Se nyhederne i den seneste udgivelse af Illustrator.
ai_cc_appicon_128

Oktober 2018-versionen af Illustrator (version 23.0) byder på nye, spændende funktioner til designere og grafikere. I det følgende finder du en hurtig introduktion til disse funktioner samt links til ressourcer med yderligere oplysninger.

Kombinationsforløb

Leveret af Adobe Sensei

Illustrator tilbyder nu en ny forløbstype, der hedder Kombination, som giver nye muligheder for at blande farver og skabe flotte og fotorealistiske forløb, der ser mere naturlige ud.

FM_Banners_Ai_WhatsNew

Kombinationsforløb giver dig fleksibiliteten til at skabe farvestop hvor som helst i dit objekt. Du kan tilføje, flytte og ændre farven på farvestop for problemfrit at anvende forløb på objekter. En enkel og effektiv måde at opnå en jævn farvegraduering på er at oprette et kombinationsforløbsfyld.

Kombinationsforløbstypen kan anvendes i to tilstande:

• Punkter: Vælg denne tilstand, hvis du vil oprette farvestop som uafhængige punkter på objektet.
  • Linjer: Vælg denne tilstand, hvis du vil oprette farvestop over et linjesegment i objektet.

Få flere oplysninger under Farveforløb.

Global redigering

Leveret af Adobe Sensei

Illustrator har nu en ny mulighed for Global redigering , som gør, at du kan redigere alle ensartede objekter globalt, på én gang. Denne funktion er praktisk i situationer, hvor flere eksemplarer af et objekt, såsom et logo, er til stede i dokumenterne. Hvis du manuelt redigerer alle sådanne objekter et for et, kan det være vanskeligt og tidskrævende og kan også føre til fejl. Muligheden Global redigering hjælper dig med at redigere dem globalt på en enkel og nem måde. Du kan også bruge denne mulighed til at redigere lignende grupper.

global-edit_rotate
Valg af objekterne til global redigering og ændring af formen af ​​alle valgte objekter.

Du kan finde yderligere oplysninger under Global redigering.

Visuel gennemgang af skrifttyper

Panelet Tegn indeholder nu følgende nye og forbedrede indstillinger:

•  En ny fane ved navn Find flere giver dig mulighed for at gennemse tusindvis af skrifttyper fra hundredvis af skrifttypeproducenter i Illustrator, aktivere dem øjeblikkeligt og brug dem i dine illustrationer. Aktiverede skrifttyper bliver tilgængelige til brug i alle programmer til Creative Cloud.
Activate-more-fonts
Find flere skrifttyper fra Adobe Fonts

A. Vis filter for aktiverede skrifttyper B. Aktivér ikon for skrifttyper C. Deaktivér ikon for skrifttyper D. Aktivering af ikon i gang
  • Flere eksempler på tekstindstillinger er nu tilgængelige i rullemenuen. Du kan også vælge en tekst på tegnebrættet til brug som eksempeltekst. Du kan styre størrelsen af ​​eksempelteksten ved hjælp af indstillingerne for eksempeltekststørrelse.
  • Indstillingerne Vis lignende skrifttyper og Føj til foretrukne er tilgængelige for hver skrifttype. Disse vises, når du placerer markøren over en skrifttype.
  • Filteret Skriftypeklassificering er nu en rullemenu, der viser en prøve af skrifttyperne i stedet for kun skrifttypens navn.
  • Et nyt filter ved navn Anvend for nyligt tilføjet gør det muligt at filtrere alle skrifttyper, der er tilføjet i de seneste 30 dage.
organize-search-filterfonts
Fanen Skrifttyper i Panelet Tegn

A. Anvend klassificeringsfilter B. Filter for foretrukne C. Vis filter for Tilføjet for nylig D. Vis filter for aktiverede skrifttyper E. Indstillinger for eksempeltekst F. Indstillinger for størrelse på eksempeltekst

Få flere oplysninger under Skrifttyper.

Værktøjslinje, der kan tilpasses

Illustrator har nu to værktøjslinjer: Grundlæggende og Avanceret. Den grundlæggende værktøjslinje indeholder et sæt værktøjer, der almindeligvis anvendes, når du laver illustrationer. Alle andre værktøjer er tilgængelige i værktøjslinje-skuffen, som du kan åbne ved at klikke på knappen (...) Rediger værktøjslinje nederst i værktøjslinjen.

Den avancerede værktøjslinje er en komplet værktøjslinje, som du kan åbne ved at vælge Vindue > Værktøjslinje > Avanceret eller vælge Avanceret i skuffens rullemenu.

Du kan også oprette dine egne brugerdefinerede værktøjslinjer. I enhver værktøjslinje kan du tilføje, fjerne, gruppere eller ændre rækkefølgen på værktøjer efter behov.

Whats-new_color_5
Tilpasning af en værktøjslinje ved at tilføje flere værktøjer

Du kan finde flere oplysninger i Værktøjer.

Præsentationstilstand

Du kan nu vise det aktuelle Illustrator-dokument i præsentationstilstand på hele skærmen. I denne tilstand er programmenuen, panelerne, hjælpelinjerne, gitrene og markeringerne skjult. Det er en ikke-redigerbar tilstand, hvor du kun kan vise og gennemse tegnebrætter med piletasterne. Brug denne tilstand til at præsentere dine designideer.

Presentation-Mode
Tegnebrætindhold i præsentationstilstand på hele skærmen

Du kan se flere oplysninger i Vis illustrationer i præsentationstilstand.

Beskæringsvisning

Illustrator har nu en ny visningstilstand, der hedder Beskæringsvisning, som er nyttig til at forhåndsvise, hvordan et design vil se ud uden hjælpelinjer, gitre eller elementer, der strækker sig ud over tegnebrættets kant. I denne tilstand skæres enhver del, der falder uden for tegnebrættet, væk, og alle ikke-udskrivningsobjekter på lærredet, som f.eks. gitre og hjælpelinjer, er skjulte. Du kan fortsætte med at arbejde på og redigere dine illustrationer i denne skærmtilstand.

trim-view-2
Oprindelig illustration og beskåret illustration

Du kan finde flere oplysninger i Vise illustrationer i deres endelige outputmedie.

Skalérbar brugergrænseflade

Du kan nu skalere Illustrators brugergrænsefladen baseret på din skærmopløsning. Når du starter Illustrator med opdaterede indstillinger, identificerer den din skærmopløsning og justerer programmets skaleringsfaktor. Du kan skalere brugergrænsefladen på din skærm ved hjælp af dialogboksen til brugergrænsefladeindstillinger.

UI_Scaling
Ændring af brugergrænsefladen via brugergrænsefladepræferencer

Du kan finde flere oplysninger i Skaler brugergrænsefladen.

Hurtigere zoom

Den generelle zoomfunktionalitet i Illustrator er blevet væsentligt forbedret. Til komplekse illustrationer bruges et midlertidigt raster nu til at muliggøre en hurtigere zoom- og panoreringsoplevelse.

Indholdsafhængig beskæring

Leveret af Adobe Sensei

(Kun på Windows 64-bit og macOS) Når du vælger Beskær billede for at beskære et billede på tegnebrættet, identificerer Illustrator nu de visuelt betydningsfulde dele af det valgte billede. En standardbeskæringsboks vises derefter baseret på denne identificerede del af billedet. Du kan justere dimensionerne af denne beskæringsboks, hvis det er nødvendigt. Når du er færdig, kan du klikke på Anvend i panelet Egenskaber eller trykke på Enter (Windows) eller Retur (macOS) for at beskære billedet.

Content-aware-crop_800px
Illustrator, der identificerer de visuelt betydningsfulde dele af billedet til beskæring

Du kan finde flere oplysninger under Beskær billeder.

Forhåndsvisning af faktisk størrelse

Når du vælger Vis > Naturlig størrelse, indstiller Illustrator nu elementerne til deres faktiske størrelse uanset skærmstørrelse og -opløsning. Når du zoomer 100 % ind på et dokument, er størrelsen på alle objekter i dokumentet den faktiske repræsentation af objektets fysiske størrelse. Hvis du eksempelvis åbner et nyt A4-tegnebræt og klikker på Naturlig størrelse, ændres tegnebrættet til et egentligt A4-ark.

Du kan få flere oplysninger under Ændre visningsområdet.

Forbedring af Fordrej som marionetdukke

Leveret af Adobe Sensei

Illustrator identificerer nu de bedste områder til at omdanne din illustration og automatisk tilføje punkter til illustrationen. Du kan også tilføje eller slette punkter, hvis du vil. Denne funktion er aktiveret som standard, når værktøjet Fordrej som marionetdukke er valgt. Hvis du vil deaktivere denne funktion, skal du fjerne markeringen af Aktivér Indholdsafhængige standarder ved at vælge Rediger > Indstillinger > Generelt.

enhanced-puppet-warp_2
Illustrator, der identificerer de bedste områder og tilføjer punkter

Få mere at vide i Fordrej som marionetdukke.

Startskærm

Når du starter Illustrator, vises nu en startskærm, som indeholder følgende:

• En lang række selvstudier, der hjælper dig til hurtigt at lære og forstå konceptet, arbejdsforløb samt få tips og tricks
  • Populære forudindstillinger, der gør det muligt at komme hurtigt i gang med nye dokumenter
  • Visning og adgang til dine seneste dokumenter
  • Knappen Opret nyt, som kan bruges til at oprette et nyt dokument, og knappen Åbn, som åbner et eksisterende dokument

Indholdet på startskærmen er tilpasset efter din fortrolighed med Illustrator og din Creative Cloud-medlemsplan.

Home-Screen_1
Startskærm i Illustrator

Du kan finde flere oplysninger i Arbejdsrum.

Forbedringer af panelet Egenskaber

Panelet Egenskaber indeholder nu følgende nye og forbedrede kontrolelementer:

• Variable skrifttypeindstillinger
  • Slet-ikon til at slette en enkelt effekt
  • Breddeprofilindstilling til at indstille breddeprofiler
  • Hjørneindstilling til at ændre kurven for ankerpunkter
  • Blandingsindstilling til blanding af objekter
  • Knappen Flet Dynamisk maling til at flette Dynamisk maling-grupper
Properties_Panel_2
Et glimt af nye kontrolelementer i panelet Egenskaber

Få flere oplysninger under Panelet Egenskaber.

Animeret zoom i konturtilstand

Når du i tidligere versioner af Illustrator fik vist din illustration som konturer eller kurver, skiftede Illustrator automatisk fra GPU-forhåndsvisning til CPU-forhåndsvisning.

Nu er konturtilstanden GPU-aktiveret. Visning af illustrationer i GPU-konturtilstand viser jævnere kurver og reducerer den tid, det tager at gentegne den komplekse illustration på skærme med høj densitet.

Du kan finde flere oplysninger i Forhåndsvisning af illustrationer som konturer.

Licensér Stock-billeder

Du kan nu søge efter et billede i panelet Biblioteker og sende en anmodning om at få den licenserede version af et billede. Vælg billedet, og gør følgende:

1. I feltet Søg i Adobe Stock i panelet Biblioteker skal du skrive en søgestreng for billedet.
  2. Hvis du placerer markøren på det valgte billede i søgeresultaterne, vises ikonet Licensér og Gem til downloads. Klik på dette ikon, for at få den licenserede version af billedet.
License-Stock-Images_2
Licensering af et Adobe Stock-billede

Du kan finde flere oplysninger under Creative Cloud Libraries i Illustrator.

Understøttelse af sydøstasiatiske skriftarter

Illustrator understøtter nu fem nye sydøstasiatiske sprog, så dine dokumenter kan indeholde tekst, som er oprettet med disse skriftarter: thai, burmesisk, lao, singalesisk og khmer.

For mere information, se Asiatisk skriftartsombryder.

Andre forbedringer

I panelet Eksport af aktiv er der nye knapper, der giver dig mulighed for at generere enkelte eller flere aktiver fra en markering.

Du kan finde flere oplysninger i Panelet Eksport af aktiv.