Oversigt over nye funktioner i 2017-versionen af Adobe Illustrator ...

2017-versionen af Illustrator CC byder på nye, spændende funktioner til designere og grafikere. I det følgende finder du en hurtig introduktion til nye funktioner samt link til ressourcer med yderligere oplysninger.

Du kan finde en oversigt over nye funktioner, som er introduceret i tidligere versioner af Illustrator CC, under Funktionsoversigt | Illustrator CC 2015-versioner.

Sæt gang i dine kreative projekter

Nyt i denne version af Illustrator CC

I stedet for at begynde med et tomt lærred, når du opretter et dokument i Illustrator, kan du nu vælge mellem en lang række skabeloner, herunder skabeloner fra Adobe Stock. Skabeloner indeholder stock-aktiver og illustrationer, som du kan bygge på, når du skal fuldføre dit projekt. Når du åbner en skabelon i Illustrator, kan du arbejde med den som med ethvert andet Illustrator-dokument (.ai).

Ud over skabeloner kan du også oprette et dokument ved at vælge en af de mange forudindstillinger, som er tilgængelige i Illustrator.

Du kan finde flere oplysninger i Oprettelse af dokumenter.

Opdatering af brugeroplevelsen

Nyt i denne version af Illustrator CC

Illustrator har nu en helt ny brugergrænseflade, der er strømlinet, moderne og mere behagelig for øjnene. Værktøjerne og panelerne har nye ikoner. Du kan tilpasse grænsefladen til at have en af de fire tilgængelige farveindstillinger, der er designet til at give den optimale brugeroplevelse: Mørk, Halvmørk, Halvlys og Lys, .

Du kan finde flere oplysninger under Tilpas dit arbejdsrum.

Brugergrænsefladen: før og nu med lysstyrken indstillet til Lys

A. Tidligere Illustrator-versioner B. Illustrator CC (2017-version)
Tilgængelige UX-farveindstillinger

Udfyld tekstobjekter med pladsholdertekst

Nyt i denne version af Illustrator CC

Ved at udfylde tekstobjekter med pladsholdertekst kan du bedre visualisere designet. Som standard udfylder Illustrator nu automatisk nye tekstobjekter, der er oprettet ved hjælp af tekstværktøjer med pladsholdertekst. Pladsholderteksten bevarer skrifttypen og størrelsen, der er anvendt på det forrige tekstobjekt.

Du kan finde flere oplysninger under Oprettelse af tekst.

Eksempler på tekstobjekter med pladsholdertekst, hvor tekstværktøjerne er anvendt

A. Tekstværktøj B. Værktøjet Tekst på en kurve C. Værktøjet Lodret områdetekst

Import af tekst til en kurve/form

Nyt i denne version af Illustrator CC

Anbring teksten fra en understøttet fil inde i et objekt, som f.eks. en form. Du kan indsætte tekst fra filer i .txt- eller .rtf-formaterne eller filer fra tekstbehandlingsprogrammer. Eksempelvis kan du indsætte tekst fra en .rtf-fil i en polygonal form.

Få flere oplysninger i Import af tekst i en beholder.

Indsæt tekst fra en fil inde i en kurve/form

Skrifttyperelaterede funktioner

Find nemt den perfekte skrifttype

Nyt i denne version af Illustrator CC

Find hurtigt de skrifttyper, som du bruger ofte, ved at vælge enkelte skrifttypefamilier som favoritter eller vælge dem blandt de skrifttyper, der vises øverst på skrifttypeoversigten. De senest anvendte og stjernemarkerede skrifttyper bevares på tværs af Illustrator-sessioner.

Under søgningen efter skrifttyper kan du indsnævre resultaterne ved at filtrere skrifttyper efter klassifikation, f.eks. Serif, Sans Serif og Håndskrift. Du kan desuden vælge at søge blandt de skrifttyper, der er installeret på computeren, eller synkroniserede Typekit-skrifttyper.

Du kan også søge efter skrifttyper, der er baseret på visuel lighed (). Skrifttyper, der er tættest på i visuelt udseende til den skrifttype du søger, vises øverst i søgeresultaterne.

Se Organisering og filtrering af skrifttyper.

Live font-eksempel

Forbedringer i denne version af Illustrator CC

Du kan få vist dine valgte tekstobjekter med forskellige skrifttyper i realtid ved at placere markøren på skrifttypenavnet i skrifttypeoversigten i kontrolpanelet og i panelet Tegn.

Se Live font-eksempel.

Vis Live font-eksempler

Kontekstintegrerede alternative glyffer

Nyt i denne version af Illustrator CC

Når du arbejder på et tekstobjekt, kan du nu vælge et tegn, så du hurtigt kan få vist alternative glyffer lige ved siden af det i en kontekstintegreret widget. Klik blot på en alternativ glyf, hvis du vil erstatte tegnet med den.

Du kan finde flere oplysninger under Erstatning af et tegn med glyf-alternativer på lærredet.

Kontekstintegreret glyf alternativer

Oprettelse af perfekte pixelillustrationer

Nyt i denne version af Illustrator CC

Oprettelse af pixel-perfekte illustrationer i Illustrator er nu lettere og mere intuitivt end nogensinde før. Tegn pixel-perfekte illustrationer, der ser skarpe og flotte ud på skærme ved streger med forskellig bredde og justeringsmuligheder. Du kan vælge at justere et eksisterende objekt til pixelgitteret med et enkelt klik eller at justere et nyt objekt, mens du tegner det. Når du omdanner objekter, kan du bevare pixel-justeringen uden at forvrænge illustrationen. Pixel-justering virker med objekter samt individuelle kurvesegmenter og ankerpunkter, der omfatter dem.

Du kan finde flere oplysninger under Tegning af pixel-perfekte illustrationer.

Tegn et objekt, der er justeret efter pixelgitteret

Hold et objekt pixeljusteret, mens du flytter det

Hold et objekt pixeljusteret, mens du skalerer det

Andre forbedringer

• Du kan nu vælge ud fra en lang række specialtegn, der er tilgængelige i menuen Tekst og i genvejsmenuen, f.eks. symboler, bindestreger, anførselstegn, blanktegn og linjeskifttegn. Du kan finde flere oplysninger under Specialtegn
  • Tastaturgenveje til følgende skjulte tegn: kort mellemrum, langt mellemrum, lille mellemrum, hævet skrift, sænket skrift, diskret bindestreg og mellemrum uden deling. Du kan også tilpasse disse genveje på listen over tastaturgenveje.
  • Du kan nemt arbejde med tekstobjekter, der har tekst i en fælles skrifttypefamilie, men forskellige formater eller omvendt. Antag f.eks., at du har to tekstobjekter, der indeholder tekst i skrifttypefamilien Arial – én i det normale format, og den anden i formatet fed. Når du vælger disse tekstobjekter, holder Illustrator feltet skrifttypeformat tomt, men viser skrifttypefamilien som Arial.
  • Når du anvender en tegn- eller afsnitstype, er et enkelt klik nok, selv hvis formatet har en tilsidesættelse.
  • Hurtig søgning efter Adobe Stock-aktiver direkte fra Illustrator. Få flere oplysninger i Generelt om arbejdsrum.
  • Når du nu zoomer ind eller ud, mens du arbejder på illustrationer, viser Illustrator den markerede illustration midt i visningen. Hvis markeringen har ankerpunkter eller segmenter, viser Illustrator også disse ankerpunkter midt i visningen, når du zoomer ind eller ud.
  • Adskillige andre fejlrettelser samt forbedringer af stabilitet og ydeevne, så du nemmere kan arbejde bedre og hurtigere