Adobe Acrobat en Reader kunnen geregeld op belangrijke updates controleren en deze voor u installeren. Deze updates kunnen bestaan uit belangrijke beveiligingspatches en productverbeteringen.

Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat Reader DC is standaard ingesteld voor automatische updates. Er is geen optie in de voorkeuren om deze instelling te wijzigen.

IT-beheerders kunnen de update-instellingen bepalen aan de hand van de Adobe Customization Wizard DC of het Windows-register.

Adobe Acrobat DC

Updates kunnen op twee manieren worden toegepast:

• Updates automatisch installeren (aanbevolen): Acrobat Reader DC en Acrobat DC controleren geregeld op belangrijke updates en downloaden en installeren deze automatisch. Wanneer de update voltooid is, ontvangt u een kleine melding in het systeemvak dat uw software is bijgewerkt. Het is raadzaam deze methode te gebruiken aangezien de gebruiker niets hoeft te doen. Het is de beste manier om te zorgen dat Acrobat Reader DC en Acrobat DC up-to-date en beveiligd blijven.
  • Handmatig controleren op updates en deze installeren: Acrobat Reader DC en Acrobat DC controleren niet op updates. In plaats daarvan selecteert de gebruiker Controleren op updates. Deze optie is het minst veilig en wordt alleen aanbevolen voor bedrijven die andere methoden gebruiken om updates op hun systemen te implementeren.

Reader en Acrobat XI

U kunt de update-instellingen wijzigen in uw voorkeuren voor Acrobat/Reader.

1. Ga naar Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat /Adobe Reader > Voorkeuren (Mac OS).
  2. Selecteer Updater in het linkerdeelvenster.

Versie 11 biedt vier updateopties:

• Automatisch updates installeren (aanbevolen): het product controleert geregeld op belangrijke updates en downloadt en installeert deze automatisch. Wanneer de update voltooid is, ontvangt u een kleine melding in het systeemvak dat uw software is bijgewerkt. Dit is de beste manier om Adobe Acrobat en Reader up-to-date en beter beveiligd te houden.
  • Download de updates automatisch, maar laat mij bepalen wanneer ze worden geïnstalleerd: het product controleert geregeld op belangrijke updates en installeert deze. Voordat de update kan worden geïnstalleerd, vragen Adobe Acrobat en Reader u om de installatie te starten.
  • Stuur mij een melding, maar ik bepaal zelf wanneer ik updates download en installeer: het product controleert geregeld op belangrijke updates en waarschuwt u wanneer er een update beschikbaar is voor downloaden en installeren.
  • Geen updates automatisch downloaden en installeren: het product controleert niet op updates. In plaats daarvan bepaalt u wanneer u op de updates controleert via Help > Controleren op updates. Deze optie is het minst veilig en wordt alleen aanbevolen voor bedrijven die andere methoden gebruiken om updates op hun systemen te implementeren.

Ga naar de Voorkeursinstellingen onder Updater (kies Bewerken > Voorkeuren) als u deze opties later wilt wijzigen.

Reader en Acrobat X

Versie 10 biedt drie updateopties:

• Updates automatisch installeren (aanbevolen): het product controleert geregeld op belangrijke updates en downloadt en installeert deze automatisch. Wanneer de update voltooid is, ontvangt u een kleine melding in het systeemvak dat uw software is bijgewerkt. Dit is de beste manier om Adobe Acrobat en Reader up-to-date en beter beveiligd te houden.
  • Updates downloaden, maar ik bepaal wanneer de updates worden geïnstalleerd: het product controleert geregeld op belangrijke updates en installeert deze. Voordat de update kan worden geïnstalleerd, vragen Adobe Acrobat en Reader u om de installatie te starten.
  • Handmatig controleren op updates en deze installeren: het product controleert niet op updates. In plaats daarvan bepaalt u wanneer u op de updates controleert via Help > Controleren op updates. Deze optie is het minst veilig en wordt alleen aanbevolen voor bedrijven die andere methoden gebruiken om updates op hun systemen te implementeren.

Ga naar de Voorkeursinstellingen onder Updater (kies Bewerken > Voorkeuren) als u deze opties later wilt wijzigen.