export_pdf_logo_SCREEN_RGB_88x84px

Adobe Export PDF är en Adobe Document Cloud-tjänst online. Med den så kan du enkelt konvertera PDF-filer till redigerbara Word-, Excel- eller RTF-dokument (rich text format).

Du kan inte redigera PDF-filer med Adobe Export PDF. Du behöver Acrobat DC om du vill redigera PDF-filer. Se Acrobats produktsida.

Adobe Export PDF stöder optisk teckenigenkänning, eller OCR, när du konverterar PDF-filer till Word (.doc, .docx), Excel (.xlsx) eller RTF (Rich Text Format). OCR-bearbetningen är konverteringen av bilder av text (skannad text) till redigerbara tecken, så att du kan söka i, korrigera och kopiera texten.

När OCR är aktiverat utför Adobe Export PDF OCR på PDF-filer som innehåller bilder, vektorgrafik, dold text eller en kombination av dessa element. (Adobe Export PDF utför till exempel OCR på PDF-filer som skapas av skannade dokument.) Adobe Export PDF utför även OCR på text som inte kan tolkas på grund av att texten kodades felaktigt i källprogrammet.

Språk som stöds

Adobe Export PDF har stöd för teckenigenkänning på följande språk:

Språk som stöds i Exportera PDF

Som standard används det språk som valts i dialogrutan Min information för OCR. OCR-motorn använder det valda språket för att tolka den skannade texten. Precisionen vid konverteringen förbättras när du väljer rätt språk eftersom OCR-motorn använder språkspecifika ordlistor för konverteringen. För icke-latinska språk som japanska kan OCR-motorn inte tolka och konvertera texten om du inte har valt rätt språk.

Använda webbgränssnittet i Exportera PDF

Gör följande om du vill använda OCR när du konverterar en PDF-fil i Adobe Export PDF:

1. Logga in på Adobe Export PDF och klicka på Välj PDF-filer som ska exporteras.

2. Klicka på Välj filer från min dator och bläddra till PDF-filen. Du kan även dra en fil till rutan. Om du vill välja en fil i Document Cloud ska du klicka på Document Cloud i den vänstra rutan och sedan markera filen.

Obs: Du kan markera flera filer för export.

Webbgränssnittet i Exportera PDF
    Webbgränssnittet i Exportera PDF

3. I listrutan Konvertera till väljer du formatet som du vill exportera PDF-filen till.

4. I listrutan Dokumentspråk väljer du lämpligt dokumentspråk för textidentifiering.

5. Klicka på knappen Exportera till <format> för att exportera innehållet.

6. När filen har konverterats visas en bekräftelse med en länk där du kan öppna eller hämta den konverterade filen.

Bekräftelse

Använda Acrobat Reader DC

1. Öppna PDF-filen som du vill konvertera och klicka på Adobe Export PDF i den högra rutan.

2. Kontrollera dokumentspråket som identifierats ovanför knappen Konvertera - Dokumentspråk:  <valt språk>. Gå vidare till nästa steg om rätt språk är valt.

Om du behöver ändra det valda språket:

i.) Klicka på Ändra.

Exportera PDF från Acrobat Reader DC

ii.) I dialogrutan OCR-inställningar väljer du lämpligt språk i listan Identifiera text på och klickar på OK.

3. Klicka på Konvertera när du vill starta konverteringen.

4. När filen har konverterats visas en bekräftelse med en länk där du kan öppna eller spara den konverterade filen.

Bekräftelse

Använda Acrobat DC

Om du vill köra OCR i Acrobat, se artikeln: Redigera skannade PDF-filer