen van deze fout. Probeer de oplossingen in de vermelde volgorde en stop wanneer u zich kunt aanmelden zonder een foutbericht te ontvangen.

Oplossing 1: installeer de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp
Oplossing 2: schoon de gecachte aanmeldingsgegevens van de gebruiker op
Oplossing 3: installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw en schoon de gecachte aanmeldingsgegevens van de gebruiker op

Oplossingen

Oplossing 1: installeer de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp

CC-desktopapp versie 1.0.0.183 en latere versies omvatten een update die dit probleem voor de meeste gebruikers oplost. In de meeste gevallen downloadt en installeert Creative Cloud de update automatisch wanneer u zich aanmeldt. Als u zich niet kunt aanmelden bij de Creative Cloud-desktopapp, doet u het volgende:

1. Ga naar http://www.adobe.com/nl/creativecloud/desktop-app.html.
  2. Meld u aan met de Adobe ID die aan uw Creative Cloud-account is gekoppeld: klik op de link Aanmelden in de rechterbovenhoek van de pagina en volg de aanwijzingen op het scherm.
  3. Download en installeer de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp: klik op de knop Downloaden in de rechterbovenhoek van de pagina en volg de aanwijzingen op het scherm.
  4. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw en meld u aan.

Oplossing 2: schoon de gecachte aanmeldingsgegevens van de gebruiker op

1. Sluit de Creative Cloud-desktopapp.
  2. Navigeer naar de map OOBE.
    Windows: [Systeemstation]:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Adobe\OOBE
    Mac OS: /Gebruikers/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/OOBE
  3. Verwijder het bestand opm.db.
  4. Start de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 3: installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw en schoon de gecachte aanmeldingsgegevens van de gebruiker op

1. Verwijder de Creative Cloud-desktopapp.
    • Windows
    1. Open het Configuratiescherm van Windows en kies Programma's en onderdelen.
    2. Kies Adobe Creative Cloud en klik op Verwijderen/wijzigen.
    3. Volg de instructies op het scherm.
    • Mac OS
    1. Open Finder en ga naar /Applications/Utilities/Adobe Installers.
    2. Dubbelklik op Adobe Creative Cloud om het te verwijderen.
    3. Volg de instructies op het scherm.
  2. Herhaal de stappen onder Oplossing 2 om de gecachte aanmeldingsgegevens van de gebruiker op te schonen.
  3. Herhaal de stappen onder Oplossing 1 om de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp te installeren.
  4. Start de Creative Cloud-desktopapp.

Aanvullende informatie

Als u de map OOBE niet ziet op de opgegeven locatie, wijzigt u uw systeeminstellingen zodat verborgen bestanden en mappen worden weergegeven.

Verborgen bestanden, mappen, bestandsextensies weergeven | Windows XP, Vista, Windows 7, 8
Toegang krijgen tot verborgen bibliotheekbestanden van gebruikers | Mac OS 10.7 en hoger