Lär dig hur du kan använda Creative Clouds logginsamlingsverktyg för att hjälpa dig att felsöka problem med dina Creative Cloud-program

Vad är Creative Clouds logginsamlingsverktyg?

Creative Clouds logginsamlingsverktyg hjälper dig att samla felsökningsinformation för dina installerade Adobe Creative Cloud-program.

Verktyget genererar en signerad ZXP-fil som du ombeds skicka till Adobe. Adobe använder informationen i ZXP-filen för att identifiera fel och förbättra Creative Cloud-programvaruprodukter. Du kan när som helst öppna ZXP-filen för att granska den insamlade informationen. Informationen inkluderar ditt unika, krypterade Adobe-användarnamn, produktens serienummer och information om felsökning och installationsloggfilen.

Genom att hämta och köra logginsamlingsverktyget samt returnera ZXP-filen till Adobe godkänner du att Adobe använder informationen enligt beskrivningen.

Obs!

Logginsamlingsverktyget samlar inte in installationsloggar till Acrobat. Men du kan använda verktyget för att samla in loggfiler för hämtnings- och licenseringsprocessen för Acrobat. För att lära dig hur du hittar och tolkar installationsloggfilerna manuellt, se Felsök installationsproblem med loggfiler | CC.

Hur du använder logginsamlingsverktyget

1. Hämta logginsamlingsverktyget från en av följande länkar, beroende på vilket operativsystem du använder:

2. Gör något av följande beroende på vilket operativsystem du använder:

• Windows: Dubbelklicka på filen LogCollectorTool.exe. Ange en plats där du kan extrahera filen och klicka på Nästa.
    • macOS: Dubbelklicka på filen LogCollectorTool.dmg. Dubbelklicka sedan på ikonen för logginsamlingsverktyget för att öppna logginsamlingsverktyget.
  3. Läs licensieringsinformationen som visas på skärmen och klicka på Fortsätt.

Licensieringsinformation för Creative Clouds logginsamlingsverktyg: Windows
    Licensieringsinformation: Windows
    Licensieringsinformation för Creative Clouds logginsamlingsverktyg: macOS
    Licensieringsinformation: macOS

4. Klicka på Fortsätt. Logginsamlingsverktyget börjar samla in logg- och felsökningsfilerna på datorn.

5. De insamlade loggfilerna sparas som ZXP-filer på skrivbordet. Filens plats visas på skärmen när loggarna har samlats in. Klicka på Ladda upp (Windows) eller Fortsätt (macOS) för att dela loggfilerna med Adobe. Loggarna laddas upp och du får en bekräftelse per e-post till din registrerade e-postadress.

Obs!

Om du inte är inloggad på Creative Cloud kan du kontakta Adobe Kundtjänst för att dela filerna.