Du kan snabbt dela en länk till ett PDF-dokument med andra för visning. Dokumentet delas som en länk och går att öppna i alla webbläsare, oavsett enhet. Dokumentet lagras säkert i Adobe Document Cloud.

Mottagarna får ett e-postmeddelande med en länk, och kan klicka på länken för att visa dokumentet i en webbläsare. Ingen inloggning krävs.

Obs!

Mer information om att ställa in granskningar för dina PDF-dokument finns i Starta en PDF-granskning online.

Dela PDF-dokument

1. Logga in på Adobe Document Cloud Home på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet av Adobe Document Cloud Home. Alla dina sparade filer i ditt Adobe Document Cloud-konto visas.

3. Välj en fil som du vill dela och klicka på Dela i den högra rutan. Dialogrutan Dela öppnas.

Välj fil som ska delas

Obs!

Om du inte kan se delningsalternativen på den högra sidan av fönstret, klickar du på knappen Dela i det övre högra hörnet av fönstret.

4. Om du vill lägga till fler filer, klickar du på Lägg till filer och väljer sedan filer.

5. Dela filen med någon av följande metoder:

Skicka personliga inbjudningar med hjälp av delningsalternativet i Adobe Document Cloud

Den detaljerade spårningsinformationen är tillgänglig för filer som delats med hjälp av en personlig länk.

1. Klicka på Bjud in personer. Ange eller välj e-postadresser för personer som du vill ska få filen.

2. Fälten Ämne och Meddelande är likadana som de du använder för att skicka ett e-postmeddelande och visas för mottagarna på samma sätt. Ange önskad information.

3. Avmarkera alternativet Tillåt kommentarer för granskning och klicka sedan på Skicka. Mottagarna får ett e-postmeddelande som meddelar dem att filen har delats med dem.

Ange önskad information och klicka på Skicka.

Skicka en anonym eller offentlig länk i ett e-postmeddelande

En anonym eller offentlig länk gör filer tillgängliga för alla som klickar på länken. Dessutom är den detaljerade spårningsinformationen inte tillgänglig för filer som delas med hjälp av offentliga länkar.

1. Klicka på Hämta en länk.

2. Avmarkera alternativet Tillåt kommentarer för granskning och klicka sedan på Skapa länk. De markerade filerna överförs till Adobe Document Cloud och en offentlig länk skapas.

Hämta och skapa länken
  3. Klicka på Kopiera länk och dela länken med mottagarna i ett e-postmeddelande.

Mottagarens upplevelse

Mottagarna får ett e-postmeddelande som meddelar dem att filen har delats med dem. E-postmeddelandet innehåller knappen Visa och en länk till det delade dokumentet. När du klickar på länken eller knappen öppnas dokumentet i en webbläsare. Mottagarna kan också hämta dokumentet om det behövs.

Exempelskärmbilden nedan visar ett e-postmeddelande som mottagits av en mottagare.

Länk mottagen via e-post
E-postmeddelandet med en länk till det delade dokumentet

Spåra delade filer

När mottagaren visar filen får du ett meddelande i Adobe Document Cloud och ett e-postmeddelande. Om du vill visa och spåra alla filer som delats för visning, gör du följande:

1. Klicka på För visning i sidofältet av Adobe Document Cloud Home. Alla filer som delats för visning visas tillsammans med följande information:

• Namn:Namn på filen som delats för granskning.
    • Överfört/mottaget: Tidsstämpel för när filen skickades eller mottogs för visning.
    • Ägare: Namn på personen som skickade filen.
    • Status: Visar antalet personer som har visat filen.
    Åtgärder på delade filer
  2. Om du vill visa information om en fil, markerar du filen. I den högra rutan kan du utföra någon av följande åtgärder:

• Dela filen med fler mottagare. Expandera mottagarlistan. Klicka på Lägg till mottagare, ange e-postadressen för den person som du vill dela filen med och klicka sedan på Skicka inbjudan.
    • Visa aktivitet och tidsstämpel för den delade filen. Expandera Aktivitet för att visa information såsom vem filen skickats till, visats av och hämtats av.
    • Ta bort delning av länk om du vill förhindra att någon annan kan visa eller hämta filen.
    • Kopiera delad länk för att kopiera länken och dela den med andra mottagare.
    • Hämta filen för att spara den på din lokala dator.
    • Ta bort länk tar bort filen permanent från Adobe Document Cloud.
    Information om delad fil