Voordat u begint

Meestal kunt u Photoshop Elements 9 verwijderen door het verwijderingsprogramma uit te voeren. U kunt het installatieprogramma openen via de optie Programma's en onderdelen in Windows 7 en Vista. Als u Windows XP gebruikt, kunt u het verwijderingsprogramma oproepen via de optie Software in het Configuratiescherm.

Als Photoshop Elements 9 niet wordt weergegeven in het Configuratiescherm, of als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert het programma te verwijderen, kunt u het handmatig verwijderen. Bij handmatige verwijdering zorgt u er ook voor dat de toepassing volledig van uw computer wordt verwijderd.

Opmerking: voor een aantal van de onderstaande stappen moet u specifieke gegevens opgeven over de Windows-editie die u gebruikt. Als u deze gegevens niet weet, leest u Vaststellen of uw computer een 32-bits of 64-bits editie van Windows heeft (kb407673).

Opmerking: het is mogelijk dat niet alle bestanden, mappen en registervermeldingen die hieronder worden weergegeven, op uw systeem voorkomen. Als u bepaalde bestanden, mappen of registervermeldingen niet op uw computer kunt vinden, gaat u door naar het volgende item op de lijst.

Het verwijderingsprogramma uitvoeren

1. Sluit alle toepassingen.
  2. Kies Start > Configuratiescherm of Start > Instellingen > Configuratiescherm.
  3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Windows XP: dubbelklik op Software.
    • Windows 7Vista: als de weergave Configuratiescherm is geselecteerd, klikt u op Een programma verwijderen onder Programma's.
    • Windows 7Vista: als de klassieke weergave is geselecteerd, dubbelklikt u op Programma's en onderdelen.
  4. Selecteer Adobe Photoshop Elements 9 in de lijst met geïnstalleerde programma's, en klik op Verwijderen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Volgende.
  7. Klik op Verwijderen en volg de overige instructies op het scherm om de verwijdering te voltooien.

Nadat u Photoshop Elements 9 hebt verwijderd, voert u de overige taken hieronder uit om ervoor te zorgen dat de toepassing volledig is verwijderd.

De service Controlemappen stoppen

De service Controlemappen wordt op de achtergrond op uw computer uitgevoerd. De service detecteert foto's die u aan mappen toevoegt die zijn opgenomen in de lijst met controlemappen van de Organizer. (Raadpleeg Controlemappen gebruiken in de Help van Photoshop Elements 9 voor meer informatie.) Als deze service actief is, kunt u niet alle mappen verwijderen die in de volgende sectie worden weergegeven.

1. Kies Start > Uitvoeren (Windows XP) of klik op Start (Windows 7 en Vista).
  2. Typ services.msc en druk op Enter.
  3. Zoek Adobe Active File Monitor V9 in de lijst met services. Als de service niet wordt weergegeven, gaat u naar stap 6.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Adobe Active File Monitor V9 en voer een van de volgende handelingen uit:
    • Kies Stoppen in het pop-upmenu. Ga naar de volgende stap.
    • Als Stoppen niet beschikbaar is (wordt grijs weergegeven), is de service al gestopt. Ga naar de volgende stap.
  5. Sluit het venster Services.

Resterende mappen en bestanden verwijderen

Maak een back-up van persoonlijke bestanden die u wilt opslaan uit de volgende mappen, en verwijder vervolgens de mappen en bestanden voor uw Windows-editie:

Opmerking: sommige onderstaande bestanden zijn verborgen. Windows Verkenner geeft verborgen bestanden en mappen standaard niet weer. Zie Verborgen bestanden, mappen en bestandsextensies weergeven (kb402324) voor instructies om deze verborgen bestanden mappen weer te geven.

64-bits edities van Windows 7 of Vista

• Mappen
    • C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Snelkoppelingsbestanden
    • C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 9

32-bits edities van Windows 7 of Vista

• Mappen
    • C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program Files\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\ProgramData\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Users\[Uw gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Snelkoppelingsbestanden
    • C:\Users\Public\Desktop\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 9

32-bits edities van Windows XP

• Mappen
    • C:\Program Files\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program Files\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Snelkoppelingsbestanden
    • C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 9

64-bits editie van Windows XP

• Mappen
    • C:\Program Files (x86)\Adobe\Photoshop Elements 9
    • C:\Program Files (x86)\Adobe\Elements 9 Organizer ***
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\PhotoshopElements\9.0
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Help\nl_NL\ElementsOrganizer\9.0 ***
    • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\Elements 9 ***
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Photoshop Elements\9.0
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
    • C:\Documents and Settings\[Uw gebruikersnaam]\Application Data\Adobe\Online Services\Photoshop Elements 9.0.0
  • Snelkoppelingsbestanden
    • C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\Adobe Photoshop Elements 9
    • C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Adobe Photoshop Elements 9

***Opmerking: als Adobe Premiere Elements 9 is geïnstalleerd, verwijdert u deze items niet.

Nadat u de bovenstaande bestanden en mappen hebt verwijderd, maakt u de Prullenbak leeg.

Resterende registervermeldingen verwijderen

Disclaimer: bij deze procedure moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor problemen die worden veroorzaakt door onjuiste wijzigingen van het register, dat cruciale informatie bevat over de hardware en software van uw systeem. Maak een back-up van het register alvorens het te wijzigen. Raadpleeg de documentatie in Windows of neem contact op met Microsoft voor meer informatie over het register.

Verwijder de volgende registersleutels:

• HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop Elements\9.0
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Pulse
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Photoshop Elements\9.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Elements Organizer\9.0 ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{007F778D-F15C-4EAB-AE92-071D21FAF632}
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{433EACD8-4747-4A6A-826A-FFA9F39B0D40} ***
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Photoshop Elements 9
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\D877F700C51FBAE4EA2970D112AF6F23
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\8DCAE3347474A6A428A6FF9A3FB9D004 ***
  • HKEY_CLASSES_ROOT\PhotoshopElements.Application.9

***Opmerking: als Adobe Premiere Elements 9 is geïnstalleerd, verwijdert u deze registervermeldingen niet.