Een conflicterende toepassing of conflicterend proces sluiten

Wanneer u een app van Adobe installeert of bijwerkt, zoals Photoshop CC, kunnen actieve toepassingen of processen storing veroorzaken en de installatie tijdelijk stoppen.

U ziet bijvoorbeeld een foutbericht zoals het onderstaande voorbeeld:

• 'Sluit de volgende toepassing/het volgende proces om door te gaan: - LogTransport2'.
  • 'Sla uw werk op en sluit de volgende programma's, en klik vervolgens op Doorgaan:'

U moet de conflicterende toepassing of het conflicterende proces sluiten om door te gaan met de installatie of update. Dit doet u door uw besturingssysteem op de onderstaande tabbladen te selecteren.

Stappen om een conflicterende toepassing of proces te sluiten

Windows

Een toepassing sluiten:

• Klik met de rechtermuisknop op het toepassingspictogram op de Taakbalk en kies vervolgens Venster sluiten.

Een proces sluiten:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Taakbalk en selecteer Taakbeheer.

2. Selecteer een conflicterend proces in de lijst en klik op Proces beëindigen.

3. Herhaal stap 2 voor andere conflicterende processen.

Mac

Een toepassing sluiten:

• Ctrl-klik op het toepassingspictogram in het dock en kies Stop.

Een proces sluiten:

1. Selecteer Ga > Hulpprogramma's in de Finder.

2. Dubbelklik op de toepassing Activiteitenweergave.

3. Typ de naam van het proces in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster Activiteitenweergave.

4. Dubbelklik op het conflicterende proces in de lijst en klik op Stop in het procesvenster. Klik daarna op Forceer stop.

5. Herhaal stappen 3 en 4 voor andere conflicterende processen.

Als u het proces niet in de Activiteitenweergave vindt, gaat u naar Spotlight-zoeken. Typ de naam van het proces en klik vervolgens op de procesnaam in de zoeklijst. Herhaal dan stap 1 tot 4.

Zie voor meer informatie: