Leer hoe u uw Creative Cloud-lidmaatschap of -abonnement kunt annuleren. Raadpleeg voor meer informatie over het beheer van uw Creative Cloud-lidmaatschap Uw lidmaatschap beheren | Creative Cloud.

Lees de Adobe-abonnementsvoorwaarden voordat u uw lidmaatschap of abonnement annuleert.

Als u een individueel Creative Cloud-lidmaatschap hebt, kunt u dat kosteloos annuleren en u opnieuw registreren met het teamlidmaatschap van uw bedrijf.

1. Uw systeembeheerder stuurt u een uitnodiging om lid te worden van het team. Als u de uitnodiging nog niet hebt ontvangen, vraagt u de beheerder om de uitnodiging opnieuw te sturen.

2. Tijdens het aanvaarden van uitnodigingen meldt u zich aan met de Adobe-id die aan uw individuele Creative Cloud-lidmaatschap is gekoppeld (Complete of Single app).

U ziet een optie om het individuele abonnement te annuleren en lid te worden van het team of het individuele abonnement te houden en lid te worden van het team.

Overschakelen van Individueel lidmaatschap naar Teamlidmaatschap
  3. Selecteer de optie om lid te worden van het team en het individuele Creative Cloud-lidmaatschap te annuleren, en klik op Uitnodiging accepteren.

4. U wordt een teamlid nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd. Volg deze stappen om de licentiëring op uw computer opnieuw in te stellen:

1. Start een Creative Cloud-app (zoals Photoshop).
    2. In het menu Help kiest u Afmelden.
    3. Sluit de app en start deze opnieuw op.
    4. Meld u aan met uw Adobe-id.

Als u binnen 14 dagen annuleert, wordt uw bedrag volledig terugbetaald. Anders wordt 50% van uw resterende contract in rekening gebracht.

• U kunt uw lidmaatschap op elk gewenst moment annuleren. Ga hiervoor naar de contactpagina en klik vervolgens op de knop Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op.
Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe-id en -wachtwoord.

• Als u uw lidmaatschap in de laatste (12e) maand wilt annuleren, volgt u de stappen in de onderstaande sectie Een maandlidmaatschap annuleren.

Creative Cloud-leden van de hier weergegeven landen moeten contact opnemen met de Adobe-klantenondersteuning om hun maandabonnement te annuleren. Ga hiervoor naar de contactpagina en klik vervolgens op de knop Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op.

Als uw land van aankoop niet voorkomt in de lijst, volgt u de onderstaande stappen.

1. Meld u aan bij www.adobe.com. De link Aanmelden bevindt zich in het menu bovenaan op de meeste pagina's.

Link Aanmelden op adobe.com

Als u bent aangemeld vanaf een andere adobe.com-pagina, klikt u op uw naam op de bovenste navigatiebalk.

Klik op uw naam

Opmerking:

Hebt u problemen? Wis uw browsercache of probeer een andere browser, zoals Internet Explorer of Safari.

2. Klik in het navigatievenster of pop-up menu op Account beheren.

Opmerking: u wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren om uw identiteit te verifiëren.

3. Klik onder Abonnement en producten op Abonnement beheren.

4. Klik op Abonnement annuleren.

Link Creative Cloud-abonnement annuleren
  5. Klik in het bevestigingsvenster Abonnement annuleren op Abonnementsvoorwaarden om de annuleringsvoorwaarden te bekijken, of klik op Klantenondersteuning om een annuleringsverzoek in te dienen.

Neem contact op met uw accountmanager om uw lidmaatschap te annuleren.

Als u uw abonnement via een andere verkoper dan Adobe hebt verkregen, neemt u contact op met de verkoper voor hulp.

Wilt u overstappen van Creative Cloud met een Adobe Stock-lidmaatschap naar een Creative Cloud-lidmaatschap, raadpleeg dan Uw lidmaatschap of abonnement annuleren | Adobe Stock.