Du får vist hjælpeindhold for version:

Fejlfinding og hjælp

Download og installer

Hvordan henter og installerer jeg Lightroom Classic?

Du kan hente Lightroom Classic fra kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at hente softwaren. Du kan få flere oplysninger, herunder hvordan man installerer ældre versioner, i Download og installation af Creative Cloud-apps.

Hvorfor kan jeg ikke installere Lightroom Classic

Se Fejlmeddelelsen: Creative Cloud-skrivebordsprogrammet "blev ikke installeret" for at finde en løsning på problemet. Du kan se flere løsninger på problemer med download, installation og opdatering i denne fejlfindingsvejledning til download og installation.

Kan jeg hente en prøveversion af Lightroom Classic?

Ja! Du kan downloade prøveversioner af alle Creative Cloud-apps vha kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade en prøveversion. Find ud af, hvordan du downloader og installerer en Creative Cloud-prøveversion.

Hvordan henter jeg mit Adobe ID eller min adgangskode?

Her kan du læse nogle simple løsninger til enkle problemer med Adobe ID og med at logge på, så du kan få adgang til kontoen igen.

Kan jeg installere Lightroom Classic på en anden computer?

Du kan installere Lightroom Classic og andre Creative Cloud-apps på op til to computere. Hvis du vil installere det på en tredje computer, skal du deaktivere det på en af de tidligere maskiner. Lær mere om aktivering og deaktivering af Creative Cloud-apps.

Kontoadministration

Hvordan ændrer jeg adgangskoden?

Log på Adobes kontoside med det nuværende Adobe ID samt adgangskoden.Derfra klikker du på fanen Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, og klik derefter på Skift under Adgangskode. Har du glemt din adgangskode? Find ud af, hvordan du nulstiller og ændrer den.

Hvordan kan jeg ændre mine kreditkortoplysninger?

Hvordan opgraderer eller ændrer jeg mit medlemskab?

Sådan skifter du nemt Creative Cloud-abonnement. Følg disse trin-for-trin-anvisninger til opgradering eller ændring af abonnement.

Prøveversionen udløber snart. Hvordan konverterer jeg den?

Du kan konvertere en prøveversion af Lightroom Classic til et betalt Creative Cloud-abonnement

Hvordan annullerer jeg, og hvad sker der med mine filer?

Hvis du stopper medlemskabet, vil du stadig have adgang til fordele, som er gratis for Creative Cloud-medlemmer, samt alle de filer, du har gemt på enheden. Du vil ikke have adgang til apps og de fleste tjenester. Læs, hvordan du annullerer dit Creative Cloud-medlemskab og forstår Adobes abonnementsvilkår.

Almindelige problemer

Understøtter Camera Raw mit kamera?

Se denne liste over kameraer, som understøttes af Camera Raw. Hvis du har problemer med at åbne raw-filer i Lightroom Classic, kan du følge disse trin og løsningsforslag.

Hvordan afhjælper jeg GPU-fejl og -problemer?

Følg fremgangsmåden i denne Ofte stillede spørgsmål om fejlfinding til GPU, hvis Lightroom går ned, kører langsomt, eller hvis du ser GPU-fejl.

Kan forhåndsvisninger påvirke ydeevnen af Lightroom Classic?

Ja, muligvis. Forhåndsvisninger i 1:1 kan tage ret lang tid at oprette og optage meget plads på disken. I denne artikel kan du læse, hvordan man optimerer brugen af forhåndsvisninger, og få andre tips til optimeringen af ydeevnen.

Lightroom Classic går ned. Hvad kan jeg gøre?

Hvilket farverum bruger Lightroom Classic til gengivelse af farver?

I udviklingsmodulet bruger Lightroom Classic farverummet ProPhoto RGB. I andre moduler bruges Adobe RGB-farverummet. Læs mere om farverum, farveprofiler og andet om farver i disse ofte stillede spørgsmål om farver i Lightroom.

Almindelige opgaver

Hvordan importerer jeg billeder til Lightroom Classic?

I dette korte selvstudium kan du lære, hvordan man bruger importværktøjet til at hente eksisterende billeder ind i Lightroom. Du kan også importere billeder fra en mappe på en harddisk, fra et kamera eller en kortlæser eller fra et tilsluttet kamera.

Hvordan eksporterer eller gemmer jeg billeder?

Du kan eksportere billeder fra Lightroom i forskellige filformater til en lang række brugsformål.

Hvordan opretter eller jeg et katalog?

Se, hvordan man opretter og administrerer kataloger, herunder hvordan man sletter, kopierer og eksporterer dem.

Hvordan bruger jeg HDR-sammenfletning?

Med HDR-sammenfletning kan du sammenflette flere eksponeringer for at lave billeder med stor kontrast. Det kan du se i denne korte videovideovejledning.

Hvordan gør jeg et uskarpt billede skarpere?

Læs om, hvordan man bruger indstillingerne for skarphed til at producere skarpe billede i dette korte selvstudium.

Lightroom til mobil

Jeg har installeret Lightroom på min mobilenhed. Hvad nu?

Hvordan kan jeg synkronisere alle billeder på tværs af mine enheder?

Følg denne trinvise vejledning til konfiguration af en fotosamling i Lightroom Classic, så den automatisk synkroniseres på alle dine enheder. Læs mere om, hvordan man synkroniserer billeder.

Kan jeg redigere billeder på min mobilenhed via computeren?

Ja da. Læs om, hvor nemt det er at redigere i Lightroom til mobil via en stationær computer.

Hvad gør gitteret Rule of Thirds?

Læs om gitteret Rule of Thirds og andre kameraindstillinger i appen Lightroom til mobil.

Hvor kan jeg læse mere om Lightroom til mobil?

Her finder du svar på de spørgsmål, der ofte stilles i forbindelse med Lightroomtilmobilenheder.