Viktigt: Om du redan har en avslutningskod ska du gå vidare till Steg 3.

Steg 1: (Installationsskärm) Klicka på länken till felsammanfattning

Meddelandeskärm: Photoshop Elements 13 – Installationen misslyckades
Meddelandeskärm: Installationen misslyckades – Klicka på felsammanfattning

En HTML-sida öppnas i din standardwebbläsare. Denna sida innehåller information om felet.

Steg 2: Skriv ner avslutningskoden eller felkoden

Hitta avslutningskoden, felkoden och felmeddelandet på HTML-sidan. Denna information kan hjälpa dig att fastställa orsaken till felet.

Photoshop Elements 13 – Felsammanfattning i webbläsaren
Felsammanfattning i webbläsaren

Kontrollera installationsloggfilen (om felsammanfattningen inte är tillgänglig)

Om filen ”summary.htm” inte öppnas i din webbläsare kan du kontrollera installationens fel- eller avslutningskod i installationsloggfilen.

1. Gör så här:

• I Windows ska du gå till C:\Program (x86)\Common Files\Adobe\Installers\
    • I Mac OS ska du gå till //Bibliotek/Logs/Adobe/Installers/
  2. Gör något av följande:

• Sök efter filen "install.log".
    • Om du inte hittar filen "install.log" kan du söka efter filen som innehåller produktnamnet och installationsdatumet, följt av ".log.gz". Till exempel "Adobe Photoshop Elements 15 15.0 01-12-2017.log.gz".

Obs!

Filnamnstillägget .gz visar att det är ett komprimerat filformat.

Öppna den komprimerade filen och extrahera loggfilen. Ett exempel på loggfilen är "Adobe Photoshop Elements 15 15.0 01-12-2017.log".

3. Öppna loggfilen i ett textredigeringsprogram och gå till slutet av filen.

4. För att hitta avslutningskoden ska du leta efter "Avslutningskod:" i loggfilen.

Värdet efter "Avslutningskod:" är avslutningskoden som du letar efter.

5. Fortsätt till Steg 3.

Steg 3: Välj en avslutningskod

Gör något av följande:

• Avslutningskod: 6 eller 7

Begränsningar i operativsystem eller maskinvara kan orsaka fel 6 och 7.

Gå till Installationsfel | Avslutningskod: underordnade fel 6 och 7 för att diagnosticera och åtgärda problemet.

• Avslutningskod: 15

Lösningar finns i Installationsfel | Avslutningskod: 15.

• Avslutningskod: 30 eller 31

Lösningar finns i Avslutningskod: 30 och 31 – felmeddelanden om för lite diskutrymme.