Anvendelse af et indvendigt eller udvendigt skær

1. Marker et objekt eller en gruppe (eller marker et lag i panelet Lag).

2. Vælg Effekt > Effekter > Indvendigt skær eller Effekt > Effekter > Udvendigt skær.

3. Klik på firkanten med farveeksemplet ved siden af menuen for blandingstilstanden for at angive skærets farve.

4. Angiv yderligere indstillinger, og klik på OK:

Tilstand

Vælg en blandingstilstand for skæret.

Ugennemsigtighed

Angiver den ugennemsigtighed, skæret skal have, i procent.

Sløring

Angiver afstanden fra midten eller kanten af markeringen, hvor en eventuel sløring skal være.

Centreret (kun Indvendigt skær)

Anvender et skær, der udstråler fra midten af det markerede.

Kant (kun Indvendigt skær)

Anvender et skær, der udstråler fra de indvendige kanter af det markerede.

Bemærk:

Hvis du udvider et objekt, der anvender et indvendigt skær, bliver det indvendige skær forvandlet til en ugennemsigtig maske. Hvis du udvider et objekt, der anvender et udvendigt skær, bliver det udvendige skær forvandlet til et gennemsigtigt rasterobjekt.

Udtynde et objekts kanter

1. Marker objektet eller gruppen (eller marker et lag i panelet Lag).

2. Vælg Effekt > Effekter > Fjer.

3. Angiv den afstand, du vil have skiftet fra ugennemsigtig til gennemsigtig til at foregå over, og klik på OK.

Markeret originalobjekt (venstre) og anvendt udtyndingseffekt (højre)
    Markeret originalobjekt (venstre) og anvendt udtyndingseffekt (højre)