Lär dig hur du lägger till tusentals teckensnitt via Creative Cloud-datorprogrammet så att du kan använda dem i dina datorprogram och på webbplatser.

Obs!

Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Din Creative Cloud-prenumeration omfattar Adobe Fonts, som erbjuder tusentals teckensnitt från hundratals typografer. Du kan aktivera de teckensnitt du vill ha och använda dem i datorprogram och på webbplatser. Aktiva teckensnitt finns för användning i alla Creative Cloud-program, t.ex. Photoshop och InDesign.

Mer information om din prenumeration och teckensnittsrättigheter finns på sidan Planer och produkter.

Kom igång

Sök efter och aktivera teckensnitt via Creative Cloud-datorprogrammet så att de aktiverade teckensnitten blir tillgängliga i alla dina datorprogram. Om Creative Cloud-datorprogrammet inte är installerat, laddar du ned och installerar det. Se till att Adobe Fonts är aktiverat i inställningar (Inställningar > Creative Cloud > Teckensnitt).

Söka efter och aktivera teckensnitt

1. I Creative Cloud-datorprogrammet går du till Resurser > Typsnitt och klickar på Sök teckensnitt. Ett webbläsarfönster öppnas och du loggas in på fonts.adobe.com.

2. Sök efter teckensnittet du vill ha i samlingen med teckensnitt. Du kan förfina sökningen med hjälp av klassificering, egenskaper eller språkfilter.

3. När du har hittat teckensnittet klickar du på Aktivera teckensnitt för att aktivera hela teckensnittsfamiljen. Du kan också klicka på teckensnittsnamnet och aktivera enskilda tjocklekar och stilar från teckensnittsfamiljens sida. De aktiverade teckensnitten finns uppräknade i Resurser Typsnitt i Creative Cloud-datorprogrammet.

Använda aktiva teckensnitt

När du vill använda ett teckensnitt som du har aktiverat öppnar du bara listan med teckensnitt i ditt datorprogram. Vissa datorprogram, t.ex. Microsoft Word, måste kanske startas om efter att ett nytt teckensnitt har aktiverats.

Aktivera teckensnitt i InDesign
Teckensnittslistan i InDesign med aktiverade teckensnitt

Inaktivera teckensnitt

Så här inaktiverar du aktiva teckensnitt från datorn:

1. Klicka på Hantera teckensnitt på panelen Teckensnitt i Adobe Creative Cloud-datorprogrammet. Sidan med dina Adobe Fonts öppnas i ett webbläsarfönster. Du kan också logga in på fonts.adobe.com och gå direkt till sidan med dina Adobe Fonts.
  2. Klicka på  till höger om det teckensnitt du inte längre vill använda.

Använda Adobe Fonts offline

Om du väljer offlineläge medan Creative Cloud-datorprogrammet körs och du är inloggad, kan du fortfarande använda alla aktiverade teckensnitt. De ändringar du gör i teckensnitten på fonts.adobe.com börjar inte gälla förrän du är online igen.

Om du startar Creative Cloud-datorprogrammet i offlineläge är inte teckensnitten tillgängliga och visas inte i teckensnittslistor.

Inaktivera Adobe Fonts

Du kan aktivera eller inaktivera tjänsten Adobe Fonts via Creative Cloud-datorprogrammet. Om du inaktiverar Adobe Fonts avbryts aktiveringen av teckensnitt och alla aktiverade teckensnitt på datorn inaktiveras.

1. Klicka på ikonen med tre lodräta prickar i övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet, och välj sedan Inställningar.

2. Klicka på Creative Cloud och klicka sedan på Teckensnitt.

3. Avmarkera alternativet Aktivera Adobe Fonts.