Lightroom for mobile (5.4.0) op iOS en iPadOS

Sommige klanten die een update naar Lightroom 5.4.0 hebben uitgevoerd op hun iPhone en iPad, missen mogelijk foto's en/of voorinstellingen. Dit trof klanten die Lightroom mobile gebruiken zonder abonnement op de Adobe-cloud. Ook trof dit Lightroom-cloudklanten met foto's en voorinstellingen die nog niet met de Adobe-cloud waren gesynchroniseerd.

Opmerking:

Er zijn geen middelen in de Lightroom-cloud verloren gegaan of in gevaar. Lightroom mobile op Android, Lightroom desktop op macOS en Windows en Lightroom Classic zijn niet getroffen.

Er is nu een nieuwe versie van Lightroom mobile (5.4.1) voor iOS en iPadOS uitgebracht die voorkomt dat dit probleem nog meer klanten treft.

Bij het installeren van versie 5.4.1 worden geen ontbrekende foto's of voorinstellingen hersteld voor klanten die zijn getroffen door het probleem dat in 5.4.0 werd geïntroduceerd.

We zijn ons ervan bewust dat sommige klanten foto's en voorinstellingen hebben verloren die niet kunnen worden hersteld. We weten hoe frustrerend en schokkend dit is voor degegen die hierdoor zijn getroffenen en bieden onze welgemeende excuses aan.

Sommige klanten die dit probleem hebben ondervonden, kunnen mogelijk iPhone- en iPad-backups gebruiken om foto's en voorinstellingen te herstellen. Bent u hierdoor getroffen, raadpleeg dan de informatie op ons forum.