Läs om nyheterna i 2019 års utgåva av Premiere Elements.

Adobe Premiere Elements 2019 gör det enkelt och kul att redigera videor med en mängd häftiga funktioner.

Kom igång med automatiskt genererade bildspel och videobildspel samt kollage som skapats bara för dig och som visas när programmet startas. På den nya startskärmen kan du se vad som är nytt sedan den senaste versionen, upptäcka roliga saker som du kan prova och hitta inspirerande idéer, hjälp och självstudiekurser. Skapa enkelt filmer i det omarbetade snabbredigeringsläget med en förenklad tidslinje där allt du behöver finns nära till hands. Dessutom ingår två nya redigeringsguider för glasrutseffekter och tonande övergångseffekter med luma. Upplev snabbare prestanda i hela Premiere Elements.

Obs!

Adobe Premiere Elements innehåller Elements Organizer, som du kan använda för att ordna resurser. Mer information om de nya funktionerna i Elements Organizer finns i Nyheter i Elements Organizer 2019.

Startskärm

Kom igång snabbt och enkelt med Elements!

På den nya startskärmen i Elements skapas automatiskt genererade bildspel, videobildspel och kollage bara för dig och som visas när programmet startas. Se också vad som är nytt sedan din senaste version, upptäck roliga saker att prova och få inspirerande idéer, hjälp och självstudiekurser.

Mer information finns i Get to know the Home screen.

home_screen
Få enkelt och snabbt åtkomst till inspirerande idéer, hjälp och självstudiekurser via den nya startskärmen

Automatiserade funktioner

Drivs av Adobe Sensei – fantastiska videocollage och spontana stunder skapas automatiskt!

Videocollage ochSpontana stunder skapas automatiskt på startskärmen efter start. Du kan enkelt visa, öppna, redigera, spara och dela automatiska projekt på dina favoritwebbplatser för sociala medier.

Automatiska projekt drivs av Adobe Sensei AI-tekniken och markerar minnesvärda händelser som födelsedagar och semestrar.

Automatiserade funktioner
Foto- och videobildspel som skapats automatiskt

Förbättrad snabbvy

Skapa videor enklare än någonsin!

Den förbättrade snabbvyn visar hur du klipper en video eller använder den förenklade scenlinjen när du kombinerar klipp, bilder, titlar och musik med mera till en unik produktion.

Mer information finns i avsnittet om snabbvyn i Allmänt om arbetsytor.

Snabbvy
Förbättrad snabbvy

Ny glasfönstereffekt – redigeringsguide

Få det att se ut som att ditt klipp utspelar sig bakom glas!

Med den guidade redigeringen kan du skapa en glasfönstereffekt i ditt videoklipp eller foto genom att använda genomskinliga överlägg. Glasfönstereffekten får det att se ut som det som händer i ditt klipp utspelar sig bakom glas.

Glasfönster, effekt
Lägg till roliga glasfönstereffekter i dina filmer

Nya övergångseffekten Luma Fade – guidad redigering

Skapa en dramatisk scenövergång genom att tona in färgerna!

Med den här guiden kan du lära dig hur du skapar en övergångseffekt mellan två videoklipp, två foton eller en bild och ett videoklipp. Övergångseffekten Luma Fade skapar dramatiska scenövergångar genom att tona in färgerna, från de mörkaste till de ljusaste.

Övergångseffekten Luma Fade
Lägg till övergångseffekten Luma Fade mellan två klipp eller bilder

Stöd för nytt videofilformat [macOS 10.13 och senare]

Adobe Premiere Elements 2019 har stöd för import av media som spelats in med följande codecs:

• High Efficiency Video Coding (HEVC) för video
  • High Efficiency Image Format (HEIF) för bilder

iOS-enheter som kör iOS 11 eller senare kan spela in video och bildfiler med dessa codecs.

Maskinvaruaccelererad HEVC-avkodning stöds på MacBook Pro och iMac Pro-maskiner med macOS 10.13. Maskinvaruaccelererad avkodning väljs automatiskt som standard på Mac om maskinvaran har stöd för det.

En fullständig lista över filformat för videoimportering finns i Video file formats - import.

Förbättrad exportering av animerade GIF-filer

Nu kan du exportera animerade GIF-filer till både Windows och Mac.

Mer information finns i Export and share - Image.

VFR-support

Adobe Premiere Elements 2019 synkroniserar automatiskt ljudet i videoklipp som spelats in med mobila enheter som har variabel bildrutefrekvens (VFR).

Mer information finns i Videos with Variable Frame Rate footage.

Prestandaförbättringar

Det är nu ännu enklare och snabbare att arbeta med Premiere Elements!

Följande prestandaförbättringar har implementerats i Premiere Elements 2019:

• Nedladdning och installation: Snabbare nedladdning och installation.
  • Start: Snabbare start via startskärmen i Elements.
  • Uppspelning: Bättre uppspelning och återgivning.

Borttagna funktioner

Följande funktioner är inte längre tillgängliga i Adobe Premiere Elements 2019:

• Stöd för Flash-filer
  • DVD [endast Mac]
  • Quick Time-format (codecs som stöds av operativsystem fortsätter att fungera.