Opmerkingen bij de release van Photoshop Elements 11

Lees mij voor Adobe Photoshop Elements

Welkom bij Adobe® Photoshop® Elements 11. Dit document bevat op het laatste moment beschikbaar gestelde productinformatie, updates en tips voor het oplossen van problemen die niet in de Photoshop Elements-documentatie worden besproken.

Minimale systeemvereisten

Windows®

Mac OS X

Richtlijnen voor installatie

Documentatie

Opmerkingen met betrekking tot upgrades

Algemene opmerkingen bij het programma

Klantenservice

Ondersteuningsprogramma's en technische informatie

Overige bronnen

Minimale systeemvereisten

 • 1 GB RAM (2 GB voor HD-videofuncties)
 • 4 GB vrije ruimte op de vaste schijf (tijdens de installatie is extra vrije ruimte nodig)
 • Dvd-romstation
 • Internetverbinding vereist voor internetservices

Windows®

 • Processor van 1,6 GHz of sneller
 • Microsoft® Windows® XP met Service Pack 3, Windows Vista®, Windows 7 of Windows 8
 • Kleurenmonitor met 16-bits kleurenvideokaart
 • Schermstuurprogramma dat compatibel is met Microsoft DirectX 9
 • Schermresolutie van 1024 x 768

Mac OS X

 • Multi-core Intel®-processor
 • Mac OS X v10.6 t/m Mac OS X v10.8
 • Schermresolutie van 1024 x 768
 • QuickTime 7-software vereist voor multimediafuncties

Updates van de systeemvereisten vindt u op:

Richtlijnen voor installatie

 • Installeer Photoshop Elements met een account dat over beheerdersrechten beschikt (geen beperkt gebruikersaccount als u Vista gebruikt).
 • Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, moet u alle geopende programma's sluiten, inclusief antivirussoftware, voordat u Photoshop Elements 11 installeert. Vergeet niet de virusbescherming weer in te schakelen nadat u de software hebt geïnstalleerd.
 • In sommige regio's worden de installatiebestanden geïnstalleerd in de map Program Files; in Vista wordt het programma geïnstalleerd in de map Programs. (Voor niet-Engelse talen kan de naam van de map afwijken. Bijvoorbeeld, Programme in het Duits).
 • U hoeft vorige versies van Photoshop Elements niet te verwijderen; sommige gebruikers bewaren graag de oude vertrouwde versie tot zij gewend zijn aan de functies van het nieuwe programma.
 • Start na de installatie de computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd.
Opmerking:

Als u vragen hebt, kunt u online de technische ondersteuningsinformatie raadplegen op http://helpx.adobe.com/nl/photoshop-elements.html

Documentatie

De Help bij Photoshop Elements vindt u op de Adobe-website.

Opmerkingen voor upgrades

 • Hoewel een eerdere versie van Photoshop Elements niet hoeft te worden verwijderd, raadt Adobe af om oude en nieuwe versies van de Photoshop Elements Organizer door elkaar te gebruiken.
 • Catalogi die in een oudere versie van de software zijn gemaakt, moeten worden omgezet naar de meest recente versie. 
  • Alleen de meest recent gebruikte catalogus wordt automatisch omgezet. Als u meerdere catalogi gebruikt, start dan Photoshop Elements, ga naar Organizer en gebruik de opdracht Bestand > Catalogus om andere catalogi te zoeken en om te zetten.
  • Het bijwerken van bestaande catalogi (meer dan 30.000 foto's) kan meer dan een uur in beslag nemen (mogelijk zelfs een paar uur als de catalogus groot is en afkomstig uit een oudere versie van Photoshop Elements of Photoshop Album). Wacht rustig tot de bewerking is voltooid.
  • De volgende indelingen worden niet meer ondersteund in Photoshop Elements 11 en de bijbehorende bestanden worden niet geïmporteerd in de nieuwe catalogi 
   • JPEG 2000, Filmstrip (FLM), Wireless BMP (WBM, WBMP), PCX, Targa (TGA, VDA, ICB, VST), Photoshop RAW (RAW), PICT File (PCT, PICT), Scitex CT (SCT), Photoshop EPS (EPS), EPS TIFF-voorvertoning (EPS), Generic EPS (AI3, AI4, AI5, AI6, AI7, AI8, PS, EPS, AI, EPSF, EPSP).
  • Daarnaast worden de volgende indelingen niet meer ondersteund in Mac OS: IFF-indeling, Photoshop 2.0, Alias PIX, PICT-bestand

Algemene opmerkingen bij het programma

Online services: de beschikbaarheid van onlineservices is afhankelijk van de geografische regio. Als u wilt zien welke services beschikbaar zijn, start u op een Windows-pc Adobe Photoshop Elements (Organizer) en kiest u Bewerken > Voorkeuren > Adobe Partner Services. Op een Mac-pc kiest u Adobe Elements 11 Organizer > Adobe Partner Services. Vervolgens klikt u op de knop Kiezen om uw locatie in te stellen.

Deactiveren: Zorg ervoor dat uw systeemdatum correct is ingesteld voor een goede deactivering of registratie van het product.

Verschillen tussen Windows en Mac OS: De Elements Organizer is beschikbaar op Mac OS en Windows. Hoewel de Organizer op beide platformen grotendeels over dezelfde functies beschikt, zijn in deze versie enkele functies nog niet beschikbaar op de Mac. Hiertoe behoren het maken van presentaties, gecontroleerde mappen, branden of back-up maken op cd/dvd en delen via Fotomail. Mogelijk verschillen bepaalde workflows of sneltoetsen van elkaar, veelal in samenhang met verschillen tussen de besturingssystemen.

Japanse IME-gereedschappen en online services: Als u een Japans IME-gereedschap met bepaalde invoermethoden zoals Hiragana gebruikt met online services zoals Delen via Facebook, kan Delen via Flickr een crash van de Organizer veroorzaken. Gebruikers wordt gevraagd het IME-gereedschap niet te gebruiken of de Organizer na elk gebruik van dergelijke online services te sluiten en opnieuw te starten.

Klantenservice

De klantenservice van Adobe biedt hulp bij productinformatie, verkoop, registratie en andere niet-technische problemen. Als u wilt weten hoe u contact opneemt met de klantenservice van Adobe, ga dan op Adobe.com naar uw regio of land en klik op Contact opnemen.

Ondersteuningsprogramma's en technische informatie

Als u technische ondersteuning voor uw product nodig hebt, waaronder informatie over gratis en betaalde ondersteuningsprogramma's en informatie over probleemoplossing, kunt u dit vinden op http://www.adobe.com/nl/support/programs/. Als u zich buiten Noord-Amerika bevindt, ga dan naar http://helpx.adobe.com/nl/contact/, klik op het vervolgkeuzemenu onder Kies uw regio, kies een ander land of regio en klik op Verder. U kunt ook op Wijzigen naast de naam van het land boven in het scherm klikken om een ander land of regio te selecteren.

Informatie voor probleemoplossing vindt u onder meer in de Adobe Product Support Knowledgebase, de Adobe-gebruikersforums en de Adobe Support Advisor. Wij zorgen er continu voor dat u online over de meest recente tools en informatie beschikt, zodat u problemen zo snel en flexibel mogelijk kunt oplossen.

Overige bronnen

Adobe-logo

Aanmelden bij je account