Sommige apps of achtergrondprocessen kunnen de installatie of update verstoren. Ontdek hoe u ze kunt sluiten, zodat u de installatie of update kunt voortzetten.

Fout met de vraag om een app of proces te sluiten

Sommige apps of processen draaien op de achtergrond, ook al ziet u geen geopende bestanden of apps. Ze kunnen een storing veroorzaken en de installatie tijdelijk stoppen. U moet het conflicterende programma of proces sluiten om door te gaan met de installatie of update.

U zou bijvoorbeeld een van de volgende foutberichten kunnen zien:

• 'Sluit de volgende toepassing/het volgende proces om door te gaan: - LogTransport2'.
  • 'Sla uw werk op en sluit de volgende programma's, en klik vervolgens op Doorgaan:'

Een conflicterende app sluiten

Windows

Klik met de rechtermuisknop op het programmapictogram op de taakbalk en selecteer vervolgens Venster sluiten.

Venster sluiten

macOS

Ctrl-klik op het programmapictogram in het dock en selecteer Stop.

Ctrl-klik op het programmapictogram

Een conflicterend proces in Windows sluiten

1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer.

Taakbeheer
  2. (Optioneel) Selecteer Meer details wanneer Taakbeheer niet volledig is uitgevouwen.

Klik op Meer details
  3. Selecteer op het tabblad Processen het proces dat in het foutbericht wordt genoemd.

Sluit achtergrondprocessen
  4. Selecteer Taak beëindigen.

Taak beëindigen
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor andere conflicterende processen.

Een conflicterend proces sluiten in macOS

1. Selecteer in de Finder Ga > Hulpprogramma's.

Kies Ga > Hulpprogramma's
  2. Dubbelklik op Activiteitenweergave.

Activiteitenweergave
  3. Selecteer Alle processen in het menu Weergave om te controleren dat alle processen in de lijst staan.

activity-monitor-view-all-processes
  4. Typ de naam van het proces in het zoekvak rechtsboven in het venster Activiteitenweergave.

Zoekvak
    Een voorbeeld van een Creative Cloud-achtergrondproces
  5. Dubbelklik op het conflicterende proces in de lijst en selecteer Stop in het procesvenster.

Venster sluiten
  6. Selecteer Forceer stop.

Processen geforceerd stoppen
  7. Herhaal stap 3 tot en met 5 voor eventuele aanvullende conflicterende processen.