Voordat u een proefversie downloadt

Controleer het volgende voordat u het downloaden van een proefversie start:

Zorg ervoor dat u beheerdersrechten hebt voor het account dat u gebruikt. (Windows | Mac)

Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer (Windows OS), Firefox (Windows of Mac OS), Chrome (Windows of Mac OS) of Safari (Mac OS).

Schakel de pop-upblokkering in uw browser uit. Raadpleeg de Help van uw browser voor instructies.

Schakel firewalls, antivirussoftware en beveiligingssoftware van derden uit. (Windows | Mac)

Opmerking:

Proefversies van nieuwe producten overschrijven de bestaande versies niet. U kunt twee versies van hetzelfde product tegelijkertijd op uw computer uitvoeren, met uitzondering van Acrobat XI. Als u de proefversie van Adobe Acrobat XI installeert, worden eerdere versies van Adobe Acrobat voor Windows verwijderd. Er zijn geen oplossingen voor dit probleem.

Creative Cloud-bureaubladtoepassing downloaden en installeren (eenmalige handeling)

Dit hoeft u maar één keer te doen. De Creative Cloud-bureaubladtoepassing is vereist voor het downloaden en installeren van producten. Als u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing hebt geïnstalleerd, kunt u de proefversie voor elk Creative Cloud-product vanuit deze toepassing downloaden, installeren en starten.

De Creative Cloud-bureaubladtoepassing downloaden en installeren:

1. Bezoek de Creative Cloud-downloadpagina. Klik op Downloaden.

2. Klik op de pagina Volgende stappen op Aanmelden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Als u geen Adobe ID hebt, klikt u op Registreren en vult u in de velden op de pagina de juiste informatie in en klikt u vervolgens op Registreren voor een Adobe ID.

Wat is een Adobe ID?

Met een Adobe ID profiteert u van een veilige en persoonlijke ervaring voor de producten en services van Adobe. Uw aankopen, lidmaatschap en proefversies van Adobe-producten en -services worden gekoppeld met uw Adobe ID. U kunt uw Adobe ID ook gebruiken om uw Adobe-producten te registreren, producten te bestellen en orders te traceren, contact op te nemen met de ondersteuningsafdeling van Adobe, deel te nemen aan discussies op forums van Adobe en evenementen bij te wonen.

3. De Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt gedownload. Zodra het downloaden is voltooid, klikt u op Openen om het bestand te openen. Zie de pagina Gedownloade bestanden zoeken als u niet weet waar gedownloade bestanden worden opgeslagen.

Op de Mac: dubbelklik op het Creative Cloud-pictogram om het installatieprogramma te starten.

4. De installatie van de Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt gestart.

5. Als de installatie is voltooid, wordt de Creative Cloud-bureaubladtoepassing gestart. Volg de aanwijzingen op het scherm om de overeenkomst te accepteren.

Een proefversie van een Creative Cloud-app starten

Als u de Creative Cloud-bureaubladtoepassing hebt geïnstalleerd, kunt u de proefversie voor elk Creative Cloud-product starten vanuit het deelvenster Apps. Gewoonlijk duurt de proefperiode voor een product 30 dagen vanaf de dag dat u de proefversie start. (Elk product heeft een eigen proefversie van 30 dagen.)

1. Open de Creative Cloud-bureaubladtoepassing via de taakbalk (Windows) of de Apple-werkbalk (Mac OS).

Opmerking:

De Adobe Creative Cloud-bureaubladtoepassing wordt standaard gestart wanneer u zich aanmeldt bij uw computer.

2. Klik op het deelvenster Apps. Klik op Uitproberen naast het product dat u wilt uitproberen.

3. De toepassing wordt gedownload en geïnstalleerd op uw computer. Afhankelijk van uw internetverbinding kan het enige tijd duren voordat de toepassing is gedownload.

4. Als de installatie is voltooid, klikt u op de knop Proefversie om de toepassing in de proefversiemodus te starten.

5. U kunt het aantal resterende dagen van de proefperiode zien. Gewoonlijk duurt de proefperiode 30 dagen vanaf de dag dat u de proefversie start.

Na 30 dagen verloopt de proefperiode en wordt de knop Kopen weergegeven naast de productnaam. U kunt op deze knop klikken en de aanwijzingen op de pagina volgen om het Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Een Creative Cloud-app starten

Een verlopen proefversie omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap

Als uw proefperiode is verstreken, kunt u de proefversie (gratis lidmaatschap) omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap.

Een proefversie omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap:

1. Klik in het deelvenster Apps op Kopen en volg de aanwijzingen op de pagina om de aankoop te voltooien.

Een Creative Cloud-app verwijderen

Als u een app niet meer nodig hebt, moet u deze verwijderen. Sleep de toepassingsbestanden en -mappen niet naar de Prullenbak of Prullenmand.

1. Plaats in de CC-bureaubladtoepassing de cursor op de app die u wilt verwijderen, klikt op het tandwielpictogram naast de app en kies Verwijderen.

2. Selecteer in het volgende scherm een van de opties voor het behouden of verwijderen van de voorkeuren die u hebt opgeslagen voor de app.

Belangrijk: Mogelijk hebt u meerdere versies van Adobe-toepassingen die tegelijkertijd zijn geïnstalleerd. Als u van plan bent een vorige versie te verwijderen, moet u de eerdere versie verwijderen voordat u de huidige versie installeert.

Raadpleeg de volgende Help-documentatie voor meer informatie over het verwijderen van Adobe-software met Creative Cloud Packager:

Een eerdere versie van uw app verwijderen

Gebruik de volgende procedure om een zelfstandige app te verwijderen die u hebt geïnstalleerd via een andere bron dan de Creative Cloud-bureaubladtoepassing:

Windows

1. Klik in Windows op Start > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen.

Selecteer de Adobe-app die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

2. Schakel in het dialoogvenster Verwijderopties het selectievakje Voorkeuren verwijderen in als u alle voorkeuren die u hebt ingesteld voor de app, zoals waarschuwingen of rapporten, wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

3. In het verwijderingsprogramma wordt de voortgang weergegeven en wordt het proces voltooid. Klik op Sluiten in het scherm van het verwijderingsprogramma nadat het verwijderingsproces is voltooid en start de computer opnieuw op.

Mac

1. Open de Finder en ga naar /Applications/Utilities/Adobe Installers.
  2. Dubbelklik op een Adobe-product dat u wilt verwijderen en volg de aanwijzingen op het scherm.

Problemen met het downloaden of installeren oplossen

Kijk op de pagina Problemen met het downloaden van Creative Cloud oplossen voor hulp bij het oplossen van veelvoorkomende problemen.

Probeer problemen op te lossen met hulp van de Adobe-community: bezoek voor problemen met het downloaden van een proefversie het forum voor het downloaden en installeren van proefversies en het forum voor het downloaden en installeren van Creative Cloud.

Technische ondersteuning voor proefversies van producten

Adobe biedt alleen aanvullende ondersteuning voor installatieproblemen. Als u hulp nodig hebt, kunt u contact met ons opnemen.