Adobe Premiere Elements 2019

Windows

• processor med hastigheten 2 GHz eller snabbare med SSE2-support; dual-core processor för HDV-redigering; Intel Core i7 och 16 GB RAM för XAVC-S (4K-redigering)
  • Microsoft Windows 7 med SP1, Windows 8.1 eller Windows 10 (rekommenderad)
  • 64-bitars OS (32-bit stöds ej)
  • 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 6,1 GB behövs för att installera program, dessutom behövs extra utrymmet vid installation
  • 10 GB behövs för att ladda ned valfritt innehåll
  • Bildskärm med upplösningen 1 280 x 800 (med skalningsfaktorn 100 %)
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • Dvd-enhet (för installation från dvd)
  • Kompatibel DVD-brännare för att bränna DVD:er
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*
  • Webbläsare som stöds: Microsoft Internet Explorer 9 t.o.m. 11, Mozilla Firefox 4 och senare eller den senaste versionen av Google Chrome

Mac OS

• Flerkärnig 64-bitars Intel-processor
  • Intel Core i7 och 16 GB RAM för XAVC-S (4K-redigering)
  • 8 GB behövs för att installera program, dessutom behövs extra utrymmet vid installation
  • 10 GB behövs för att ladda ned valfritt innehåll
  • Mac OS X v10.12 (senaste version) via Mac OS X v10.14
  • Det går inte att installera på en enhet som använder ett skiftlägeskänsligt filsystem eller på en borttagningsbar lagringsenhet
  • 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
  • 1280 x 800 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • DVD-enhet (för installation från DVD)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*
  • Webbläsare som stöds: Safari 7.x och senare, Mozilla Firefox 4 och senare eller den senaste versionen av Google Chrome

Rekommenderade konfigurationer för redigering av 4K-video

• Processor: Intel Core i7 multi-core
  • RAM-minne: 16 GB eller högre
  • Operativsystem: Windows 10 eller Mac OS 10.13
  • Hårddisk: SSD eller 7200 rpm SATA

Adobe Premiere Elements har stöd för följande import/exportformat:
AVCHD (endast import), DV-AVI (import/export på Windows), DVD (endast Windows), H.264, HDV, MPEG-1 (endast import), MPEG-2, MPEG-4, MP3, QuickTime (Limited codecs), Windows Media (endast Windows) och mycket mer.

* Produkten kan integreras med eller ge tillgång till vissa onlinetjänster från Adobe eller andra företag (”onlinetjänster”). Onlinetjänsterna är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och kräver godkännande av extra användningsvillkor och Adobes sekretesspolicy online (se www.adobe.com/go/terms). Onlinetjänster är bara tillgängliga i vissa länder och på vissa språk. Du måste eventuellt registrera dig och tjänsterna kan upphöra eller ändras helt eller delvis utan föregående meddelande. Extraavgifter eller prenumerationsavgifter kan tillkomma.

Adobe Premiere Elements 2018

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering; Intel Core i7 krävs för XAVC-S
  • 64-bitarsversioner av Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 10
  • 4 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 10 GB för nedladdning av allt valfritt innehåll
  • Bildskärm med upplösningen 1 280 x 800 (med skalningsfaktorn 100 %)
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • DVD-enhet (för installation från DVD)
  • Kompatibel DVD-brännare krävs för att bränna DVD-skivor
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Mac OS

• Flerkärnig 64-bitars Intel-processor
  • Mac OS X v10.11, v10.12 eller v10.13
  • 4 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 10 GB för nedladdning av allt valfritt innehåll
  • Bildskärm med upplösningen 1 280 x 800 (med skalningsfaktorn 100 %)
  • DVD-enhet (för installation från DVD)
  • Kompatibel DVD-brännare krävs för att bränna DVD-skivor
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Adobe Premiere Elements har stöd för följande import/exportformat:
AVCHD (endast import)**, DV-AVI (import/export på Windows, endast import på Mac OS), DVD, H.264, HDV, MPEG-1 (endast import), MPEG-2, MPEG-4, MP3, QuickTime, Windows Media (endast Windows ) och mycket mer. Import/export av vissa format kan kräva aktivering via en internetanslutning. Aktiveringen är snabb, enkel och gratis.

* Produkten kan integreras med eller ge tillgång till vissa onlinetjänster från Adobe eller andra företag (”onlinetjänster”). Onlinetjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och kräver godkännande av extra användningsvillkor och Adobes sekretesspolicy online (finns på www.adobe.com/go/terms_se). Onlinetjänster är bara tillgängliga i vissa länder och på vissa språk. Du måste eventuellt registrera dig och tjänsterna kan upphöra eller ändras helt eller delvis utan föregående meddelande. Extra kostnader eller prenumerationsavgifter kan tillkomma.

**Stöds inte på Windows 7

Adobe Premiere Elements 15.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- eller AVCHD-export; Intel Core i7 krävs för XAVC-S
  • 64-bitarsversioner av Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 10
  • 4 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 10 GB för nedladdning av allt valfritt innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • Dvd-enhet (för installation från dvd)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Mac OS

• Flerkärnig 64-bitars Intel-processor
  • Mac OS X v10.10, v10.11 eller v10.12
  • 4 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 10 GB för nedladdning av allt valfritt innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • Dvd-enhet (för installation från dvd)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Formaten som stöds för import/export i Adobe Premiere Elements inkluderar:
AVCHD, Blu-ray-skiva (endast export), DV-AVI (import/export i Windows, endast import i Mac OS), DVD, Dolby® Digital Stereo, H.264, HDV, MPEG-1 (endast import), MPEG-2, MPEG-4, MP3, QuickTime (endast Mac), Windows Media (endast Windows) samt många andra. Import/export av vissa format kan kräva aktivering via en internetanslutning. Aktiveringen är snabb, enkel och gratis.

* Internetanslutning krävs. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part (”onlinetjänster”). Onlinetjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och kräver godkännande av extra användningsvillkor och Adobes sekretesspolicy online (se www.adobe.com/go/terms_se). Onlinetjänster är bara tillgängliga i vissa länder och på vissa språk, användaren kanske måste registrera sig och tjänsterna kan upphöra eller ändras helt eller delvis utan föregående meddelande. Extraavgifter eller prenumerationsavgifter kan tillkomma.

Adobe Premiere Elements 14.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- och AVCHD-export; Core i7 krävs för XAVC S
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8 eller Windows 10 (32-bitarsversioner installeras på 32-bitarssystem, 64-bitarsversioner installeras på 64-bitarssystem)
  • 2 GB RAM
  • 10 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • DVD-ROM-enhet (för installation från dvd-skiva)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • QuickTime 7-program
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Mac OS

• Flerkärnig Intel 64-bitars processor
  • Mac OS X v10.9 eller v10.10
  • 2 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • DVD-ROM-enhet (för installation från dvd-skiva)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • QuickTime 7-program
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

* Internetanslutning krävs. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part (”onlinetjänster”). Onlinetjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och kräver godkännande av extra användningsvillkor och Adobes sekretesspolicy online (se www.adobe.com/go/terms_se). Onlinetjänster är bara tillgängliga i vissa länder och på vissa språk, användaren kanske måste registrera sig och tjänsterna kan upphöra eller ändras helt eller delvis utan föregående meddelande. Extraavgifter eller prenumerationsavgifter kan tillkomma.

Adobe Premiere Elements 13.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- eller AVCHD-export; Intel Core i7 krävs för XAVC-S
  • Microsoft Windows 7 eller Windows 8 (32-bitarsversioner installeras på 32-bitarssystem, 64-bitarsversioner installeras på 64-bitarssystem)
  • 2 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • Dvd-enhet (för installation från dvd)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • QuickTime 7-program
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

Mac OS

• Flerkärnig Intel 64-bitars processor
  • Mac OS X v10.8 till v10.10
  • 2 GB RAM
  • 5 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (med 100 % skalningsfaktor)
  • Dvd-enhet (för installation från dvd)
  • Kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor
  • QuickTime 7-program
  • En internetanslutning krävs för produktaktivering och nedladdning av innehåll*

* Internetanslutning krävs. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part (”onlinetjänster”). Onlinetjänster är bara tillgängliga för användare som är 13 år eller äldre och kräver godkännande av extra användningsvillkor och Adobes sekretesspolicy online (se www.adobe.com/go/terms_se). Onlinetjänster är bara tillgängliga i vissa länder och på vissa språk, användaren kanske måste registrera sig och tjänsterna kan upphöra eller ändras helt eller delvis utan föregående meddelande. Extraavgifter eller prenumerationsavgifter kan tillkomma.

Äldre versioner

Adobe Premiere Elements 12.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- eller AVCHD-export
  • Microsoft Windows® XP med Service Pack 3, Windows Vista® med Service Pack 2, Windows 7 eller Windows 8 och 8.1 (Adobe® Premiere® Elements-redigeraren körs i 32-bitars läge i Windows XP och Windows Vista och i 64-bitars eller 32-bitars läge i Windows 7 och Windows 8 samt 8.1; alla andra program körs i enhetligt läge i 32-bitars operativsystem och i 32-bitars kompatibilitetsläge i 64-bitars operativsystem)
  • 2 GB RAM
  • 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • Videokort med de senaste uppdaterade drivrutinerna
  • Färgbildskärm med 16-bitars färggrafikkort
  • 1 024 x 768 skärmupplösning
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • DVD-ROM-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera
  • QuickTime 7-program
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • Internetanslutning krävs för aktivering av produkten*

Mac OS

• Flerkärnig Intel® 64-bitars processor
  • Mac OS X v10.7 till v10.9
  • 2 GB RAM
  • 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • Videokort med de senaste uppdaterade drivrutinerna
  • 1 024 x 768 skärmupplösning
  • DVD-ROM-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera
  • QuickTime 7-program
  • Internetanslutning krävs för aktivering av produkten*

Adobe Premiere Elements 11.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd. Processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- eller AVCHD-export.
  • Microsoft® Windows XP med Service Pack 2, Windows Media Center, Windows Vista® (alla program körs i enhetligt läge på 32-bitars operativsystem. De körs även enhetligt i 32-bitars kompatibilitetsläge på 64-bitars operativsystem). Windows 7 eller Windows 8 (Adobe® Premiere® Elements-redigeraren körs i enhetligt läge på ett 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Alla program körs i enhetligt läge på 32-bitars operativsystem och i 32-bitars kompatibilitetsläge på 64-bitars operativsystem).
  • 2 GB RAM
  • Färgbildskärm med 16-bitars färgrafikkortet
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10.
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format).

Mac OS

• Flerkärnig Intel® 64-bitars processor
  • Mac OS X v10.6 till v10.8
  • 2 GB RAM

Windows och Mac OS

• 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program. Ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll.
  • Videokort med de senaste uppdaterade drivrutinerna.
  • 1 024 x 768 skärmupplösning
  • Dvd-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor. Kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor).
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV.
  • QuickTime 7-program
  • Internetanslutning krävs för internetbaserade tjänster.

Adobe Premiere Elements 10.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; processor med dubbla kärnor krävs för HDV- och AVCHD-redigering och för Blu-ray- eller AVCHD-export.
  • Microsoft Windows XP med Service Pack 2, Windows Media Center, Windows Vista® (alla program körs i enhetligt läge på 32-bitars operativsystem och i 32-bitars kompatibilitetsläge på 64-bitars operativsystem) eller Windows 7 (Adobe® Premiere® Elements-redigeraren körs i enhetligt läge på 32- och 64-bitars operativsystem; alla andra program körs i enhetligt läge på 32-bitars operativsystem och i 32-bitars kompatibilitetsläge på 64-bitars operativsystem)
  • 2 GB RAM
  • Färgbildskärm med 16-bitars färgrafikkortet
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10.
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)

Mac OS

• Multicore Intel®-processor
  • Mac OS X v10.5.8 till v10.7 (alla program körs naturligt på 32-bitars operativsystem och i 32-bitars kompatibilitetsläge på 64-bitars operativsystem).
  • 2 GB RAM

Windows och Mac OS

• 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • Videokort med de senaste uppdaterade drivrutinerna
  • Bildskärmsupplösning 1 024 x 768
  • DVD-ROM-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • QuickTime 7-program
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera
  • Internetanslutning krävs för internetbaserade funktioner

Adobe Premiere Elements 9.0

Windows

• 2 GHz eller snabbare processor med SSE2-stöd; 3 GHz-processor krävs för HDV och Blu-ray, processor med dubbla kärnor krävs för AVCHD
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2, Windows Media Center, Windows Vista® eller Windows 7
  • 1 GB RAM; 2 GB krävs för HD-redigering (inklusive HDV, AVCHD och Blu-ray)
  • 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • Grafikkort med de senaste uppdaterade drivrutinerna
  • 1 024 x 768 skärmupplösning vid 96 dpi eller lägre
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • Dvd-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera eller USB2-gränssnitt för att ansluta en DV-videokamera som är kompatibel med DV via USB
  • QuickTime 7-program (krävs för import/export av QuickTime-format)
  • Windows Media Player (krävs för import/export av Windows Media-format)
  • Internetanslutning krävs för internetbaserade funktioner

Mac OS

• Multicore Intel®-processor
  • Mac OS X v10.5.8 till v10.6
  • 2 GB RAM
  • 4 GB ledigt hårddiskutrymme för att installera program och ytterligare 5 GB för nedladdning av innehåll
  • Grafikkort med de senaste uppdaterade drivrutinerna
  • 1 024 x 768 skärmupplösning
  • Dvd-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera eller USB2-gränssnitt för att ansluta en DV-videokamera som är kompatibel med DV via USB
  • QuickTime 7-program (krävs för import/export av QuickTime-format)
  • Internetanslutning krävs för internetbaserade funktioner

Adobe Premiere Elements 8.0

Adobe Premiere Elements 8.0 för Windows har följande systemkrav:

• 2 GHz processor med SSE2-stöd; 3 GHz-processor krävs för HDV och Blu-ray, processor med dubbla kärnor krävs för AVCHD
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2, Windows Media Center, Windows Vista® eller Windows 7
  • För Windows XP: 512 MB RAM (2 GB krävs för HD-redigering, inklusive HDV, AVCHD och Blu-ray)
  • För Windows Vista och Windows 7: 1 GB RAM (2 GB krävs för HD-redigering, inklusive HDV, AVCHD och Blu-ray)
  • 4,5 GB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med 16-bitars färggrafikkort och uppdaterade drivrutiner
  • 1 024 x 768 skärmupplösning vid 96 dpi eller lägre
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • DVD-ROM-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera eller ett USB2-gränssnitt för att ansluta en DV-videokamera som är kompatibel med DV via USB (andra videoenheter stöds via Mediehämtaren)
  • QuickTime 7-program

Import-/exportformat som stöds

ASF (endast import), AVI, AVCHD (endast import), SWF-filer (endast import), Blu-ray-skiva (endast export), DV, DVD, Dolby® Digital Stereo, H.264, HDV, JPEG, PNG (endast import), PSD (endast import), MOD och TOD (JVC Everio, endast import), MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, mp3, WAV, QuickTime, Windows Media, WMA (endast import) och 3GP.

För import/export av vissa format, bland annat AVCHD, dvd, Blu-ray, MPEG -2, MPEG -4 och H.264, krävs ibland aktivering eller hämtning av komponenter via en internetanslutning. Det är snabbt, enkelt och gratis att hämta och aktivera. För import/export av 3GP, 3GP2, MOV, MPEG-4 och QuickTime krävs QuickTime-program.

Språk som stöds

Adobe Premiere Elements 8.0 för Windows finns på följande språk:

• Nederländska
  • Engelska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Portugisiska
  • Spanska
  • Svenska

Adobe Premiere Elements 7.0

• 1,8 GHz processor med SSE2-stöd; 3 GHz-processor krävs för HDV och Blu-ray, processor med dubbla kärnor krävs för AVCHD
  • Microsoft Windows XP med Service Pack 2, Windows Media Center eller Windows Vista
  • För Windows XP: 512 MB RAM (2 GB krävs för HDV, AVCHD och Blu-ray)
  • För Windows Vista: 1 GB RAM (2 GB krävs för HDV, AVCHD och Blu-ray)
  • 4,5 GB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med 16-bitars färggrafikkort
  • 1 024 x 768 skärmupplösning vid 96 dpi eller lägre
  • Ljud- och bildskärmsdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • Dvd-enhet (kompatibel dvd-brännare krävs för att bränna dvd-skivor; kompatibel Blu-ray-brännare krävs för att bränna Blu-ray-skivor)
  • DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394-gränssnitt för att ansluta en Digital 8 DV- eller HDV-videokamera eller ett USB2-gränssnitt för att ansluta en DV-videokamera som är kompatibel med DV via USB (andra videoenheter stöds via Mediehämtaren)
  • QuickTime 7-program

Import-/exportformat som stöds

Adobe Premiere Elements 7.0 har stöd för följande import-/exportformat:

ASF (endast import), AVI, AVCHD (endast import), SWF-filer (import), Blu-ray-skivor (endast export), DV, DVD, Dolby® Digital Stereo, H.264, HDV, JPEG, PNG (endast import), PSD (endast import), MOD och TOD (JVC Everio, endast import), MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, mp3, WAV, QuickTime, Windows Media, WMA (endast import) och 3GP.

För import/export av vissa format, bland annat AVCHD, dvd, Blu-ray, MPEG-2, MPEG-4, H.264 och Dolby Digital Stereo krävs ibland aktivering via en internetanslutning. Aktiveringen är snabb, enkel och gratis. För import/export av 3GP, 3GP2, MOV, MPEG-4 och QuickTime krävs QuickTime-program.

Språk som stöds

Adobe Premiere Elements 7.0 för Windows finns på följande språk:

• Nederländska
  • Engelska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Spanska
  • Svenska

Adobe Premiere Elements 6.0

Windows

• Intel® Pentium® 4 eller Intel Celeron® processor för 1,3 GHz (eller kompatibel)
  • Microsoft® Windows® XP med Service Pack 2 eller Windows Vista®
  • 256 MB RAM (512 MB rekommenderas)
  • 1,5 GB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med 16-bitars färgrafikkort
  • 1 024 x 768 skärmupplösning (vid 96 dpi eller lägre)
  • Microsoft DirectX 9-kompatibel grafikdrivrutin
  • CD-ROM-enhet
  • För webbfunktioner krävs Microsoft Internet Explorer 6, Netscape Navigator 7.0 eller Mozilla Firefox 1.5

Mac OS

• PowerPC® G4- eller G5-processor eller Intel®-processor med flera kärnor
  • Mac OS X v10.4.8 till 10.5.2
  • 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • Grafikkort med 64 MB RAM
  • 1 GB ledigt hårddiskutrymme (ytterligare ledigt utrymme krävs vid installationen)
  • 1 024 x 768 skärmupplösning
  • DVD-ROM-enhet
  • QuickTime 7 krävs för multimediafunktioner
  • Internetanslutning krävs för internetbaserade tjänster

Adobe Premiere Elements 5.0

Windows

• Intel® Pentium® 4 eller Intel Celeron® (eller kompatibel) 1,3 GHz-processor (processorer med dubbla kärnor och flertrådsteknik stöds)
  • Microsoft Windows Vista (endast 32-bitars), Windows® XP eller Windows Media Center Edition (för Windows XP och MCE krävs Service Pack 2)
  • Windows XP: 256 MB RAM (512 MB rekommenderas)
  • Windows Vista: 512 MB RAM (1 GB rekommenderas)
  • 1,5 GB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med 16-bitars färggrafikkort
  • 1 024 x 768 skärmupplösning vid 96 dpi eller lägre
  • Grafikdrivrutin som är kompatibel med Microsoft DirectX 9 eller 10
  • CD-ROM-enhet

Mac OS

Version för Mac OS saknas

Adobe Premiere Elements 4.0

Windows

• Intel® Pentium® III eller 4 eller Intel Centrino™ (eller kompatibel) 800 MHz-processor
  • Microsoft® Windows® XP Professional, Home Edition eller Media Center Edition 2005 med Service Pack 2
  • 256 MB RAM (512 MB rekommenderas)
  • 900 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med 16-bitars färggrafikkort
  • 1 024 x 768 bildskärmsupplösning
  • Microsoft DirectX 9-kompatibel grafikdrivrutin
  • CD-ROM-enhet
  • För handdatorer: Palm OS® 4.0, 4.1 eller 5.0 och Palm Desktop 4.0 eller 4.01 krävs

Mac OS

• PowerPC® G3-, G4- eller G5-processor
  • Mac OS X v.10.3 eller 10.4
  • 256 MB RAM
  • 750 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 1 024 x 768 16-bitars bildskärm (XGA)
  • CD-ROM-enhet

Adobe Premiere Elements 3.0

Windows

• Intel® Pentium® III eller 4-processor på 800 MHz (snabbare rekommenderas)
  • Microsoft® Windows® XP® Home eller Professional med Service Pack 1 eller Windows 2000 med Service Pack 4
  • 256 MB RAM (512 MB eller mer rekommenderas)
  • 800 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Adobe Reader 6.0.1 och Microsoft DirectX 9.0 (medföljer på programskivan och installeras om det inte redan finns)
  • 1 024 x 768 16-bitars färgbildskärm (XGA) eller högre upplösning
  • CD-ROM-enhet
  • Kompatibla filformat: JPEG, TIFF, PSD, PDF, BMP, GIF och andra filformat

Mac OS

• PowerPC® G3-, G4- eller G5-processor
  • Mac OS X 10.2.8 eller 10.3
  • 256 MB RAM-minne
  • 200 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med grafikkort som kan hantera tusentals färger
  • Bildskärmsupplösning på 1 024 x 768 eller högre
  • CD-ROM-enhet
  • Kompatibla filformat: JPEG, TIFF, PSD, PDF, BMP, GIF och andra filformat

Adobe Premiere Elements 2.0

Windows

• Intel® Pentium®-processor
  • Microsoft® Windows® 98, NT 4.0, 2000, ME eller XP
  • 128 MB RAM (512 MB eller mer rekommenderas)
  • 150 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm som kan hantera tusentals färger
  • CD-ROM-enhet
  • Internet Explorer 5.0, 5.5 eller 6.0 (för hjälpmenyer)

Mac OS

• PowerPC®-processor
  • OS 9.1, 9.2.x, Mac OS X v. 10.1.3 till 10.1.5
  • 128 MB RAM-minne
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med grafikkort som kan hantera tusentals färger
  • CD-ROM-enhet
  • Internet Explorer 5.0, 5.5 eller 6.0 (för hjälpmenyer)

Adobe Premiere Elements 1.0

Windows

• Intel® Pentium®-processor
  • Microsoft® Windows® 98, NT 4.0, 2000, ME eller XP
  • 128 MB RAM (512 MB eller mer rekommenderas)
  • 150 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm som kan hantera tusentals färger
  • CD-ROM-enhet
  • Internet Explorer 5.0, 5.5 eller 6.0 (för hjälpmenyer)

Mac OS

• PowerPC®-processor
  • OS 9.1, 9.2.x, Mac OS X v. 10.1.3 till 10.1.5
  • 128 MB RAM-minne
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • Färgbildskärm med grafikkort som kan hantera tusentals färger
  • CD-ROM-enhet
  • Internet Explorer 5.0, 5.5 eller 6.0 (för hjälpmenyer)