Ge dina filmtitlar liv genom att använda färdiga och anpassningsbara rörelsetitlar. Rörelsetitelmallar läses in i förväg med animerad grafik, stiliserad text och bakgrundsformat.

Även Klassiska titlar är anpassningsbara, men rörelsetitlar gör att du kan använda anpassningsbara mallar. I dessa mallar finns populära fördefinierade layouter och komponenter, som du annars skulle behöva skapa var och en för sig.

Titel- och textalternativen som är tillgängliga i åtgärdsfältet är nu kategoriserade som Klassiska titlar och Rörelsetitlar, för att de ska vara enkla att komma åt. Varje rörelsetitelmall kan innehålla en eller flera text- och bildkomponenter, och en bakgrundskomponent. Alla kan anpassas efter dina önskemål.

Obs!

Handtag för storleksändring för text eller bilder visas inte om de dras utanför monitorområdet i redigeringsläget för rörelsetitlar.

Följ dessa enkla steg för att skapa rörelsetitlar

Skapa rörelsetitlar

Klicka på Titlar och text.

Klicka på Titlar och text i åtgärdsfältet för att se de olika titeltyperna.
Du kan också klicka på Text > Ny rörelsetitel när du vill lägga till en ny titelmall.

motion titles-01

Välj en mall och dra den till tidslinjen.

Välj en valfri kategori i Rörelsetitlar och sedan ett tema och en mall.

Klicka på uppspelningsknappen om du vill se en förhandsgranskning av mallen innan du använder den.

Dra den markerade mallen till tidslinjen.

motion titles-02

Anpassa texten, grafiken och bakgrunden enligt dina önskemål.

När du placerar rörelsetiteln på tidslinjen öppnas den i redigeringsläget och avsnittet Text visas på panelen Rörelsetitlar - justeringar.

Obs! Vid framtida redigering kan du dubbelklicka på klippet eller högerklicka och välja alternativet Redigera.

Börja redigera texten eller välj andra komponenter på monitorpanelen som du vill redigera.

Markera titelns bilder eller bakgrundskomponenter på monitorpanelen för att öppna motsvarande avsnitt på panelen Rörelsetitlar - justeringar.

motion titles-03

Anpassa text-, bild- eller bakgrundskomponenter i en titel

Varje rörelsetitelmall kan innehålla en eller flera text- och bildkomponenter, och en bakgrundskomponent. Alla kan ändras för att anpassas enligt dina önskemål. Använd panelen Rörelsetitlar - justeringar för att anpassa rörelsetitlarna. Markera grafiken eller bakgrundskomponenterna i titeln för att öppna motsvarande avsnitt i panelen Rörelsetitlar - justeringar.

Klicka på Text, Grafik eller Bakgrund för att se hur du kan börja anpassningen.

Text

1. Markera en textkomponent på bildskärmen när du vill redigera den.

2. Skriv in den text som du vill visa i den valda komponenten.
    Använd panelerna Stil, Format och Animering för att anpassa texten ytterligare.

3. Klicka och välj en stil bland de tillgängliga alternativen på panelen Stil. Den nya stilen används i Premiere Elements.

4. Ange ett format för texten på panelen Format. I Premiere Elements tillämpas formatet som du anger så att du kan förhandsgranska det.

5. Dubbelklicka på en animeringsstil
    eller
    välj en animeringsstil och klicka sedan på Använd för att animeringen ska börja gälla.
    Obs! Du kan klicka på uppspelningsknappen om du vill förhandsvisa animeringsstilen.

Du kan välja att ändra storlek på textkomponenten med muspekaren och dra i hörnen på komponenten. Flytta textkomponenten genom att dra med muspekaren till önskad plats.

Anm: Se till att du väljer komponenten och skriver det önskade värdet i storleksfältet på fliken Format om du vill ändra storlek på texten. Om du ändrar storlek på komponenten med muspekaren kan det resultera i att texten trunkeras.

motion titles-04

Bilder

1. Markera grafikkomponenten i mallen på monitorpanelen när du vill börja redigera den.
    På panelen Rörelsetitlar - justeringar visas en alternativ uppsättning bilder för varje komponent du väljer.

2. Dubbelklicka på en alternativ bild eller markera en bild och klicka på Använd.
    Obs! Du kan klicka på uppspelningsknappen om du vill se en förhandsgranskning av grafikkomponenten innan du använder den.

Du ändrar storlek på grafikkomponenten med muspekaren genom att dra i hörnen på komponenten på monitorpanelen. Flytta grafikkomponenten genom att dra den med muspekaren till önskad plats.

motion titles-05

Bakgrund

1. Markera mallens bakgrundskomponent om du vill börja redigera den.

2. Ändra bakgrunden för rörelsetiteln genom att välja något av alternativen i avsnittet Bakgrund. Du kan välja något av följande:

• Genomskinlig: Ställ in bakgrunden för rörelsetiteln så att den blir genomskinlig.

• Bakgrundsbild: Använd mallbakgrundsbilden, om den är tillgänglig som en del av den valda mallen.

• Bakgrundsvideo: Använd mallbakgrundsvideon, om den är tillgänglig som en del av den valda mallen.

• Frys bildruta: Bildrutan tas från videon som motsvarar början av titelklippet. Den här bildrutan används sedan som bakgrund för titelklippet. Om du vill välja en ny bildruta drar du rörelsetiteln till önskad plats och öppnar redigeringsläget för rörelsetitlar. Markera sedan bakgrundsbilden och klicka på Uppdatera bildruta
      under Frys bildruta på bakgrundsfliken.

• Färgprojektionsyta: Använd en heltäckande färg som bakgrund för titelklippet. Flytta reglaget för att ändra opaciteten.
motion titles-06

Obs!

När du har anpassat en mall kan du välja att spara den för senare bruk. Klicka på Spara som ny titel och ange ett passande namn. Den sparade titeln är tillgänglig i kategorin Anpassad för Rörelsetitlar. Du kan också välja att ta bort den anpassade mallen om det behövs.

Släpp titelklippet på samma spår som videon för att undvika att titelklippet åsidosätter delar av videon. Om du vill överlagra rörelsetiteln på videoklippet ska du släppa den på spår 2 (över ett videoklipp på spår 1)

Du kan även flytta, skalförändra och omforma rörelsetiteln i sin helhet, om det behövs. Se till att du inte är i redigeringsläget för rörelsetitlar när du vill ändra titeln som en enda komponent.

Obs!

Du kan inte trimma rörelsetitlar eller redigera en rörelsetitel sedan du delat den. Redigering är även inaktiverat för tidssträckta klipp.
Du hittar originalversionen av det trimmade rörelsetitelklippet i Projektresurser. (Behållaren för projektresurser.)

Det finns flera titelmallar för Adobe Premiere Elements online. Det blå fältet i det övre högra hörnet i innehållet visar att innehållet inte har hämtats. När du drar en titelmall från titel- och textpanelen till ett klipp hämtar Adobe Premiere Elements onlineinnehållet för mallen. Premiere Elements använder sedan det hämtade innehållet i mallen. Du kan också välja att högerklicka på mallen och välja Hämta nu eller Hämta alla.

Rörelsetitlar är ett bra sätt att skapa roliga och intressanta videoklipp för varje tillfälle.