Problem: “Licensen til dette produkt virker ikke længere” fejl

Bemærk:

Denne artikel gælder for Creative Suite 5.5 og tidligere.

Når du forsøger at starte et Adobe-program, vises fejlmeddelelsen "Licensudstedelse til dette produkt virker ikke længere." I så fald skal du prøve løsningerne på denne side.

Løsninger

Vigtigt! Følg nedenstående løsningsforslag i nævnte rækkefølge. Gå ikke til den næste løsning, hvis problemet blev løst af den forrige løsning. Efter at havde udført nogle af de løsninger, kan du blive bedt om at indtaste licensdata eller om at aktivere produktet. Desuden kan prøveversioner af Adobe-software være forhindret i at starte.

Løsning 1: Anvend Licensing Service Update.

1. Luk alle programmer.
  2. Hent værktøjet Adobe Licensreparation.

3. Kør License Service Update:

1. Udpak LicenseRecovery109.zip.

Vigtigt! Brug et hjælpeprogram som f.eks. Winzip til at udpakke filens indhold.
    2. Dobbeltklik på LicenseRecover.exe.
  4. Følg vejledningen på skærmen.
  5. Start Adobe-programmet.

Vigtigt: Korrektionen gælder for Creative Suite 3- eller 4-produkter, Acrobat 8 eller 9, Photoshop Elements 6, 7 eller 8, Director og Adobe Technical Communication Suite. Hvis problemet ikke er blevet løst ved første forsøg, skal du køre korrektionen igen og indtaste option 0, når du bliver bedt om det. Hvis problemet ikke er løst efter at have kørt korrektionen anden gang, skal du fortsætte til løsning 2.

Løsning 2: Indstil FLEXnet Licensing Service til Manuel og start tjenesten.

1. Vælg Start > Kontrolpanel.
  2. Dobbeltklik på Administrationsværktøjer.
  3. Dobbeltklik på Tjenester.
  4. Dobbeltklik på FLEXnet Licensing Service for at åbne dialogboksen Egenskaber.
  5. Klik på menuen Starttype og vælg Manuel.
  6. Klik på Anvend.
  7. Klik på Start i sektionen Service Status for at starte tjenesten.
  8. Klik på Anvend, og klik derefter på OK.
  9. Luk alle åbne dialogbokse.
  10. Start dit Adobe-program.

Bemærk: Hvis du får fejlmeddelelsen "Fejl 5, adgang nægtet", når du forsøger at starte FLEXnet Licensing Service, skal du gøre følgende:

1. Vælg Start > Kør, og skriv services.msc.
  2. Dobbeltklik på FLEXnet Licensing Service.
  3. Klik på fanen Log ind, og vælg Log ind som: Denne konto, og angiv din konto.
  4. Klik på OK, og luk vinduet Tjenester.
  5. Genstart systemet, og gentag løsning 2.

Løsning 3: Omdøb mappen FLEXnet.

Omdøb mappen FLEXnet til FLEXnetold på følgende placering:

• På Windows XP:
    C:\Dokumenter og indstillinger\Alle brugere\Programdata\FLEXnet
  • På Windows Vista eller Windows 7: mappen
    C:\ProgramData\FLEXnet

Vigtigt! Sletning af denne fil vil afslutte eventuelle aktive prøveperioder, og du mister de resterende dage.

Løsning 4: Nulstil dine tilladelser i mappen FLEXnet.

Luk alle Adobe-programmer. FLEXnet-mappen indeholder licensudstedelsesdata til de installerede Adobe-programmer. Justering af filtilladelser for FLEXnet-mappen kan gøre det muligt at skrive licensoplysninger ordentligt.Følg vejledningen herunder for dit operativsystem for at ændre tilladelserne til mappen FLEXnet (som indeholder licensudstedelsesservicedata).

Bemærk! Løsningen kræver administrative rettigheder på din computer. På Windows XP skal du logge ind med en administratorkonto. På Windows 7 og Vista skal der haves administratorrettigheder.

På Windows XP Professional

1. Vælg "Start" > "Kontrolpanel".
  2. Dobbeltklik på Mappeindsillinger og klik derefter på fanen Vis.
  3. Rul ned til bunden af Avancerede indstillinger og fravælg derefter indstillingen Brug enkel fildeling (anbefales).
  4. Klik på OK.
  5. I kontrolpanelets i Explorer-vindue skal du klikke på adresselinjen, skrive %ALLUSERSPROFILE%\Application Data og derefter klikke på Enter.
  6. Højreklik på mappen FLEXnet og vælg Egenskaber.
  7. Fravælg Skrivebeskyttet i afsnittet Attributter.
  8. Klik på Anvend og derefter klik på OK for at lukke dialogboksen Ændringer af Attributer.
  9. Klik på fanen Sikkerhed.
  10. Kontroller, at Administratorer og System er på listen, og at sikkerhedstilladelser er indstillet til Fuld kontrol.
  11. Klik på Avanceret.
  12. Vælg indstillingen Erstat tilladelsesposter på alle underobjekter med de viste poster, der gælder for underobjekter.
  13. Klik på fanen Ejer.
  14. Vælg Administratorer.
  15. Vælg indstillingen Erstat ejer af underbeholder og objekter.
  16. Klik på OK og klik derefter på Ja i dialogkosen Sikkerhed.
  17. Klik på OK for at lukke dialogboksen FLEXnet Egenskaber.
  18. Start dit Adobe-program.

På Windows XP Home

1. Genstart i sikker tilstand.
    1. Genstart Windows.
    2. Tryk på F8 før Windows starter (når du ser en meddelelse om Avancerede startindstillinger).
    3. Vælg Fejlsikret tilstand fra listen med startindstillinger.

• Hvis ordene Fejsikret tilstand ikke bliver vist i hjørnerne på skærmen, skal du gentage trinnene 1.1 til og med 1.3.
      • Hvis ordene Fejlsikret tilstand ikke bliver vist i hjørnerne på skærmen, skal du logge på computeren som administrator.
    4. Klik på OK, hvis du ser en dialogboks, der indikerer, at Windows kører i Fejlsikret tilstand.
  2. Vælg "Start" > "Kontrolpanel".
  3. Dobbeltklik på Mappeindsillinger og klik derefter på fanen Vis.
  4. Rul ned til bunden af Avancerede indstillinger og fravælg derefter indstillingen Brug enkel fildeling (anbefales).
  5. Klik på OK.
  6. I kontrolpanelets i Explorer-vindue skal du klikke på adresselinjen, skrive %ALLUSERSPROFILE%\Application Data og derefter klikke på Enter.
  7. Højreklik på mappen FLEXnet og vælg Egenskaber.
  8. Fravælg Skrivebeskyttet i afsnittet Attributter.
  9. Klik på Anvend og derefter klik på OK for at lukke dialogboksen Ændringer af Attributer.
  10. Klik på fanen Sikkerhed.
  11. Kontroller, at Administratorer og System er på listen, og at sikkerhedstilladelser er indstillet til Fuld kontrol.
  12. Klik på Avanceret.
  13. Klik på fanen Ejer.
  14. Vælg Administratorer.
  15. Vælg indstillingen Erstat ejer af underbeholder og objekter.
  16. Klik på Anvend og vælg fanen Tilladelser.
  17. Vælg indstillingen Erstat tilladelsesposter på alle underobjekter med de viste poster, der gælder for underobjekter.
  18. Klik på OK og klik derefter på Ja i dialogkosen Sikkerhed.
  19. Klik på OK for at lukke dialogboksen FLEXnet Egenskaber.
  20. Start dit Adobe-program.

På Windows 7 eller Windows Vista

1. Vælg "Start" > "Computer".
  2. Vælg "Organiser" > "Mappe og Søgeindstillinger", og klik derefter på fanen Vis.
  3. Rul ned til bunden af afsnittet Avancerede indstillinger, og fravælg Brug guiden Deling (anbefales).
  4. Klik på OK.
  5. I kontrolpanelet i Explorer vindue skal du klikke på adresselinjen, skrive %ALLUSERPROFILE% og derefter klikke på Enter.
  6. Højreklik på mappen FLEXnet og vælg Egenskaber.
  7. Fravælg Skrivebeskyttet i afsnittet Attributter.
  8. Klik på Anvend og derefter klik på OK for at lukke dialogboksen Ændringer af Attributer.
  9. Klik på fanen Sikkerhed.
  10. Kontroller, at Administratorer og System er på listen, og at sikkerhedstilladelser er indstillet til Fuld kontrol. Hvis ikke, skal du gøre følgende:
    1. Klik på Rediger.
    2. Hvis elevationsanmodningen User Account Control (UAC) vises, følges instruktionerne for at acceptere.
    3. Udfør de nødvendige ændringer.
  11. Klik på Avanceret.
  12. Klik på fanen Ejer.
  13. Klik på Rediger og accepter elevationsanmodningen brugerkontokontrol (UAC), hvis den bliver vist.
  14. Klik på administratorer i sektionen Change Owners.
  15. Vælg indstillingen Erstat ejer af underbeholder og objekter.
  16. Klik på Anvend og klik på fanen Tilladelser.
  17. Klik på Rediger og accepter elevationsanmodningen brugerkontokontrol (UAC), hvis den bliver vist.
  18. Vælg indstillingen Erstat tilladelsesposter på alle underobjekter med de viste poster, der gælder for underobjekter.
  19. Klik på OK, og klik derefter på Ja.
  20. Klik på OK, og klik derefter på OK i dialogboksen Windows Sikkerhed.
  21. Klik på OK for at lukke de avancerede sikkerhedsindstillinger for dialogboksen FLEXnet.
  22. Klik på OK for at lukke dialogboksen FLEXnet Egenskaber.
  23. Start dit Adobe-program.

Løsning 5: Nulstil dine tilladelser til mappen Adobe PCD.

Følg vejledningen i Løsning 4, men med følgende mappe:

C:/Programfiler/Fællesfiler/Adobe PCD

Løsning 6: Fjern journalfilen SQLite.

Journalfilen eksisterer kun under særlige omstændigheder, når en klient åbner databasefilen, hvor visse indstillinger er aktiverede. Gå til næste løsning, hvis filen ikke eksisterer.

1. Gå, med brug af Explorer, til \Programfiler\Fælles filer\Adobe PCD\cache.
  2. Slet cache.db-journal, hvis den findes.
  3. Start dit Adobe-program.

Løsning 7: (kun Vista) Synkroniser virtualiserede og ikke-virtualiserede PCD- og caps-filer.

At have både Vista-bevidste og -ikke-bevidste programmer kan forårsage, at filerne ikke er synkroniserede i C:\Programfiler og i den virtuelle lagerplacering. Du kan synkronisere mapperne på følgende måde:

1. Luk alle Adobe-programmer.
  2. Kopier mappen "Adobe PCD" fra C:\Programfiler (x86)\Fælles filer\Adobe.
  3. Indsæt denne mappe i C:\Brugere\[brugernavn]\AppData\Local\VirtualStore\Programfiler (x86)\Fælles filer\Adobe.
  4. Vælg Ja, når du bliver spurgt, om du vil erstatte/flette de eksisterede filer. Vælg Kopier og erstat for alle filer i den næste dialogboks.
  5. Start programmet igen.
  6. Hvis problemet fortsætter, skal du gøre det samme med mappen "caps", der findes på samme placering og kopieres til samme placering

Bemærk: Dette kan føre til, at det problematiske program, såvel som andre Adobe-programmer, beder om serienummeret igen.

Som et alternativ kan du omdøbe eller slette mapperne i det virtuelle lager og genstarte programmet:

1. Luk alle Adobe-programmer.
  2. Gå til C:\Brugere\[brugernavn]\AppData\Lokal\VirtualStore\Programfiler (x86)\Fælles filer\Adobe.
  3. Omdøb mappen Adobe PCD til et andet navn, for eksempel AdobeoldPCD, eller slet den.
  4. Start programmet.
  5. Gør det samme med caps-mappen, hvis problemet fortsætter.

Hvis ovenstående forslag ikke løser problemet, skal du slette den virtuelle store\Adobe-registreringsnøgle:

1. Luk alle Adobe-programmer.
  2. Log på Windows som en administrator.
  3. Vælg "Start" > "Alle programmer" > "Tilbehør" > "Kør" og skriv regedit.
  4. Klik på knappen Fortsæt i dialogboksen Brugerkontokontrol.
  5. Lav en sikkerhedskopi af registeret ved at vælge "Fil" > "Eksport". Navngiv sikkerhedskopien og gem den på en placering, som du kan huske.
  6. Højreklik på HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Classes > VirtualStore > MACHINE > SOFTWARE > Adobe
  7. Vælg Slet. Afslut registreringen.
  8. Start programmet.

Bemærk: Dette kan føre til, at det problematiske program, såvel som andre Adobe-programmer, beder om serienummeret igen.

Løsning 8: Geninstaller.

ADVARSEL! Denne proces kræver en komplet afinstallering og geninstallering af al Adobe CS3- og CS4-software samt Acrobat 8 og 9. Du skal have administratorrettigheder for at installere Adobe-software. Log på med en administratorkonto for at udføre nedenstående trin. Se yderligere oplysninger i operativsystemets dokumentation.

1. Vælg "Start" > "Kontrolpanel".
  2. Dobbeltklik på Funktioner og Programmer (Windows 7/Vista), eller Tilføj eller Fjern programmer (XP).
  3. Vælg dit Adobe-produkt og klik på Rediger/fjern .
  4. Følg instruktionen på skærmen for at fjerne softwaren.
  5. Gentag trin 3 og 4 for resten af dine Adobe CS3/CS4- og Acrobat 8/9-produkter.
  6. Slet følgende mapper:
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\caps
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\backup

7. Vælg "Start" > "Luk computeren", vælg Genstart og klik på OK.
  8. Installer Adobe-produkter fra originale medier.
  9. Start dine Adobe-produkter.

Løsning 9: Kontakt Adobes tekniske support.

Adobes tekniske support kan hente logfiler fra din computer for at fastlægge yderligere oplysninger om fejlen. Kontakt Adobes tekniske support, hvis vores oplysninger ikke har ført til løsning af problemet.

Yderligere oplysninger

Der er flere mulige årsager til fejlen, inklusive følgende:

• Hvis fejlen opstår umiddelbart efter installeringen, kan det være fordi, komponenten skal opdateres til være kompatibel med dit operativsystem. En anden mulighed er, at komponenten kræver en lidt anderledes konfiguration til dit system.
  • Hvis det tidligere er lykkedes at starte programmet mindst én gang, eller hvis det har været brugt meget, har problemet sandsynligvis forbindelse til en systemressource.  (Årsagerne omfatter for lidt hukommelse, for lidt diskplads eller samtidig start af flere programmer). Det kan resultere i en midlertidig fejl i licenssystemet eller beskadigelse af de permanente licensdata.
  • Hvis der opstår en afbrydelse under installationsprocessen, kan det forhindre licenssystemet i at fungere korrekt.
  • Hvis du tidligere har brugt en prøveversion af programmet, har du muligvis et midlertidigt serienummer, der var sat til at udløbe. Er dette tilfældet, kan du se Fejl "Licensen for dette produkt er udløbet" | CS4, CS5.