Kom meer te weten over de compatibiliteit tussen de nieuwste CC 2019-apps en Windows- en macOS-besturingssystemen.

Door onze ontwikkelingsinspanningen op moderne versies van Windows- en Mac-besturingssystemen te richten, kunnen we ons concentreren op het ontwikkelen van de functies en functionaliteit waar het meest om gevraagdis,terwijl we zorgen voor optimale prestaties die gebruikmaken van moderne hardware. Om te profiteren van de voortdurende ontwikkelingen in hardware en software, worden sommige oudere besturingssysteemversies niet langer ondersteund door Creative Cloud 2019-apps. U kunt  geen Creative Cloud 2019-apps installeren of uitvoeren tenzij u een ondersteunde versie van Windows of macOS gebruikt.

CC 2019-apps zijn beschikbaar voor Windows 7, Windows 10 of later, en macOS Sierra 10.12 of later. 2019-versies van Digital Video-producten vereisen de nieuwste versies van Windows 10 en macOS Sierra of later. Windows 8.1 of vroege versies van Windows 10 worden niet ondersteund.

Zie Systeemvereisten voor Creative Cloud voor informatie over elk Creative Cloud-app.

Opmerking:

Als u Windows 8.1, Windows 10 v1511 en v1607, of Mac OS 10.11 (El Capitan) gebruikt, kunt u eerdere versies van Creative Cloud-apps blijven uitvoeren en installeren.

De Creative Cloud-desktopapp, die de installatie van apps beheert, zal verder ondersteund worden op Windows 7 of later en Mac OS X v10.9 oflater,zodat u, als u op dit moment uw besturingssysteem niet kunt upgraden, eerdere versies van Creative Cloud-apps kunt blijven gebruiken.

Toekomstige versies van Creative Cloud bieden geen ondersteuning voor Windows 7.

Uw besturingssysteem upgraden

macOS

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functies en technologieën van het besturingssysteem, is macOS Sierra (10.12) of later voor Creative Cloud 2019-apps vereist. Als u een oudere versie van Mac OS X gebruikt, biedt Apple een gratis update naar macOS High Sierra (10.13) aan.

Klik hier om de nieuwste update te downloaden
Klik op de afbeelding om het updateproces te starten

Zie Update naar macOS High Sierra voor meer informatie.

Windows 10

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functies en technologieën van het besturingssysteem, is de Windows 10-makersupdate (versie 1703) of later voor Creative Cloud 2019-apps vereist. Als u een oudere versie gebruikt, biedt Microsoft een gratis update naar de nieuwste versie van Windows 10 aan.

Klik hier om de nieuwste update te installeren
Klik op de afbeelding om het updateproces te starten

Zie How to update to the latest version of Windows 10 (Bijwerken naar de nieuwste versie van Windows 10) voor meer informatie.

Windows 8.1

De nieuwste versie van Creative Cloud-appsbiedtgeen ondersteuning voor Windows 8.1. Microsoft heeft de reguliere ondersteuning voor Windows 8.1 in januari 2018 stopgezet.

Als u wilt profiteren van de nieuwste functies in de CC 2019-apps, moet u uw besturingssysteem bijwerken naar een compatibele versie van Windows 10. Als u op dit moment niet kunt bijwerken naar Windows 10, kunt u met eerdere versies van Creative Cloud-apps blijven werken. U kunt echter geen nieuwe apps gebruiken, zoals Premiere Rush of Adobe XD.

Voor upgradeopties vanaf Windows 8.1 neemt u contact op met Microsoft Ondersteuning of uw Microsoft-wederverkoper.

Windows 7

De nieuwste versie van de Adobe-video- en audiotools vereisen Windows 10 (versie 1703 of later).Prestaties en stabiliteit zijn topprioriteiten voor al onze gebruikers. Wanneer u onze apps op de huidige versie van Windows 10 uitvoert, kunt u optimaal profiteren van onze tools.

De reguliere ondersteuning voor Windows 7-ondersteuning is in 2015 beëindigd. Voor meer informatie over Windows-ondersteuning gaat u naar het Informatieblad over Windows-levenscyclus.

Voor upgradeopties vanaf Windows 7 neemt u contact op met Microsoft Ondersteuning of uw Microsoft-wederverkoper.

Let op:

Zorg ervoor dat alle hulpprogramma's, invoegtoepassingen en apps van derden compatibel zijn en worden ondersteund op de besturingssysteemversie waarnaar u een upgrade uitvoert.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik geen nieuwe apps installeren, zoals Adobe XD of Adobe Premiere Rush?

Sommige apps zoals Adobe Rush en Adobe XD vereisen de nieuwste besturingssystemen. Als uw besturingssysteem niet wordt ondersteund, markeert de Creative Cloud-desktopapp deze apps als incompatibel.

Als u deze apps wilt installeren en gebruiken, moet u uw besturingssysteem upgraden.

Is er een manier om CC 2019-apps te installeren op oudere besturingssystemen?

De installatie van CC 2019-apps op niet-ondersteunde versies van besturingssystemen wordt niet door Adobe ondersteund of aangeraden.

CC 2019-video- en -audio-apps zijn niet compatibel met mijn huidige besturingssysteem. Wat moet ik doen?

De nieuwste versie van de Adobe-video- en audiotools vereisen Windows 10 (versie 1703 of later) of macOS 10.12 (of later) om te worden uitgevoerd. Dit is van toepassing op de CC 2019-release van Adobe Media EncoderAfter EffectsAuditionCharacter AnimatorPrelude en Premiere Pro.

Lees dit blogbericht voor meer informatie over de besturingssysteemvereisten voor Adobe-video- en audiotools.

Ik verwachtte een bugfix, maar mijn besturingssysteem is niet compatibel met de nieuwste release. Wat moet ik doen?

Om de nieuwste app met de bugfixes te gebruiken, moet u uw besturingssysteem upgraden naar een systeem dat compatibel is. Als u geen upgrade wilt uitvoeren, kunt u de eerdere versie van de app blijven gebruiken.

Ik kan mijn nieuw aangeschafte app niet gebruiken omdat ik mijn besturingssysteem niet kan upgraden. Wat moet ik doen?

Als u uw besturingssysteem niet kunt upgraden, kunt u deze apps op een andere computer installeren die compatibel is. U kunt uw Creative Cloud-apps op maximaal twee computers gebruiken.

Met uw abonnement kunt u ook eerdere versies gebruiken die nog steeds werken met uw huidige besturingssysteem.

Als u een abonnement met één app heeft die niet compatibel is, kunt u uw abonnement wijzigen voor een compatibele app.