Vind antwoorden op algemene vragen over het kopen van Adobe-producten, betalingen, het downloaden van producten, het volgen van bestellingen en het retourneren of annuleren van een bestelling.

U kunt Adobe-producten kopen in de Adobe-winkel of via een wederverkoper. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u producten kunt aanschaffen bij de Adobe-winkel en vindt u informatie over downloads, serienummers, betalingen, het volgen van bestellingen, en het retourneren en ruilen.

Vragen over volumelicenties?

Ga naar de website Aanschafprogramma's van Adobe.

Onderwijsinstelling?

Zie Veelgestelde vragen over onderwijsaankopen voor aankoopopties en vereisten.

Veelgestelde vragen over lidmaatschap: Creative Cloud, Acrobat DC en Stock

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens bijwerken?

Hoe kan ik controleren of mijn aankoop of betaling is verwerkt?

1. Meld u aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID en wachtwoord.

Opmerking:

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u voor het eerst een Adobe-product of -service kocht. Als u uw Adobe ID of wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

2. Klik op het tabblad Abonnementen en klik vervolgens op Bestelgeschiedenis aan de linkerkant van de pagina.

3. Klik op het bestelnummer voor uw abonnement.

Is de bestelgeschiedenis leeg?

In sommige landen worden de bestelgegevens opgeslagen op een andere locatie. Als de Bestelgeschiedenis aangeeft dat u geen bestellingen hebt, klikt u op de link op de pagina Bestelgeschiedenis en kiest u vervolgens Transactiegeschiedenis weergeven.

4. Bekijk uw betalingsgeschiedenis onder Factureringshistorie.

Opmerking:

Het kan 24 uur duren voordat een betaling in uw account wordt vermeld.

Hoe druk ik een ontvangstbewijs voor mijn aankoop af?

U kunt uw ontvangstbewijs vinden onder Abonnementen, Bestelgeschiedenis op uw Adobe-accountpagina. Voor uitgebreide instructies leest u Uw Creative Cloud-factuur vinden en afdrukken.

Hoe schakel ik automatische verlenging uit?

U kunt automatische verlenging niet uitschakelen. Als u uw lidmaatschap niet wilt voortzetten, kunt u het lidmaatschap gewoon annuleren. Uw lidmaatschap blijft geldig tot het einde van de huidige factureringscyclus.

Hoe kan ik een betaling doen/mijn factuur betalen?

Als u een melding ontvangt dat we uw betaling niet kunnen verwerken, werkt u de betalingsgegevens bij die aan uw lidmaatschap zijn gekoppeld. Zie Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken. In de komende 30 dagen zullen we een aantal keren de betaling opnieuw proberen te verwerken.

Adobe-producten kopen

Waar kan ik Adobe-producten kopen?

U kunt Adobe-producten rechtstreeks in de Adobe-winkel kopen of via een wederverkoper (bijvoorbeeld een fysieke winkel).

Als gevolg van btw-wetgeving kunnen klanten in de volgende locaties niet bestellen via de Adobe-winkel: Canarische Eilanden, de Kanaaleilanden, de Faeröer, Helgoland, Liechtenstein, Madeira, Monaco en de Franse overzeese departementen.

Opmerking:

Adobe raadt aan Microsoft Internet Explorer 10 of hoger, Apple Safari 7 of hoger, Mozilla Firefox 4 of hoger, of Google Chrome te gebruiken om via de Adobe-winkel te bestellen.

1. Producten selecteren om aan te schaffen

Opmerking:

Als u het product dat u wilt aanschaffen, niet ziet, kiest u een andere optie in het menu boven de lijst met producten.

2. Klik op Proefversie downloaden of Nu kopen.

Klik op Word lid of Kopen
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de aankoop te voltooien. U moet een Adobe ID-account maken of u hierbij aanmelden om de aankoop te doen.

Opmerking:

Hulp nodig bij uw Adobe ID? Zie Uw Adobe ID-account beheren en Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

Hoe kan ik een Student and Teacher Edition aanschaffen?

Als u een student of medewerker bent bij een erkende onderwijsinstelling en een Adobe-product met korting wilt aanschaffen, raadpleegt u de vereisten op een van deze pagina's:

Opmerking:

Voor meer informatie over onderwijsaankopen raadpleegt u Veelgestelde vragen over onderwijsaankopen.

Hoe koop ik een gelicentieerde versie van mijn proefversie?

U kunt een proefversie van een Adobe-product voor één gebruiker omzetten in een volledig gelicentieerde versie. Zie een van de volgende documenten voor instructies:

Ik heb hulp nodig bij het kiezen van een product

In de Productencatalogus kunt u het productaanbod op de volgende manieren bekijken:

• Gebruik de zoekbalk om in alle beschikbare producten te zoeken.
  • Vouw de opties Creativiteit en design, Marketing en Analytics, PDF en e-handtekeningen, en Bedrijfsoplossingen uit en selecteer de onderliggende filters.
product_list_menuopen
Kies een andere optie om andere producten te zien.

Vragen over producten? Neem contact op met het verkoopteam voor hulp.

Ik heb hulp nodig bij het upgraden van mijn product

Als u een upgrade aanschaft, moet u mogelijk het serienummer van de vorige versie van uw product invoeren om de download en installatie uit te voeren. Als u online bestelt, moet de upgrade voor hetzelfde platform (Mac OS of Windows) en taal zijn als het oorspronkelijke product.

Zie Uw serienummer vinden voor hulp bij het vinden van uw serienummer. Als u problemen aantreft tijdens de installatie, leest u Upgradefout: Dit is geen serienummer voor een in aanmerking komend product.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

Downloads en serienummers

Ik heb hulp nodig bij het downloaden van mijn bestelling

Ik heb een downloadprobleem

Creative Cloud

Probeer de oplossingen in Download- en installatieproblemen bij Creative Cloud oplossen om algemene problemen met uw browser, systeem en connectiviteit op te lossen waardoor een download kan mislukken.

Alle andere producten

Als u downloadproblemen wilt oplossen met andere producten (zonder abonnement), probeert u de oplossingen in Downloadproblemen oplossen.

Waar kan ik producten of proefversies downloaden?

Creative Cloud

U kunt Creative Cloud-producten rechtstreeks downloaden via de Adobe Creative Cloud-desktopapp.

Alle andere producten

Zie Gedownloade apps en bestanden zoeken voor meer informatie over het downloaden van een aangeschaft product of hoe u een product kunt vinden dat u al hebt geïnstalleerd.

Proefversies en updates

Als u aan gratis proefversie wilt downloaden, gaat u naar Downloads van Adobe.

Volumelicentie

Als u een volumelicentie hebt, gaat u naar de Adobe-licentiewebsite (LWS) voor informatie.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

Hoelang is mijn download beschikbaar?

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat DC)

U hebt toegang tot de Creative Cloud- of Document Cloud-apps en services zolang u een geldig lidmaatschap of abonnement hebt. Als u uw lidmaatschap of abonnement opzegt, hebt u tijdens de huidige factureringscyclus nog steeds toegang. Zie Creative Cloud | Algemene vragen en Veelgestelde vragen over Adobe Acrobat DC voor meer informatie.

Producten zonder abonnement

Productdownloads blijven drie jaar vanaf de aankoopdatum in uw account staan. Zie Gedownloade apps en bestanden zoeken voor instructies over het downloaden van aangeschafte software. Als u geen toegang hebt tot uw account of uw eerdere gekochte downloads niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met de Klantenondersteuning.

Adobe behoudt het recht voor om dit beleid op enig moment en met of zonder aankondiging te wijzigen.

Waar vind ik mijn serienummer?

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat DC)

U hebt geen serienummer voor een Creative Cloud-lidmaatschap of Adobe DC-abonnement nodig. Meld u gewoon aan met uw Adobe ID. Zie Aanmelden bij Creative Cloud en activeren voor meer informatie.

Producten zonder abonnement

Als u een product zonder abonnement, zoals Photoshop Elements, aanschaft, ontvangt u een e-mail met uw serienummer nadat u uw bestelling is voltooid. U kunt uw serienummer ook elk moment op uw pagina voor accountbeheer op adobe.com bekijken. Klik op het tabblad Abonnementen en klik vervolgens op Bestelgeschiedenis in het linkerdeelvenster. Klik in het rechterdeelvenster op het bestelnummer van uw product. Klik vervolgens op Downloads en serienummers. Zie Uw serienummer zoeken voor meer informatie.

Hoe lang duurt het om een product te downloaden?

De downloadtijden variëren per bestandsgrootte en internetverbinding. Bekijk voor meer informatie Geschatte downloadtijden.

Betaling

Betalen via creditcard, PayPal, telegrafische overschrijving of aankooporder

Koopt u een Creative Cloud-lidmaatschap? Voor Creative Cloud-lidmaatschappen wordt in alle ondersteunde landen betaling via creditcard geaccepteerd. Betaling via PayPal wordt in een paar ondersteunde landen geaccepteerd. In uw land zijn mogelijk andere betalingsopties beschikbaar. Bezoek de pagina Creative Cloud-abonnementen om aan de slag te gaan.

Wilt u via een inkooporder betalen? De Adobe-winkel accepteert geen inkooporders. U kunt echter inkooporders gebruiken voor telefonische bestellingen van 2500 USD of meer. Neem contact op met het verkoopteam voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens bijwerken? (Alleen producten op basis van abonnement.)

Waarom is er $1 van mijn rekening afgeschreven door Adobe?

Deze transacties helpen Adobe bevestigen dat de gebruikte creditcard geldig is en niet als verloren of kwijtgeraakt is opgegeven. De transactie wordt niet van uw rekening afgeschreven, en nadat uw kaart door uw creditmaatschappij is geverifieerd, wordt het bedrag door Adobe verwijderd.

Is het veilig om mijn creditcard te gebruiken? Is mijn informatie veilig?

Uw informatie wordt veilig bewaard bij Adobe en Digital River, de erkende ecommerce-partner voor de Adobe-winkel.

Alle online verkopen met creditcards worden beveiligd met SSL-technologie, de veiligste coderingstechnologie die op dit moment beschikbaar is voor elektronische transacties. Digital River gebruikt dezelfde creditcardnetwerken die winkels gebruiken wanneer u een persoonlijke aankoop met uw creditcard doet.

Lees het privacybeleid van Adobe en het privacybeleid van Digital River voor meer informatie.

Mijn creditcardnummer wordt niet geaccepteerd of is afgewezen

Probeer een van de volgende oplossingen:

Voer het kaartnummer goed in, zonder spaties of streepjes. Als uw kaart een beveiligingscode heeft, moet u deze goed invoeren op het betalingsscherm.

Zorg dat de naam en het factureringsadres op uw bestelling overeenkomen met de naam en het factureringsadres op uw creditcard. Als u gebruikmaakt van een bedrijfskaart, voert u de naam en het factureringsadres van de kaarthouder in, niet die van de koper. Vraag de naam en het factureringsadres na bij de kaarthouder of uw boekhoudafdeling.

Creditcard verlopen? Zorg dat de creditcard niet is verlopen.

Controleer of u uw kredietlimiet niet hebt overschreden. Neem contact op met uw financiële instelling om te controleren of u uw kredietlimiet niet hebt overschreden. Zorg dat er geen problemen met de creditcard uitstaan en dat uw creditcard online transacties ondersteunt.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op.

Hoe verwijder ik mijn creditcardgegevens uit een Adobe-account?

In het kader van onze standaarden voor gegevensbeveiliging slaat Adobe uw creditcardinformatie niet op zijn servers op, maar gebruikt in plaats daarvan een versleuteld tokennummer om uw betaling te verwerken.

Neem contact met ons op als u wilt dat Adobe deze betalingsgegevens verwijdert.

Belastingen, btw en W9-formulier

In de meeste delen van de wereld is Adobe wettelijk verplicht om u omzetbelasting in rekening te brengen overeenkomstig de berekeningen die u ziet gedurende uw aankoopproces. Als Adobe geen belasting in rekening brengt, moet u deze belasting soms zelf betalen.

Adobe is in veel verschillende landen geregistreerd, waar het verantwoordelijk is voor het in rekening brengen en innen van btw/GST. Het in rekening gebrachte bedrag hangt meestal af van het land waaruit de producten of services verzonden worden. In de Europese winkels van Adobe wordt voor gebruiksgoederen en services het relevante btw-tarief in rekening gebracht.

Vrijgesteld van belasting? Zie Een belastingvrije bestelling plaatsen bij Adobe.

Opmerking:

Als u uw btw-nummer voor een land in de EU wilt wijzigen, leest u Btw-nummer bijwerken | Landen in de Europese Unie.

Wilt u belastinggegevens voor een ander land bijwerken, neem dan contact met ons op.

Land of regio
Belasting-/btw-beleid
Verenigde Staten Belastingwetten verschillen tussen staten. U kunt een kopie van het W9-formulier van Adobe downloaden.
Canada

Adobe int en vermindert de Canadian Goods and Services Tax, Harmonized sales tax en Ontario Provincial sales tax.

Europese Unie (EU)

Als u een abonnement of zelfstandig product aanschaft en een geldig btw-nummer verstrekt tijdens de aankoop, wordt geen btw in rekening gebracht.

Ierland

Adobe is gevestigd in Ierland voor btw-doeleinden, wat betekent dat het Ierse btw-bedrag in rekening wordt gebracht voor leden in Ierland aangezien downloads en abonnementen als binnenlandse verkoop worden beschouwd.

Noorwegen
Zwitserland

Het btw-nummer van Adobe staat geregistreerd in Noorwegen en Zwitserland omdat dit verplicht is onder de btw-stelsels van deze landen. Adobe is verplicht om btw in rekening te brengen voor klanten die gezien worden als zijnde 'consumenten' in Noorwegen; als u een geldig Noors btw-nummer opgeeft, wordt geen btw in rekening gebracht. Adobe is verplicht om Zwitserse btw in rekening te brengen voor alle klanten in Zwitserland.

Australië
Singapore

De toepasselijke belasting wordt in rekening gebracht tijdens het afrekenen. Het bedrag wordt op uw bestelling vermeld.

Brazilië, Nieuw-Zeeland, Hongkong en Zuid-Afrika Er wordt geen belasting in rekening gebracht in de winkel tijdens het afrekenen van bestellingen die naar deze landen verzonden worden.

Hoe ontvang ik een bon voor mijn aankoop?

Bestellingen volgen

Hoe kan ik mijn bestelnummer vinden?

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat DC) U kunt uw bestelinformatie online vinden, onder uw Bestelgeschiedenis. U moet u aanmelden met uw Adobe ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot uw bestelgeschiedenis.

Producten zonder abonnement Uw bestelnummer staat in uw bevestigingsmail. U kunt uw bestelnummer ook online vinden, onder uw Bestelgeschiedenis. U moet u aanmelden met uw Adobe ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot uw bestelgeschiedenis.

Is de bestelgeschiedenis leeg?

In sommige landen worden de bestelgegevens opgeslagen op een andere locatie. Als de Bestelgeschiedenis aangeeft dat u geen bestellingen hebt, klikt u op de link op de pagina Bestelgeschiedenis en kiest u vervolgens Transactiegeschiedenis weergeven.

Hoe kan ik mijn bestelgeschiedenis of -status bekijken?

Het kan tot 48 uur duren om een bestelling te verwerken, weekends niet meegerekend. Als een bestelling moet worden gecontroleerd om tegen frauduleus creditcardgebruik te beschermen, kan dit nog 24 uur extra duren.

U kunt de status van een bestelling vinden door uw Bestelgeschiedenis te bekijken.

Wanneer een bestelling is verwerkt, wordt deze vermeld in de lijst Bestelgeschiedenis. Wanneer u de details wilt zien, klikt u op het bestelnummer voor de productnaam.

Volumelicenties

Controleer uw bestelstatus op de Adobe-licentiewebsite (LWS).

Bestellingen retourneren en annuleren

Ik wil mijn abonnement of bestelling wijzigen of annuleren

Waar is mijn terugbetaling?

Producten op basis van een abonnement (Creative Cloud, Acrobat DC)

Meld u aan om uw abonnementen en producten weer te geven op adobe.com. Geannuleerde lidmaatschappen en abonnementen worden weergegeven in de sectie Abonnementen en zijn aangeduid met 'Verlopen'.

Als u informatie wilt bekijken over de restitutietransactie, klikt u op Abonnement beheren onder uw lidmaatschap of abonnement. De transactiehistorie wordt onder Factureringhistorie weergegeven.

Producten zonder abonnement

De goedkeuring van terugbetalingen duurt doorgaans vijf tot zeven dagen na het verwerken van het verzoek tot terugbetaling. Zie Een Adobe-bestelling retourneren, annuleren of omruilen voor meer informatie over het aanvragen over een terugbetaling.

Gekocht bij een wederverkoper

Als u uw Adobe-product via een wederverkoper en niet in de Adobe-winkel hebt gekocht, neemt u contact op met de wederverkoper om een terugbetaling te vragen.