Adobe-winkel | Veelgestelde vragen over online bestellen en betalen

Krijg alle Creative Cloud-apps en -services met het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap.

Lees meer over de voordelen van het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap.

Vind antwoorden op algemene vragen over het kopen van Adobe-producten, betalingen, het downloaden van producten, het volgen van bestellingen en het retourneren of annuleren van een bestelling.

U kunt Adobe-producten kopen in de Adobe-winkel of via een wederverkoper. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u producten kunt aanschaffen bij de Adobe-winkel en vindt u informatie over downloads, serienummers, betalingen, het volgen van bestellingen, en het retourneren en ruilen.

Vragen over volumelicenties?

Ga naar de website Aanschafprogramma's van Adobe.

Onderwijsinstelling?

Zie Veelgestelde vragen over onderwijsaankopen voor aankoopopties en vereisten.

Belangrijkste vragen over lidmaatschap: Creative Cloud, Acrobat en Adobe Stock

 1. Meld u aan op account.adobe.com/nl/orders.

 2. Op de pagina Bestellingen en facturen selecteert u Facturen bekijken om uw betalingsgeschiedenis te bekijken. 

  Opmerking:

  Het kan 24 uur duren voordat een betaling in uw account wordt vermeld.

U kunt uw ontvangstbewijs vinden in uw Adobe-account onder Bestellingen en facturen. Zie Uw Adobe-factuur weergeven, downloaden of e-mailen voor gedetailleerde instructies.

U kunt automatische verlenging niet uitschakelen. Als u uw lidmaatschap niet wilt voortzetten, kunt u het lidmaatschap gewoon annuleren. Uw lidmaatschap blijft geldig tot het einde van de huidige factureringscyclus.

Als u een melding ontvangt dat uw betaling niet verwerkt kon worden, werk dan de betaalgegevens bij die aan uw lidmaatschap zijn gekoppeld. Zie Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken. In de komende 30 dagen zullen we een aantal keren de betaling opnieuw proberen te verwerken.

 

Alleen in de Verenigde Staten kan Adobe voor uw abonnement betalingen met een betaalkaart verwerken als pinloze debettransacties. Dit betekent dat, hoewel een debittransactie zonder pincode wordt verwerkt als een PIN-debittransactie, u uw pincode niet hoeft in te voeren.

Uw financiële instelling kan u kosten in rekening brengen voor betalingen die wij verwerken als debittransactie zonder PIN. Als u vragen hebt over de voorwaarden van uw betaalkaart, neem dan contact op met uw financiële instelling via het telefoonnummer op de achterkant van uw kaart.

Adobe-producten kopen

U kunt Adobe-producten rechtstreeks in de Adobe-winkel kopen of via een wederverkoper (bijvoorbeeld een fysieke winkel).

Als gevolg van btw-wetgeving kunnen klanten in de volgende locaties niet bestellen via de Adobe-winkel: Canarische Eilanden, de Kanaaleilanden, de Faeröer, Helgoland, Liechtenstein, Madeira, Monaco en de Franse overzeese departementen.

 1. Producten selecteren om aan te schaffen

  Opmerking:

  Als het product dat u wilt kopen er niet bij staat, kies dan een andere optie uit het menu boven de productlijst.

 2. Selecteer Nu kopen of Gratis proefversie starten.

 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de aankoop te voltooien. U moet een Adobe-account aanmaken (of zich hierbij aanmelden) voordat u uw aankoop kunt voltooien.

  Opmerking:

  Hulp nodig bij uw Adobe-account? Lees het artikel Problemen met aanmelden bij Adobe-account oplossen.

   

Als u een student of medewerker bent bij een erkende onderwijsinstelling en een Adobe-product met korting wilt aanschaffen, raadpleegt u de vereisten op een van deze pagina's:

Opmerking:

Voor meer informatie over onderwijsaankopen raadpleegt u Veelgestelde vragen over onderwijsaankopen.

U kunt een proefversie van een Adobe-product voor één gebruiker omzetten in een volledig gelicentieerde versie. Zie een van de volgende documenten voor instructies:

In de Productencatalogus kunt u het productaanbod op de volgende manieren bekijken:

 • Gebruik de zoekbalk om in alle beschikbare producten te zoeken.
 • Vouw de opties Creativiteit en ontwerp, PDF en e-handtekeningen, marketing en handel, of aanvullende oplossingen uit en selecteer de onderliggende filters.
Zoeken naar producten om te kopen

Vragen over producten? Neem contact op met het verkoopteam voor hulp.

Als u een upgrade aanschaft, moet u mogelijk het serienummer van de vorige versie van uw product invoeren om de download en installatie uit te voeren. Als u online bestelt, moet de upgrade voor hetzelfde platform (macOS of Windows) en taal zijn als het oorspronkelijke product.

Raadpleeg Uw serienummer zoeken voor hulp bij het vinden van uw serienummer. Als u tijdens de installatie problemen ondervindt, raadpleegt u Upgradefout: dit serienummer is niet voor een in aanmerking komend product.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

Downloads en serienummers

Ik heb een downloadprobleem

Creative Cloud

Probeer de oplossingen in Download- en installatieproblemen bij Creative Cloud oplossen om algemene problemen met uw browser, systeem en connectiviteit op te lossen waardoor een download kan mislukken.

Alle andere producten

Als u downloadproblemen wilt oplossen met andere producten (zonder abonnement), probeert u de oplossingen in Downloadproblemen oplossen.

Waar kan ik producten of proefversies downloaden?

Creative Cloud

U kunt Creative Cloud-producten rechtstreeks downloaden via de Adobe Creative Cloud-desktopapp.

Alle andere producten

Zie Gedownloade apps en bestanden zoeken voor meer informatie over het downloaden van een aangeschaft product of hoe u een product kunt vinden dat u al hebt geïnstalleerd.

Proefversies en updates

Als u aan gratis proefversie wilt downloaden, gaat u naar Downloads van Adobe.

Volumelicentie

Als u een volumelicentie hebt, gaat u naar de Adobe-licentiewebsite (LWS) voor informatie.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat)

U hebt toegang tot de Creative Cloud- of Document Cloud-apps en services zolang u een geldig lidmaatschap of abonnement hebt. Als u uw lidmaatschap of abonnement opzegt, hebt u tijdens de huidige factureringscyclus nog steeds toegang. Voor meer informatie, zie Creative Cloud | Algemene vragen en Adobe Acrobat FAQ's.

Producten zonder abonnement

Productdownloads blijven drie jaar vanaf de aankoopdatum in uw account staan. Zie Gedownloade apps en bestanden zoeken voor instructies over het downloaden van aangeschafte software. Als u geen toegang hebt tot uw account of uw eerdere gekochte downloads niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met de Klantenondersteuning.

Adobe behoudt het recht voor om dit beleid op enig moment en met of zonder aankondiging te wijzigen.  

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat)

U hebt geen serienummer nodig voor Creative Cloud-lidmaatschappen of Acrobat-abonnementen. Meld u aan bij uw Adobe-account vanuit uw applicatie. Zie voor meer informatie Aanmelden om Adobe-apps te activeren.

Producten zonder abonnement

Als u een product zonder abonnement, zoals Photoshop Elements, aanschaft, ontvangt u een e-mail met uw serienummer nadat u uw bestelling is voltooid. U kunt uw ontvangstbewijs ook altijd terugvinden in uw Adobe-account onder Producten. Zie Uw serienummer zoeken voor meer informatie.

De downloadtijden variëren per bestandsgrootte en internetverbinding. Bekijk voor meer informatie Geschatte downloadtijden.

Betaling

Koopt u een Creative Cloud-lidmaatschap? Voor Creative Cloud-lidmaatschappen wordt in alle ondersteunde landen betaling via creditcard geaccepteerd. Betaling via PayPal wordt in een paar ondersteunde landen geaccepteerd. In uw land zijn mogelijk andere betalingsopties beschikbaar. Bezoek de pagina Creative Cloud-abonnementen om aan de slag te gaan.

Wilt u via een inkooporder betalen? De Adobe-winkel accepteert geen inkooporders. U kunt echter inkooporders gebruiken voor telefonische bestellingen van 2500 USD of meer. Neem contact op met het verkoopteam voor meer informatie.

Deze transacties helpen Adobe bevestigen dat de gebruikte creditcard geldig is en niet als verloren of kwijtgeraakt is opgegeven. De transactie wordt niet van uw rekening afgeschreven, en nadat uw kaart door uw creditmaatschappij is geverifieerd, wordt het bedrag door Adobe verwijderd.

Uw informatie wordt veilig bewaard bij Adobe en Digital River, de erkende ecommerce-partner voor de Adobe-winkel. 

Alle online verkopen met creditcards worden beveiligd met SSL-technologie, de veiligste coderingstechnologie die op dit moment beschikbaar is voor elektronische transacties. Digital River gebruikt dezelfde creditcardnetwerken die winkels gebruiken wanneer u een persoonlijke aankoop met uw creditcard doet.

Lees het privacybeleid van Adobe en het privacybeleid van Digital River voor meer informatie.

Probeer een van de volgende oplossingen:

Voer het kaartnummer goed in, zonder spaties of streepjes. Als uw kaart een beveiligingscode heeft, moet u deze goed invoeren op het betalingsscherm.

Zorg dat de naam en het factureringsadres op uw bestelling overeenkomen met de naam en het factureringsadres op uw creditcard. Als u gebruikmaakt van een bedrijfskaart, voert u de naam en het factureringsadres van de kaarthouder in, niet die van de koper. Vraag de naam en het factureringsadres na bij de kaarthouder of uw boekhoudafdeling.

Creditcard verlopen? Zorg dat de creditcard niet is verlopen.

Controleer of u uw kredietlimiet niet hebt overschreden. Neem contact op met uw financiële instelling om te controleren of u uw kredietlimiet niet hebt overschreden. Zorg dat er geen problemen met de creditcard uitstaan en dat uw creditcard online transacties ondersteunt.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

In het kader van onze standaarden voor gegevensbeveiliging slaat Adobe uw creditcardinformatie niet op zijn servers op, maar gebruikt in plaats daarvan een versleuteld tokennummer om uw betaling te verwerken.

Neem contact met ons op als u wilt dat Adobe deze betalingsgegevens verwijdert.

In de meeste delen van de wereld is Adobe wettelijk verplicht om u omzetbelasting in rekening te brengen overeenkomstig de berekeningen die u ziet gedurende uw aankoopproces. Als Adobe geen belasting in rekening brengt, moet u deze belasting soms zelf betalen.

Adobe is in veel verschillende landen geregistreerd, waar het verantwoordelijk is voor het in rekening brengen en innen van btw/GST. Het in rekening gebrachte bedrag hangt meestal af van het land waaruit de producten of services verzonden worden. In de Europese winkels van Adobe wordt voor gebruiksgoederen en services het relevante btw-tarief in rekening gebracht.

Vrijgesteld van belasting? Zie Een belastingvrije bestelling plaatsen bij Adobe.

Opmerking:

Als u uw btw-nummer voor een land in de EU wilt wijzigen, leest u Btw-nummer bijwerken | Landen in de Europese Unie.

Wilt u belastinggegevens voor een ander land bijwerken, neem dan contact met ons op.

Land of regio

Belasting-/btw-beleid

Verenigde Staten

Belastingwetten verschillen tussen staten. U kunt een kopie van het W9-formulier van Adobe downloaden.

Canada

Adobe int en vermindert de Canadian Goods and Services Tax, Harmonized sales tax en Ontario Provincial sales tax.

 

Europese Unie (EU)

Als u een abonnement of zelfstandig product aanschaft en een geldig btw-nummer verstrekt tijdens de aankoop, wordt geen btw in rekening gebracht.

 

Ierland

Adobe is gevestigd in Ierland voor btw-doeleinden, wat betekent dat het Ierse btw-bedrag in rekening wordt gebracht voor leden in Ierland aangezien downloads en abonnementen als binnenlandse verkoop worden beschouwd.

 

Noorwegen
Zwitserland

Het btw-nummer van Adobe staat geregistreerd in Noorwegen en Zwitserland omdat dit verplicht is onder de btw-stelsels van deze landen. Adobe is verplicht om btw in rekening te brengen voor klanten die gezien worden als zijnde 'consumenten' in Noorwegen; als u een geldig Noors btw-nummer opgeeft, wordt geen btw in rekening gebracht. Adobe is verplicht om Zwitserse btw in rekening te brengen voor alle klanten in Zwitserland.

 

Australië
Singapore

Tijdens het afrekenen wordt de toepasselijke belasting in rekening gebracht. Het bedrag wordt op uw bestelling vermeld.

 

Brazilië, Nieuw-Zeeland, SAR Hongkong van China en Zuid-Afrika

Er wordt geen belasting in rekening gebracht tijdens het afrekenen van bestellingen die naar deze landen verzonden worden.

Rusland

Bestellingen volgen

Het kan tot 48 uur duren om een bestelling te verwerken, weekends niet meegerekend. Als een bestelling moet worden gecontroleerd om tegen frauduleus creditcardgebruik te beschermen, kan dit nog 24 uur extra duren.

U kunt uw bestelgegevens bekijken in uw bestelgeschiedenis. 

 1. Zodra uw bestelling is verwerkt, wordt deze weergegeven in de lijst Bestellingen en facturen. Selecteer Facturen bekijken om de details van uw bestelling te bekijken.

  Bestellingen en facturen

Volumelicenties

Controleer uw bestelstatus op de Adobe-licentiewebsite (LWS).

Bestellingen retourneren en annuleren

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat)

Meld u aan bij uw Adobe-account om uw abonnementen en producten weer te geven. Geannuleerde lidmaatschappen en abonnementen staan vermeld onder Abonnementen met het woord: Verlopen.

Selecteer Abonnement beheren onder uw lidmaatschap of abonnement om informatie te zien over de transactie van de terugbetaling. De transactiehistorie wordt onder Factureringhistorie weergegeven.

Producten zonder abonnement

De goedkeuring van terugbetalingen duurt doorgaans vijf tot zeven dagen na het verwerken van het verzoek tot terugbetaling. Zie Een Adobe-bestelling retourneren, annuleren of omruilen voor meer informatie over het aanvragen over een terugbetaling.

Gekocht bij een wederverkoper

Als u uw Adobe-product via een wederverkoper en niet in de Adobe-winkel hebt gekocht, neemt u contact op met de wederverkoper om een terugbetaling te vragen.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online