Eenvoudige oplossingen voor algemene Adobe ID en aanmeldingsproblemen.

Opmerking:

Zie Uw Adobe ID-account beheren om te weten te komen hoe u een Adobe ID-account maakt en voor algemene informatie over het gebruik van een Adobe ID-account.

Wachtwoord vergeten

Als u te weten wilt komen hoe u een vergeten wachtwoord opnieuw instelt of uw bestaande wachtwoord wijzigt, leest u Uw Adobe-wachtwoord opnieuw instellen of wijzigen.

 

 1. Ga naar uw Adobe ID-account.

 2. Klik op Wachtwoord vergeten in het venster Aanmelden.

  Forgot-Password
 3. Voer in het venster Wachtwoord vergeten het e-mailadres in dat aan uw Adobe ID is gekoppeld en klik op Volgende.

  Geef het e-mailadres op dat is gekoppeld aan uw Adobe ID

  Opmerking:

  Kunt u de tekst die verschijnt in het veld “E-mailadres” niet wissen? Klik gewoon in het veld en begin te typen.

  Als u de fout 'Het opgegeven e-mailadres kan niet worden gekoppeld aan een account in ons archief' krijgt, probeert u een ander e-mailadres dat u gebruikt. Als u uw e-mailadres bent vergeten, neem dan contact met ons op.

 4. Kies in het venster Wachtwoord opnieuw instellen hoe u uw wachtwoord wilt instellen, via e-mail of telefoon, en klik op Volgende.

  Opmerking:

  Als u geen telefoonnummer aan uw Adobe ID-account hebt gekoppeld, ziet u het venster Uw wachtwoord opnieuw instellen niet. In plaats daarvan wordt er een bericht verzonden naar het e-mailadres dat u in stap 3 hebt ingevoerd. Raadpleeg Uw Adobe ID-account beheren wanneer u een telefoonnummer wilt toevoegen voor accountherstel.

  Opties voor opnieuw instellen van wachtwoord

  Als u ervoor kiest om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met gebruikmaking van uw e-mailadres, ontvangt u een e-mail met instructies voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord. Als u ervoor kiest om uw wachtwoord opnieuw in te stellen via uw telefoonnummer, stuurt Adobe een verificatiecode naar het opgegeven telefoonnummer.

  Opmerking:

  Als u de e-mail van Adobe niet ziet in uw Postvak IN, controleert u uw map met spam of ongewenste berichten of raadpleegt u Verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen. Hebt u geen toegang tot uw e-mail? Zie Ik heb geen toegang tot e-mail.

 5. Als u ervoor kiest om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met uw telefoonnummer, voert u de verificatiecode van zes cijfers in die naar uw telefoon is verzonden en klikt u op Verifiëren.

  Verificatiecode ontvangen op telefoon

  Als u ervoor kiest om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met uw e-mailadres, klikt u op de link in de e-mail die Adobe naar u heeft verzonden.

 6. Voer in het venster Uw wachtwoord opnieuw instellen tweemaal uw nieuwe wachtwoord in en klik op Mijn wachtwoord opnieuw instellen.

  reset-password

Mijn Adobe ID vergeten

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het starten van een proefversie of een lidmaatschap, of bij het kopen van een Adobe-app of -service.

 1. Ga naar accounts.adobe.com en probeer u aan te melden met uw primaire e-mailadres.

 2. Als u de fout "Adobe ID en wachtwoord komen niet overeen" krijgt, probeert u een ander e-mailadres.

 3. Als u niet zeker weet of u het verkeerde e-mailadres of het verkeerde wachtwoord hebt, probeer dan uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Als u de fout 'Het opgegeven e-mailadres kan niet worden gekoppeld aan een account in ons archief' krijgt, probeert u een ander e-mailadres dat u gebruikt. Als het e-mailadres wordt aanvaard, gaat u door met de stappen om het wachtwoord opnieuw in te stellen en toegang te krijgen tot uw account.

Opmerking:

Gebruik altijd dezelfde Adobe ID om al uw Adobe-lidmaatschappen, -abonnementen en -producten die met één account zijn gekoppeld, bijeen te houden.

Kan geen toegang krijgen tot e-mail

Opmerking:

Deze stappen zijn zelfs van toepassing als u uw e-mail-id op uw nieuwe apparaat opnieuw probeert in te stellen.

Probeer deze stappen als u uw e-mailaccount niet kunt openen:

 1. Als u het wachtwoord weet van uw Adobe ID die is gekoppeld aan de e-mailaccount waartoe u geen toegang hebt, kunt u zich aanmelden bij uw Adobe-account en uw e-mailadres wijzigen.

 2. Als u het wachtwoord niet weet van uw Adobe ID die aan het e-mailadres is gekoppeld waartoe u geen toegang hebt, neemt u contact met ons op.

Hebt u een typfout gemaakt in het e-mailadres?

Als u een typfout hebt gemaakt in het e-mailadres toen u uw Adobe ID maakte, dan kunt u het e-mailadres corrigeren. Voor meer informatie leest u Het e-mailadres van uw Adobe ID wijzigen.

Meerdere Adobe ID's

Gebruik altijd dezelfde Adobe ID (e-mailadres) wanneer u een nieuw lidmaatschap, abonnement, product of dienst van Adobe aanschaft.

Als u denkt dat u meerdere Adobe ID's hebt die zijn gekoppeld aan verschillende e-mailadressen of als u niet zeker weet welk e-mailadres is gekoppeld aan uw lidmaatschap of aangeschafte product, neemt u contact met ons op.

Uw abonnement op een andere computer of ander apparaat gebruiken

Voor informatie over het gebruik van uw Creative Cloud-abonnement op een andere computer of ander apparaat, leest u Uw abonnement op een andere computer of ander apparaat gebruiken.

Een proefversie omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap

Als u een proefversie wilt omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap, raadpleegt u Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap.

Creative Cloud keert terug naar de proefversie

Zie Waarom vraagt Creative Cloud me om de proefversie te starten of nu te kopen, terwijl ik al een betaald abonnement heb?, als u een Creative Cloud-abonnement hebt gekocht maar deze vragen nog steeds ziet.

Probleem bij het wijzigen van land

Als u het land wilt wijzigen dat aan uw Adobe ID-account is gekoppeld, raadpleegt u Land wijzigen dat aan uw Adobe ID is gekoppeld.

Bekijk de details van uw abonnement

Zie Uw abonnement weergeven, upgraden of wijzigen voor informatie om dit te doen.

Kan uw serienummer of inwisselcode niet vinden

Voor sommige producten moet u een serienummer opgeven voordat u het product kunt gebruiken. Zie Uw serienummer zoeken voor meer informatie om uw serienummer te vinden.

Als u uw product bij een winkel of Adobe-wederverkoper hebt aangeschaft, hebt u mogelijk een inwisselcode ontvangen. U moet deze code inwisselen voordat u uw product kunt gebruiken. Zie Help voor inwisselcode voor meer informatie over het inleveren van deze code.

Het e-mailadres van uw Adobe ID wijzigen

Zie Het e-mailadres van uw Adobe ID wijzigen om dit adres te wijzigen.

Verwachte e-mail niet ontvangen

Zie Verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen voor informatie over hoe u problemen kunt oplossen als u e-mails over uw abonnement niet ontvangt.

Kan niet aanmelden bij Creative Cloud-desktopapp

Zie Activeringsproblemen bij Creative Cloud oplossen als u zich niet kunt aanmelden bij uw Creative Cloud-desktopapp.

Aanmeldingsfouten met uw sociale (Facebook- of Google-)account oplossen

Zie Aanmeldingsfouten met uw sociale account oplossen om fouten op te lossen die kunnen optreden wanneer u zich aanmeldt met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

Kunt u zich nog steeds niet aanmelden?

 • Probeer een andere browser.
 • Schakel cookies in uw browser in en wis de cookies en cache van uw browser. Voor instructies wordt verwezen naar de documentatie van uw browser.
 • Typ uw e-mail en wachtwoord opnieuw. Zorg dat Caps Lock en Num Lock uit staan.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid