Adobe Sign gør det nem at sende et dokument til underskrivelse hos andre. Du kan kun sende til én person eller sende til flere personer til underskrivelse.

Send en aftale til én enkelt underskriver

At sende et dokument til underskrivelse er det grundlæggende workflow, der bruges i Adobe Sign. Afsendelse af et dokument til underskrivelse til kun én underskriver er den nemmeste måde at bruge systemet på.

Sådan sender du et dokument til underskrivelse:

1. Gå til fanen Hjem, og klik på knappen Anmod om signaturer

Hjem-side – anmod om signaturer

Valgfrit kan du starte processen ved at vælge en biblioteksskabelon (eller workflow) først ved at klikke på knappen Start fra bibliotek.

Dette giver dig mulighed for at vælge én af tre muligheder:

• Seneste – en liste over de 20 senest anvendte skabeloner vist med de senest anvendte øverst
    • Biblioteksdokument – viser alle tilgængelige biblioteksskabeloner
    • Workflow – liste over alle tilgængelige workflows for brugeren

Når en fil eller et workflow er valgt, skal du klikke på Start, og du vil blive flyttet til Send-siden med skabelonen allerede vedhæftet (så du kan springe trin 4 nedenfor over).

Start fra bibliotek
  2. Angiv aftalens modtager.

Angiv/definer følgende (fra venstre til højre):

Indtast mailadresse
  3. Tilføj et aftalenavn og en meddelse der inkluderes i den første mail til modtageren.

agreement_message
  4. Træk og slip, vedhæft eller vælg et biblioteksdokument, der skal sendes.

• Flere dokumenter kan vedhæftes og leveres som ét tilstødende dokument for modtageren
    Vælg et dokument, der skal sendes
  5. Konfigurer nødvendige indstillinger:

• Beskyt med adgangskode (den underskrevne PDF) – denne adgangskode anvendes på enhver PDF-kopi af aftalen, som downloades fra Adobe Sign. Adgangskoden forhindrer visning af dokumentet, før den indtastes korrekt
    • Deadline for fuldførelse – deadlinen får transaktionen til at udløbe efter det angivne antal dage
    • Indstil påmindelse – påmindelser kan konfigureres for én af flere gentagelser. Kun den aktuelt aktive modtager får tilsendt påmindelser
    • Modtagers sprog – definerer det sprog, der bruges i den mail, som der sendes til modtageren, samt instruktioner på skærmen
  6. For at tilføje felter, som din modtager kan interagere med, skal du vælge Vis og tilføj signaturfelter

Når alt er konfigureret, skal du klikke på Næste.

Vælg Vis
  7. Træk felter fra fanerne til højre på skærmen og over på dokumentet.

Placer felter

Bemærk:

Hvis du bygger et almindeligt dokument til din brug, kan du markere indstillingen Gem i dokumentbibliotek, så dokumentet gemmes med felterne placeret.

I fremtidige transaktioner kan du blot vedhæfte dokumentet fra dit bibliotek og springe feltplaceringen over!

8. Når du har sat alle felterne på dokumentet, skal du klikke på Send.

Der sendes en mail til din modtager, som indeholder et link til dokumentet, så modtageren kan reagere.

Når deres handling er fuldført, underrettes du på mail.

Send en aftale til flere modtagere

At sende en aftale til flere modtagere er næsten den samme proces som at sende til én.

De primære forskellige er, at du skal:

• Definere hver modtager i den rækkefølge, de skal reagere på aftalen
  • Placere felter specifikt for hver modtager efter behov

Bemærk:

Transaktioner, der inkluderer flere modtagere, kan konfigureres til at følge et sekventielt, parallelt eller hybrid workflow.

1. Gå til fanen Hjem, og klik på knappen Anmod om signaturer

2. Definer alle aftalens modtagere.

Angiv/definer følgende (fra venstre til højre):

For at føje dig selv til listen over modtagere skal du klikke på linket Tilføj mig øverst til højre.

Det er tilladt at tilføje den samme mailadresse flere gange.

Bemærk:

Hvis du vil slette en modtagerrække, skal du klikke på X længst til højre på rækken

Indtast mailadresse
  3. Tilføj et aftalenavn og en besked, der inkluderes i den første mail til modtagerne

4. Træk og slip, vedhæft eller vælg et biblioteksdokument, der skal sendes.

• Flere dokumenter kan vedhæftes og leveres som ét tilstødende dokument for modtageren
  5. Konfigurer nødvendige indstillinger:

• Beskyt med adgangskode (den underskrevne PDF) – denne adgangskode anvendes på enhver PDF-kopi af aftalen, som downloades fra Adobe Sign. Adgangskoden forhindrer visning af dokumentet, før den indtastes korrekt
    • Deadline for fuldførelse – deadlinen får transaktionen til at udløbe efter det angivne antal dage
    • Indstil påmindelse – påmindelser kan konfigureres for én af flere gentagelser. Kun den aktuelt aktive modtager får tilsendt påmindelser
    • Modtagers sprog – definerer det sprog, der bruges i den mail, som der sendes til modtageren, samt instruktioner på skærmen
  6. For at tilføje felter, som din modtager kan interagere med, skal du vælge Vis og tilføj signaturfelter

Når alt er konfigureret, skal du klikke på Næste.

7. Træk felter fra fanerne til højre på skærmen og over på dokumentet.

Tilføj signatur
  8. Når du har sat alle felterne på dokumentet, skal du klikke på Send.