Ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke kan du vride og forvrænge dele af illustrationen, således at omdannelserne vises naturligt. Du kan tilføje, flytte og rotere punkter, så du problemfrit kan omdanne illustrationen til forskellige variationer ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke i Illustrator.

1. Vælg den illustration, du vil transformere.

Puppet Warp 01
  2. Vælg værktøjet Fordrej som marionetdukke i værktøjslinjen.

3. Som standard identificerer Illustrator de relevante områder til omdannelse af din illustration og tilføjer automatisk punkter til illustrationen til at fordreje værket på den bedste måde. Denne funktion er aktiveret som standard, når værktøjet Fordrej som marionetdukke er valgt. For at deaktivere denne funktion kan du fjerne markeringen af indstillingen Aktivér Indholdsafhængige standarder i Redigér > Indstillinger > Generelt (Windows) eller Illustrator CC > Indstillinger > Generelt (Mac OS ).

Du kan også tilføje punkter ved at klikke på de områder, du ønsker at omdanne eller forankre. Tre eller flere punkter er nødvendige for at få gode resultater. For at fjerne punkterne, skal du trykke på Slet-tasten.

Puppet Warp 02
  4. Klik og træk et punkt for at omdanne illustrationen. De tætliggende punkter holder de nærmeste områder intakte.

Bemærk:

• Du kan vælge flere punkter ved at holde Skift nede og klikke på dem eller ved at vælge Vælg alle punkter i kontrolpanelet.
    • For at fjerne de valgte punkter skal du trykke på Slet-tasten.
    • For at begrænse omdannelsen af illustrationen omkring det valgte punkt skal du trykke på Alt-tasten, mens du trækker punktet.

5. Ønsker du at vride illustrationen, skal du vælge et punkt og derpå anbringe markøren tæt ved, men ikke over, punkterne. Når der vises en stiplet cirkel, skal du trække i den for at rotere masken.

Puppet Warp 03
  6. Når du omdanner din illustration med værktøjet Fordrej som marionetdukke, kan du justere følgende indstillinger i kontrolpanelet eller panelet Egenskaber:

• Vælg alle punkter Vælger alle punkter, som du har markeret i den valgte illustration.
    • Vis maske Fravælg denne indstilling, hvis du kun vil have vist justeringspunkterne, så du har et bedre overblik over transformeringerne.
    • Udvid maske Juster skydeknappen for at samle usammenhængende objekter, så de kan omdannes ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke.