Kombinera flera filer till en PDF-fil online

Du kan enkelt konvertera upp till tio filer till en enda PDF-fil med verktyget Kombinera filer. Verktyget har stöd för flera filtyper, förutom PDF. När du kombinerar filer sparas den kombinerade PDF-filen och inte de filer som den skapades från.

Filtyper som stöds

Du kan konvertera eller kombinera följande populära filtyper till PDF:

Konvertera till PDF från

Filtillägg som stöds

Microsoft Word

.doc, .docx

Microsoft Excel

.xls, .xlsx

Microsoft PowerPoint

.ppt, .pptx

Bildfilformat

.bmp, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff

Rich Text Format

.rtf

Textfil

.txt

Adobe Illustrator

.ai

Adobe InDesign

.indd

Adobe Photoshop

.psd

Obs!

Du kan inte kombinera PDF-filer som är skyddade, lösenordsskyddade, har 3D-format eller som ingår en PDF-portfölj.

Kombinera flera filer till en PDF

1. Logga in på Acrobat Web på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Redigera > Kombinera filer i det övre navigeringsfältet.

Kombinera filer

3. Gör något av följande för att välja de filer som du vill kombinera och klicka sedan på Fortsätt:

• Välj filer från listan över senaste eller dokumentlistan.
    • Du kan lägga till filer från datorn eller dra och släppa filer på det markerade området.
    • Du kan också dra och släppa filer till verktyget Kombinera filer på sidan Redigera.
    Välj en fil från listan Senaste eller Filer

Välj en fil från din dator

4. För att lägga till fler filer ska du klicka på Lägg till filer eller plusikonen före/efter filens miniatyr och sedan välja de önskade filerna från fillistan eller listan över senast använda filer, eller från din dator, och sedan klicka på Fortsätt.

Lägg till fler filer

5. (Valfritt) Håll pekaren över en fil och klicka på pilen för att expandera den och ändra i vilken ordning du vill att den ska visas i den kombinerade PDF-filen.

Expandera och ändra ordningen på sidorna i filen

Flytta en sida genom att expandera filen och drar sidnummerrutan för motsvarande sidminiatyr eller själva sidminiatyren till den nya platsen.

6. Skriv ett namn för den kombinerade PDF-filen och klicka sedan på Kombinera.

Ange ett namn för filen och kombinera de tillagda filerna

7. Filerna konverteras och kombineras till en PDF-fil och den är sedan klar för att hämtas. Klicka på ikonen Hämta för att spara filen på din dator eller enhet.

Hämta den kombinerade filen

En kopia av den kombinerade PDF-filen lagras också på ditt Adobe Document Cloud-konto. Avsnittet för senast använda filer längst ned på startsidan listar alla filer som du nyligen har kombinerat. Du kan också visa en lista över alla dina filer genom att klicka på Dokument på den övre menyraden.