Adobes kreative software kan nu kun købes via Creative Cloud, så du kan være sikker på, at du får de nyeste og bedste værktøjer. Du kan få flere oplysninger på siden om Adobe Creative Cloud.

Det er hurtigt og nemt at downloade og installere Creative Suite 6-produkter. På denne side findes der anvisninger til download, installation og afinstallation af CS6-produkter i forskellige operativsystemer.

Vigtigt: Hvis du har et Creative Cloud-abonnement og installerer CS6-apps, skal du se under Download og installation af Creative Cloud-apps. Denne side gælder kun for Creative Suite-installationer.

Vejledning til at hente og installere programmet

Før du begynder, skal du kontrollere, at computeren opfylder systemkravene for Creative Suite 6-programmer. Se Systemkrav for Adobe Creative Suite 6.

Du skal også sørge for, at du har serienummeret ved hånden. Du kan finde serienummeret i mailen med bekræftelsen af dit køb og i afsnittet Abonnementer og produkter på siden Administrer konti på adobe.com.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du finder serienumre eller registrerer et serienummer, i Find et serienummer.

Hvis du vil installere din Creative Suite 6-pakke eller et individuelt program, skal du følge nedenstående anvisninger for dit operativsystem.

Download og installation i Mac OS

1. Når købet er gennemført, skal du klikke på Download Your Products (Hent dine programmer) for at få vist siden Your Downloads (Dine overførsler).

Bemærk:

Overførslen er hurtigere på en kabelbaseret forbindelse end på en trådløs forbindelse.

2. På siden Your Downloads (Dine overførsler) kan du se produktnavnet og serienummeret på den software, som du har købt. Klik på linket Akamai Download Manager for det produkt, som du henter. Hvis der ikke åbnes et vindue, skal du sørge for at blokering af pop op-vinduer er slået fra i din browser for hele domænet *.adobe.com. Klik på linket til overførsel igen, når blokering af pop op-vinduer er slået fra.

3. Hvis der vises en dialogboks, hvor du skal svare på, om du har tillid til certifikatet fra Akamai Technologies, Inc., skal du klikke på Trust (Tillid).

4. Hvis du ikke har installeret grænsefladen til Akamai NetSession endnu, bliver du bedt om at gøre det. Klik på linket Download the Installer (Hent installationsprogram).

• Når vinduet Filoverførsel åbnes, skal du dobbeltklikke på det downloadede installationsprogram.
    • Mappen Akamai NetSession åbnes med en PKG-fil. Dobbeltklik på den.
    • Akamai NetSession-installationsvinduet åbnes. Klik på Continue.
    • Accepter licensaftalen ved at klikke på Agree (Accepter). Vælg den destination, hvor grænsefladen skal installeres, og klik på Continue (Fortsæt).
    • Vælg installationstypen ved at klikke på Upgrade (Opgrader)
    • Grænsefladen til NetSession bliver installeret på din computer.
  5. Når vinduet Gem vises, skal du navigere til den mappe, hvor du vil gemme den hentede fil. Sørg for at vælge en mappe, hvor du let kan finde den. Klik på Gem. Klik på Luk for at lukke vinduet med grænsefladen til NetSession.

6. Akamai NetSession Download Manager bliver vist i browseren. Overførslen af en DMG-fil startes. Sørg for, at DMG-filen er helt overført, før installationsprocessen startes. Download Manager gør det muligt at sætte en download på pause og genoptage den på et senere tidspunkt. Klik på knappen Pause, hvis du vil sætte overførslen på pause. Hvis du vil genoptage en download, skal du klikke på Play (Afspil) i Download Manager eller på downloadlinket på siden Your Downloads (Dine overførsler).

7. Når DMG-filen er overført, åbnes en dialogboks, hvor du bliver spurgt, om du vil starte DMG-filen. Klik på OK. Hvis dialogboksen ikke åbnes, skal du navigere til den placering hvor du gemte DMG-filen. Dobbeltklik derefter på filen for at åbne den.

8. Der vises muligvis en dialogboks med meddelelsen "[Adobe-produktnavn] er en fil, der er hentet fra internettet. Vælg Ja.

9. Når DMG-filen er kontrolleret, åbnes der et nyt vindue med installationsprogrammet.

10. Før du fortsætter med installationen, skal du lukke alle åbne programmer på systemet, herunder andre Adobe-programmer, Microsoft Office-programmer og browservinduer.

11. Dobbeltklik på produktikonet for at åbne produktmappen, og dobbeltklik på ikonet Install (Installer).

12. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.

Download og installation i Microsoft Windows

1. Når købet er gennemført, skal du klikke på knappen Download Your Products (Hent dine produkter) på siden Your Downloads (Dine overførsler).

Bemærk:

Overførslen er hurtigere på en kabelbaseret forbindelse end på en trådløs forbindelse.

2. På siden Your Downloads (Dine overførsler) kan du se produktnavnet og serienummeret på den software, som du har købt. Klik på linket Akamai Download Manager for det produkt, som du vil downloade.

3. Hvis Akamai NetSession-grænsefladen ikke allerede er installeret på din computer, bliver du bedt om at gøre det. Klik på linket Download the Installer (Hent installationsprogram). Hvis der åbnes et vindue til filoverførsel, der beder dig køre eller gemme installationsprogrammet til NetSession, skal du klikke på Kør.

• Hvis filen downloades til din computer, skal du finde mappen med den downloadede fil. Dobbeltklik derefter på filen.
    • Accepter licensaftalen ved at klikke på I Agree (Jeg accepterer) og Next (Næste).
    • Grænsefladen til NetSession bliver installeret på din computer.
  4. Når Download Manager-installationen er gennemført, bliver du bedt om at vælge, hvor du vil gemme de downloadede installationsprogrammer til Adobe-software. Sørg for at vælge en mappe, hvor du let kan finde de hentede filer. Klik på OK.

5. Vinduet Akamai Download Manager vises. Nogle installationsprogrammer til Adobe-software kræver to filer, en EXE-fil og en 7Z-fil. 7Z-filen er den største. Husk at vente indtil alle filerne i vinduet Download Manager er helt overført, før installationsprocessen startes. Download Manager gør det muligt at sætte en download på pause og genoptage den på et senere tidspunkt. Klik på knappen Pause, hvis du vil sætte overførslen på pause. Hvis du vil genoptage overførslen, skal du klikke på Play (Afspil) i Download Manager eller på linket til overførsel på siden Your Downloads (Dine overførsler) igen.

6. Når overførslen af alle filer er fuldført, skal du klikke på Open Bundle (Åbn pakke).

7. Hvis installationsprogrammet ikke åbnes automatisk, skal du finde mappen med de downloadede filer og dobbeltklikke på EXE-filen for at starte den.

8. Der vises muligvis en dialogboks med meddelelsen "[Adobe-produktnavn] er en fil, der er hentet fra internettet. Vælg Ja.

9. Vælg den mappe, som du vil pakke installationsprogrammet ud i. Som standard pakkes filen ud i mappen "Adobe-version produktnavn" på skrivebordet. Derefter skal du vælge Næste. Hvis du ikke bliver bedt om at vælge et sted til udpakning af installationsprogrammet, kan du også åbne den downloadede fil via linket i browseren. Vælg Ja, og vælg dernæst den mappe, som du vil pakke installationsprogrammet ud i.

10. Når filen er pakket ud, skal du finde den mappe, hvor installationsprogrammet blev pakket ud.

11. Før du begynder at installere, skal du lukke alle åbne programmer på systemet, herunder andre Adobe-programmer, Microsoft Office-programmer og browservinduer.

12. Dobbeltklik på filen Set-up.exe for at starte installationen. I visse tilfælde åbnes filen Set-up.exe automatisk.

13. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.

Installation af en CS6-pakke eller et enkeltstående produkt fra en disk

Først skal du finde alle installationsmedierne og serienumrene frem.

Inden du begynder at installere, skal du lukke alle programmer, herunder webbrowseren. Sørg for, at du har administratorrettigheder eller kan validere som administrator.

Hvis du installerer en opgradering, kontrollerer installationsprogrammet computeren for at finde et gyldigt opgraderingsprodukt. Hvis det ikke findes, bliver du bedt om at angive serienummeret på det produkt, der skal opgraderes. Du kan også installere programmet som en prøveversion og derefter indsætte nye og tidligere serienumre i dialogboksen til serienumre, som vises under start.

1. Indsæt program-dvd'en til Adobe Creative Suite 6-pakken eller det enkeltstående produkt i dvd-drevet.

2. Dobbeltklik på Set-up.exe (Windows) eller Install.app (Mac OS) for at begynde installationen.

Bemærk:

Filen Set-up.exe startes muligvis automatisk, afhængigt af dine indstillinger for automatisk afspilning i Windows.

3. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.

4. Når du bliver bedt om at angive et serienummer, skal du angive serienummeret til Adobe Creative Suite 6-pakken eller det enkeltstående produkt og fuldføre installationen.

5. Du skal acceptere licensaftalen og garantibetingelserne for at kunne bruge dette produkt. Der findes flere oplysninger i Produktlicenser og vilkår for brug. Dette produkt fungerer ikke uden aktivering og registrering via internettet. Der findes flere oplysninger i Hjælp til aktivering og deaktivering.

Adobes enkeltbrugerlicens giver mulighed for at installere en enkelt produktlicens på to computere (f.eks. en arbejdscomputer og en hjemmecomputer), forudsat at softwaren bruges af den samme person og ikke bruges samtidig på begge computere.

Bemærk:

Hvis du vil installere produktet på en tredje computer, skal du først deaktivere softwaren på én af de to andre computere. Du deaktiverer ved at vælge Hjælp > Deaktiver.

Bemærk:

Du bliver nogle gange bedt om at lukke konfliktskabende processer for at fuldføre installationen. Der findes flere oplysninger i beskrivelsen af fejlen: "Luk følgende programmer for at fortsætte".

Hvis dit produkt ligger på flere diske, skal du vente, indtil den første disk er færdig. Når den er færdig, skal du tage den første disk ud og indsætte den anden disk i det samme dvd-drev.

Du kan finde flere oplysninger om fejlfinding i forbindelse med installation i Hjælp til download og installation.

Bemærk:

Hvis du vil installere flere komponenter eller geninstallere et program efter den første installation, skal du bruge det oprindelige installationsprogram (på en disk eller det program, som du downloadede på internettet).

Reparer er ikke en tilgængelig indstilling.

Afinstallation af software

Før du går i gang med afinstallationen, skal du lukke alle åbne programmer på systemet, herunder andre Adobe-programmer, Microsoft Office-programmer og browservinduer.

Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• I Windows XP skal du åbne Windows Kontrolpanel og dobbeltklikke på Tilføj eller fjern programmer. Vælg det produkt der skal fjernes, klik på Rediger/fjern, og følg derefter vejledningen på skærmen.
  • I Windows 7 skal du åbne Windows Kontrolpanel og dobbeltklikke på Programmer og funktioner. Marker det produkt, du vil afinstallere, klik på Fjern, og følg derefter instruktionerne på skærmen.
  • VIGTIGT: Mac OS har en ny afinstallationsfunktion. Du skal IKKE trække programmer til papirkurven for at afinstallere dem. Du afinstallerer sikkert på Mac OS X ved at dobbeltklikke på produktinstallationsprogrammet i Programmer/Hjælpeprogrammer/Adobe Installers eller dobbeltklikke på aliaset Afinstaller, der findes i mappen Programmer. Vælg Fjern præferencer, vælg Godkend som administrator, og følg instruktionerne på skærmen.

Adobes enkeltbrugerlicens giver mulighed for at installere en enkelt produktlicens på to computere (f.eks. en arbejdscomputer og en hjemmecomputer), forudsat at softwaren bruges af den samme person og ikke bruges samtidig på begge computere.

Bemærk:

Hvis du vil installere produktet på en tredje computer, skal du først deaktivere produktet på én af de to andre computere. Du deaktiverer ved at vælge Hjælp > Deaktiver.

Fejlfinding i forbindelse med download og installation

Se følgende, hvis du har brug for hjælp til at hente et CS6-produkt:

Du kan finde hjælp i brugergruppen Downloade, installere, konfigurere. Forummerne er et interaktivt online-miljø til livlig debat om Adobe-produkter og relaterede emner, hvor Adobe-brugere udveksler spørgsmål, kommer med idéer og forslag og deler tips og tricks med hinanden. Du kan se en liste over alle brugergrupper i Velkommen til Adobe community.