Lees hoe je met andere gebruikers samenwerkt aan mappen en bibliotheken vanuit je Adobe Creative Cloud-account.

Je kunt samenwerken met andere gebruikers en vanuit je Creative Cloud-account een privémap delen met opgegeven gebruikers. Alle uitgenodigde gebruikers kunnen vervolgens samenwerken aan alleen-lezen (vergrendelde) middelen in een gedeelde privémap. Deelnemers kunnen de inhoud van de gedeelde map weergeven, bewerken, hernoemen, verplaatsen of verwijderen als ze over de benodigde toegangsrechten en machtigingen beschikken.

Zie Bestanden en mappen delen voor informatie over hoe je openbare koppelingen naar bestanden en mappen deelt met anderen (middelen delen met alleen-lezen toegang).

Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie over bibliotheken in Creative Cloud.

Samenwerken aan Creative Cloud Libraries

Je kunt bibliotheken met deelnemers delen via de Creative Cloud-website of vanuit Creative Cloud desktop-apps en mobiele apps.

Zie Creative Cloud Libraries voor een lijst met Creative Cloud-apps die bibliotheken ondersteunen.

Opmerking:

• Deelnemers moeten een Adobe ID hebben. Als de deelnemers nog geen Adobe ID hebben, kunnen ze deze maken wanneer ze de uitnodiging accepteren.
  • Momenteel gebruikt Creative Cloud Libraries nog niet de sectie Jouw werk van deCreativeCloud-webinterface.

Bibliotheken delen vanuit een desktop-applicatie

Ga als volgt te werk om een bibliotheek te delen vanuit een desktop-applicatie die Creative Cloud Libraries ondersteunt:

1. Selecteer een bibliotheek in het pop-upmenu in het deelvenster Bibliotheken.

2. Open de vervolgkeuzelijst en kies Samenwerken.

3. Geef op de browserpagina die wordt geopend de e-mailadressen en een optioneel bericht op voor een of meer deelnemers waarmee je de bibliotheek wilt delen.

4. Kies of je de deelnemers machtigingen voor bewerken (Kan bewerken) of voor weergeven (Kan weergeven) wilt geven. Deze machtigingen gelden voor alle deelnemers waarvan je het e-mailadres hebt opgegeven.

5. Klik op Uitnodigen om de uitnodigingen voor samenwerking te verzenden.

Samenwerken aan bibliotheken
    Je kunt samenwerken aan bibliotheken vanuit een Creative Cloud-applicatie.

De deelnemers ontvangen een e-mailbericht met een uitnodiging om deel te nemen aan de samenwerking. Bestaande Creative Cloud-leden ontvangen ook een melding via de Creative Cloud desktop-app en -website.

Bibliotheken delen via de website van Creative Cloud

1. Klik in de navigatiebalk aan de zijkant op Bibliotheken en klik vervolgens op Ga naar bibliotheken.

2. Kies Samenwerken in het menu van de bibliotheekmap.

Bibliotheken delen
    Kies Samenwerken in het menu van de bibliotheekmap.
  3. Voer in het dialoogvenster Deelnemers uitnodigen het e-mailadres van een of meer deelnemers in.

4. Kies of je de deelnemers machtigingen voor bewerken (Kan bewerken) of voor weergeven (Kan weergeven) wilt geven. Deze machtigingen gelden voor alle deelnemers waarvan je het e-mailadres hebt opgegeven.

Kan bewerken

Deelnemers kunnen de inhoud van de bibliotheek bewerken, hernoemen, verplaatsen en verwijderen.

Kan weergeven

Deelnemers kunnen alleen de inhoud van de bibliotheek weergeven en erop reageren.

Je bibliotheek delen en deelnemers uitnodigen
    Je bibliotheek delen en deelnemers uitnodigen

Opmerking:

Zinvolle overwegingen met betrekking tot machtigingen:

• Kan bewerken: Deelnemers met machtigingen voor Kan bewerken kunnen de machtigingen voor andere deelnemers wijzigen. Deelnemers met alleen-lezen machtigingen kunnen zien wie de eigenaar en deelnemers zijn, maar ze kunnen geen wijzigingen in hun machtigingen voor samenwerking aanbrengen.
    • Kan weergeven: Deelnemers met alleen-lezen machtigingen kunnen de inhoud van de gedeelde map kopiëren naar een nieuwe map en daarin privéwijzigingen aanbrengen.
    • Gebruikers die mogen bewerken of weergeven kunnen de samenwerking op elk moment beëindigen.

5. Klik op Uitnodigen. Creative Cloud verzendt de uitnodigingen voor samenwerking.

De deelnemers ontvangen een e-mailbericht waarin ze worden uitgenodigd deel te nemen aan de samenwerking en wordt vermeld of ze machtigingen voor bewerken of weergeven hebben. Bestaande Creative Cloud-leden ontvangen ook een melding via de Creative Cloud desktop-app en -website.

Uitnodiging tot samenwerking van Creative Cloud Libraries
    De deelnemers ontvangen dit e-mailbericht met een uitnodiging om deel te nemen aan de samenwerking.

Deelnemers beheren

In het dialoogvenster Deelnemers wordt de status van de uitnodigingen weergegeven. Voor deelnemers die de uitnodiging nog niet hebben geaccepteerd, wordt 'Uitgenodigd' weergegeven naast hun naam/e-mailadres. Als een deelnemer de uitnodiging eenmaal heeft geaccepteerd, wordt dit niet meer weergegeven.

Als je een gebruiker wilt verwijderen, klik je op de X naast de gebruiker en vervolgens op Toegang verwijderen (als de deelnemer de uitnodiging heeft geaccepteerd) of op Uitnodiging verwijderen (als de deelnemer de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd).

Samenwerken aan mappen

Deelnemers toevoegen

1. Je kunt zowel de website als de map Creative Cloud Files op je desktop gebruiken om een map te delen. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Website
      Selecteer de map. Klik op het pictogram Deleninenkies vervolgens Uitnodigen voor map.
    • In Windows (desktop)
      Kies Creative Cloud > Samenwerken in het contextmenu van de map.
    Kies Creative Cloud, Samenwerken in het contextmenu van de map
    • Op de Mac
      Kies Samenwerken in het contextmenu van de map.
    Kies Samenwerken in het contextmenu van de map
  2. Voer in het dialoogvenster Uitnodigen voor een e-mailadres in. Als je meerdere deelnemers wilt uitnodigen, voer je een lijst in met e-mailadressen, gescheiden door komma's of puntkomma's.

3. Kies of je de deelnemers machtigingen voor bewerken (Kan bewerken) of voor weergeven (Kan weergeven) wilt geven. De machtigingen gelden voor alle deelnemers waarvan je het e-mailadres hebt ingevoerd.

Kan bewerken

Deelnemers kunnen de inhoud van de map bewerken, hernoemen, verplaatsen en verwijderen.

Kan weergeven

Deelnemers kunnen alleen de inhoud van de map weergeven en erop reageren.

Deelnemers toegang geven
    Kies welke machtigingen je aan de deelnemers wilt verlenen

Opmerking:

Zinvolle overwegingen met betrekking tot machtigingen:

• Kan bewerken: Deelnemers met machtigingen voor Kan bewerken kunnen de machtigingen voor andere deelnemers wijzigen. Deelnemers met alleen-lezen machtigingen kunnen zien wie de eigenaar en deelnemers zijn, maar ze kunnen geen wijzigingen in hun machtigingen voor samenwerking aanbrengen.
    • Kan weergeven: Deelnemers met alleen-lezen machtigingen kunnen de inhoud van de gedeelde map kopiëren naar een nieuwe map en daarin privéwijzigingen aanbrengen.
    • Gebruikers die mogen bewerken of weergeven kunnen de samenwerking op elk moment beëindigen.

4. Klik op Uitnodiging verzenden.

De deelnemers ontvangen per e-mail een uitnodiging waarin staat dat ze zijn uitgenodigd om de gedeelde map weer te geven of te bewerken. Bestaande Creative Cloud-leden ontvangen ook een melding via de Creative Cloud desktop-app en Jouw werk..

Opmerking:

Deelnemers hebben een Adobe ID nodig. Als ze nog geen Adobe ID hebben, kunnen ze deze maken wanneer ze de uitnodiging accepteren.

Deelnemers beheren

Je kunt deelnemers voor een gedeelde map gemakkelijk beheren. Doe het volgende in het pop-updialoogvenster Uitnodigen voor:

• Als je nog een gebruiker wilt uitnodigen, voer je een e-mailadres in, selecteer je Kan bewerken of Kan weergeven en klik je op Uitnodigen.
  • Als je een gebruiker wilt verwijderen, klik je op het pictogram X naast de gebruiker en vervolgens op Opslaan.

Opmerkingen toevoegen aan gedeelde middelen

Deelnemers kunnen de gedeelde bestanden en middelen bekijken en er opmerkingen aan toevoegen.

1. Open het middel vanuit Jouw werk.

2.  Als je het deelvenster Opmerkingen wilt openen, klik je op het pictogram inde rechterbovenhoek van de pagina.

3. Voeg je opmerking toe en druk op Enter. Je kunt een opmerking bewerken, verwijderen of erop reageren.

Opmerkingen toevoegen aan gedeelde middelen
    Opmerkingen toevoegen aan gedeelde middelen

A. Een opmerking verwijderen B. Een opmerking bewerken C. Reageren op een opmerking D. Een opmerking plaatsen