Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Illustrator downloaden en installeren?

U kunt Illustrator uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updatesCreative Cloud-toepassingen downloaden en installeren.

Waarom wordt Illustrator niet geïnstalleerd?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefkopie van Illustrator downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Illustrator op een andere computer installeren?

U kunt Illustrator en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Leer hoe u andere soorten Creative Cloud-abonnementen annuleert en de begrippen van het Adobe-abonnement te begrijpen.

Algemene taken

Hoe kan ik lettertypen en afbeeldingen insluiten in mijn bestand?

U stelt de opties voor het insluiten van lettertypen, afbeeldingen en andere informatie in door eerst naar Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan te gaan. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van de door u gekozen bestandsindeling. Meer informatie over Illustraties opslaan.

Hoe maak ik een logo?

Hoe maak ik de achtergrond van mijn logo transparant?

Leer om transparantie te bekijken en te wijzigen in dit artikel over transparantie en overvloeimodi.

Hoe kan een object bijsnijden of knippen?

Illustrator bevat verschillende methoden om objecten te knippen, te splitsen en bij te snijden, waaronder de gereedschappen Mes en Schaar.

Hoe snijd ik een foto bij in Illustrator?

Illustrator gebruikt maskers in plaats van bijsnijden om delen van de afbeelding te verbergen. Leer hoe u knipmaskers gebruikt en bewerkt.

Prestaties

Hoe kan ik kan de functie GPU-Prestaties inschakelen?

Klik in de toepassingsbalk op het pictogram GPU-Prestaties en selecteer GPU-Prestaties. Meer informatie over GPU-Prestaties.

Waarom veroorzaakt de functie GPU-Prestaties voor vreemd gedrag?

Zorg er eerst voor dat de drivers van uw video-adapter volledig zijn bijgewerkt. Als het probleem hiermee niet is opgelost, volgt u de oplossingen in deze Gids voor het oplossen van problemen met GPU-Prestaties.

Illustrator is heel langzaam. Hoe kan ik het sneller maken?

Probeer deze technieken om de prestaties van Illustrator op Windows of Mac OS X te optimaliseren.

Crashen

Illustrator loopt vast. Is er een manier om mijn werk te herstellen?

Ja! Gelukkig kunt u met Illustrator automatische gegevensherstel waarschijnlijk het grootste deel van uw werk herstellen, ook als u het bestand niet onlangs hebt opgeslagen.

Illustrator crasht wanneer ik het start. Wat moet ik doen?

Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat Illustrator crasht als het wordt opgestart. Mogelijk moet u een benodigd bestand installeren of uw invoerapparaatstuurprogramma bijwerken.

Waarom kan ik mijn bestand niet wijzigen, opslaan of afdrukken zonder fouten?

Community

Meedoen aan de conversatie.

Populaire Illustrator-subforums