Du kan snabbt dela en länk till ett PDF-dokument med andra för visning. Dokumentet delas som en länk och går att öppna i alla webbläsare, oavsett enhet. Dokumentet lagras säkert i Adobe Document Cloud.

Mottagarna får ett e-postmeddelande med en länk, och kan klicka på länken för att visa dokumentet i en webbläsare. Ingen inloggning krävs.

Obs!

Mer information om att ställa in granskningar för dina PDF-dokument finns i Starta en PDF-granskning online.

Dela PDF-dokument

1. Logga in på Adobe Document Cloud Home på https://documentcloud.adobe.com med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala mediekonto (Facebook eller Google).

2. Klicka på Filer i sidofältet av Document Cloud Home. Alla dina sparade filer i ditt Document Cloud-konto visas.

3. Välj en fil som du vill dela och klicka på Dela i den högra rutan. Delningsalternativen visas.

Välj fil som ska delas

Obs!

Om du inte kan se delningsalternativen på den högra sidan av fönstret, klickar du på knappen Dela i det övre högra hörnet av fönstret.

4. Om du vill lägga till fler filer, klickar du på Lägg till filer och väljer sedan filer.

5. Dela filen med någon av följande metoder:

Skicka personliga inbjudningar med hjälp av delningsalternativet i Document Cloud

Den detaljerade spårningsinformationen är tillgänglig för filer som delats med hjälp av en personlig länk.

1. I avsnittet Bjud in personer anger eller väljer du e-postadressen för den person som du vill ska få filen.

2. Välj VisaArkiv.

3. Fälten Ämne och Meddelande är likadana som de du använder för att skicka ett e-postmeddelande och visas för mottagarna på samma sätt. Ange önskad information och klicka sedan på Skicka.

Mottagarna får ett e-postmeddelande som meddelar dem att filen har delats med dem.

Lägg till önskat ämne och meddelande för mottagarna

Skicka en anonym eller offentlig länk i ett e-postmeddelande

En anonym eller offentlig länk gör filer tillgängliga för alla som klickar på länken. Dessutom är den detaljerade spårningsinformationen inte tillgänglig för filer som delas med hjälp av offentliga länkar.

1. Klicka på Hämta länk.

2. I avsnittet Hämta länk väljer du Visa fil och sedan Skapa länk. De markerade filerna överförs Document Cloud och en offentlig länk skapas.

Hämta och skapa länken
  3. Klicka på Kopiera länk och sedan på Stäng.

4. Dela länken med mottagarna i ett e-postmeddelande.

Mottagarens upplevelse

Mottagarna får ett e-postmeddelande som meddelar dem att filen har delats med dem. E-postmeddelandet innehåller knappen Visa fil och en länk till det delade dokumentet. När du klickar på länken eller knappen öppnas dokumentet i en webbläsare. Mottagarna kan också hämta dokumentet om det behövs.

Exempelskärmbilden nedan visar ett e-postmeddelande som mottagits av en mottagare.

Länk mottagen via e-post
E-postmeddelandet med en länk till det delade dokumentet

Spåra delade filer

När mottagaren visar PDF-dokumentet får du ett meddelande i Document Cloud och ett e-postmeddelande. Om du vill visa och spåra alla PDF-dokument som delats för visning, gör du följande:

1. Klicka på För visning i sidofältet av Document Cloud Home. Alla PDF-dokument som delats för visning visas tillsammans med följande information:

• Namn: Namn på PDF-dokumentet som delats för granskning.
    • Överfört/mottaget: Tidsstämpel för när PDF-dokumentet skickades eller mottogs för visning.
    • Ägare: Namn på personen som skickade PDF-dokumentet.
    • Status: Visar antalet personer som har visat filen.
    Åtgärder på delade filer
  2. Om du vill visa information om ett PDF-dokument, markerar du PDF-dokumentet. I den högra rutan kan du utföra någon av följande åtgärder:

• Dela filen med fler mottagare. Expandera mottagarlistan. Klicka på Lägg till mottagare, ange e-postadressen för den person som du vill dela filen med och klicka sedan på Skicka inbjudan.
    • Visa aktivitet och tidsstämpel för den delade filen. Expandera Aktivitet för att visa information såsom vem filen skickats till, visats av och hämtats av.
    • Ta bort delning av fil om du vill förhindra att någon annan kan visa eller hämta filen.
    • Ta bort PDF-dokumentet från Document Cloud permanent.
    Information om delad fil