U kunt Adobe Bridge rechtstreeks starten of vanuit een van de volgende Adobe-producten: After Effects, Captivate, Encore, Flash Professional, InCopy, InDesign, Illustrator, Photoshop en Premiere Pro.

Adobe Bridge starten vanuit een Adobe-product

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Kies Bestand > Bladeren of Bestand > Bladeren in Bridge (afhankelijk van wat beschikbaar is).

Opmerking: Nadat u Bestand > Bladeren in Bridge hebt gebruikt in After Effects of Premiere Pro om Adobe Bridge te starten en u vervolgens dubbelklikt op een bestand, wordt dat bestand geopend in of geïmporteerd naar die Creative Cloud-app en niet naar de eigenlijke applicatie. Als u bijvoorbeeld Bestand > Bladeren in Bridge kiest in Adobe Premiere Pro en vervolgens dubbelklikt op een Photoshop-bestand, wordt het bestand aan het deelvenster Project van Premiere Pro toegevoegd en wordt het niet geopend in Photoshop.

• Klik op de knop Adobe Bridge  op de applicatiebalk.

Terug naar het laatst geopende Adobe-product vanuit Adobe Bridge

1. Kies Bestand > Terugkeren naar [toepassing] of klik op de knop Terugkeren naar [toepassing] op de toepassingsbalk.

Adobe Bridge direct starten

• (Windows) Kies Adobe Bridge vanuit het menu Start > Programma's.
  • (Mac OS) Dubbelklik op het Adobe Bridge-pictogram in de map Programma's/Adobe Bridge.

Adobe Bridge automatisch starten

U kunt Adobe Bridge zo configureren dat het elke keer dat u zich aanmeldt automatisch op de achtergrond wordt uitgevoerd. Als u Adobe Bridge uitvoert op de achtergrond, worden er minder systeembronnen gebruikt totdat u het programma gaat gebruiken.

1. U kunt Adobe Bridge op een van de volgende manieren configureren zodat het bij het aanmelden automatisch op de achtergrond wordt geopend:
    • De eerste keer dat u Adobe Bridge start, klikt u op Ja wanneer u wordt gevraagd of u Adobe Bridge automatisch wilt laten starten wanneer u zich aanmeldt.

• Kies in het deelvenster Geavanceerd van het dialoogvenster dialoogvenster Adobe Bridge-voorkeuren , kies Bridge starten bij aanmelden.

• (Windows) Wanneer Adobe Bridge is geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het Adobe Bridge-pictogram in het systeemvak en kiest u Bridge starten bij aanmelden.

Adobe Bridge verbergen of tonen

(Mac OS) Als u wilt overschakelen tussen bedrijfsmodi, verricht u een van de volgende handelingen:

1. Klik op het Adobe Bridge-pictogram in het Dock en kies Tonen of Verbergen.
  2. Kies Adobe Bridge > Adobe Bridge verbergen in Adobe Bridge om Adobe Bridge op de achtergrond uit te voeren.