De fout: 'Dit is geen serienummer voor een in aanmerking komend product' treedt meestal op wanneer u probeert de upgrade van een Adobe-product op een nieuwe computer of een nieuwe vaste schijf te installeren.

Wat is een in aanmerking komend product?Om een upgrade van een Adobe-product te installeren moet u een in aanmerking komend vorige product hebben, d.w.z. een volledige versie van een vorig product dat u hebt gekocht en op uw computer hebt geïnstalleerd. Als de vorige versie van het product op uw computer staat, begint de upgrade automatisch. Als het installatieprogramma van de upgrade geen eerdere versie van het product op uw computer kan vinden, wordt u gevraagd het serienummer van uw eerdere product op te geven.

Probleem: 'Dit serienummer is niet voor een gekwalificeerd product'

Als u de foutmelding 'Dit serienummer is niet voor een gekwalificeerd product. Probeer een ander.' krijgt wanneer u een serienummer invoert in het scherm Serienummer-upgrade, kunt u de volgende oplossingen proberen.

Scherm voor het upgraden van serienummer

Oplossingen

 1. Kies in het menu Product uw oude (vorige) versie van het product.

  Serienummer invoeren
 2. Voer het serienummer voor uw vorige versie van het product in. Voer niet het serienummer voor de upgrade in.

  Opmerking:

  Kunt u uw serienummer niet vinden? Raadpleeg Uw serienummer zoeken.

  Voer alleen de cijfers van het serienummer zonder streepjes in. Voer geen letters in.

Het installatieprogramma van de upgrade accepteert alleen geldige serienummers voor een eerdere versie van hetzelfde product.

Komt u niet in aanmerking voor de upgrade?

Als u niet voor de upgrade in aanmerking komt, kunt u de gekochte upgrade mogelijk retourneren. Zie Een Adobe-bestelling retourneren, annuleren of omruilen.

Kies een ander product of andere versie uit het menu Product in het scherm Serienummer-upgrade en voer het serienummer in.

Selecteer een product in het menu Product

Als u het probleem niet kunt oplossen, volgt u de stappen hieronder om contact met ons op te nemen voor hulp.

Belangrijk:  We moeten eerst verifiëren of u in aanmerking komt voor de upgrade voordat we u kunnen helpen met uw serienummer. Wanneer u contact met ons opneemt, moet u zich bij uw computer bevinden om de volgende workflow voor de upgradeverificatie te voltooien.

 1. Uw product registreren.

  Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe ID.

 2. Ga naar de pagina Contact met ons opnemen en klik op de knop Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op.

  Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord.

Deze toepassingen gebruiken niet dezelfde verificatiemethoden die recentere Adobe-toepassingen gebruiken.Zoek op de ondersteuningswebsite van Adobe naar documentatie over die toepassingen.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid