Nyheder og ændringer i Illustrator CC 2015.3

Nye funktioner i juni 2016

Hurtig eksport

Nu kan du samle elementer på en smart måde og eksportere dem til flere filtyper og skalaer.

Nu kan du eksportere individuelle illustrationer eller hele tegnebrætter til forskellige filstørrelser og formater med et enkelt klik på en knap. Funktionen egner sig godt til mobil- og internetarbejdsgange og sikrer, at du kan bruge tiden på at gøre designet perfekt og ikke på manuelt gentagne eksportarbejdsforløb.

• Med den nye dialogboks Eksporter til skærme (Filer > Eksporter > Eksporter til skærme) kan du eksportere tegnebrætter eller grafik med forskellige filindstillinger.
  • I det nye panel Eksport af aktiv (Vindue > Eksport af aktiv) kan du samle aktiver, som du ofte redigerer og eksporterer.
Dialogboksen Eksporter til skærme.

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om samarbejde i artiklen Indsaml aktiver, og eksportér i batches.

Forbedringer af Live-former

Gør mere med Live-former

Live-former er blevet forbedret for at gøre dit arbejdsforløb nemmere. Dette er sket på baggrund af feedback om den måde, brugere angiver forskellige former på. Nogle markante ændringer er:

• Afgrænsningsrammen er blevet forenklet for at give en enklere oplevelse, når der arbejdes med live-former.
  • Når du arbejder med figurværktøjet, kan du vise eller skjule afgrænsningsrammen (slå til/fra vha. (Win) Skift + Ctrl + B, eller (Mac) Skift + Cmd + B).

Polygoner:

• Nu bevarer polygoner deres egenskaber for live-form, når den oprindelige live-form ændres (skaleres, vrides, omformes, osv.)
  • Widgetten Radius tegnes ikke som standard ved90 gradersvinkel.
  • Hvis en polygon ændres, er der en ny indstilling tilgængelig, der gør polygonens side lige lange.

Du kan finde flere oplysninger om dette forbedrede værktøj i artiklen om Live-former.

Forbedringer af Creative Cloud Libraries

Biblioteker er blevet forbedret for at give mere kontrol under samarbejde med andre brugere (skrivebeskyttede biblioteker) og større integration med Adobe Stock (nu med over 50 millioner elementer).

Panelet Biblioteker i større format. På computere med skærme, der er større end 1680px, åbner panelet Biblioteker i en større form, der strækker sig lodret langs skærmens højre hjørne.

Bedre integration med Adobe Stock

• Køb i app for Adobe Stock-billeder. Når du har søgt efter et billede i Adobe Stock via panelet CC Libraries og har indsat det i dit dokument, vises nu et indkøbskurv-ikon, som du kan bruge til at igangsætte købsprocessen direkte fra aktivet. Derudover viser panelet Kæder også et indkøbskurv-ikon ud for ikke-licenserede Adobe Stock-billeder, der er placeret i dit layout. Her vil et klik på kurv-ikonet også påbegynde købsprocessen.
  • Åbn i Adobe Stock. Når du søger efter et aktiv i Adobe Stock, kan du ikke alene downloade aktivet til din computer eller CC Library, men også placere aktivet direkte i dit dokument.

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om samarbejde i artiklen Creative Cloud Libraries.

Se, hvordan det fungerer ›

Arbejdsrum for Start og Seneste filer

Nu tilgængelig i alle sprogversioner af Illustrator

Start-arbejdsrum. Når du starter Illustrator, eller når du lukker alle Illustrator-dokumenter, vises et nyt Start-arbejdsrum. Du har nem adgang til dine senest anvendte filer, CC Libraries og begynderskabeloner med Start-arbejdsrummet. Hvis du foretrækker de gamle dialogbokse, kan du stadig trykke på Ctrl/Cmd + O for at åbne dialogboksen Åbn eller Ctrl/Cmd + N for at åbne dialogboksen Nyt dokument.

Arbejdsrummet Seneste filer. Hvis du har et dokument åbent, kan du se de seneste filer, du har arbejdet på, ved hjælp af arbejdsrummet Seneste filer (Ctrl/Cmd + O eller Vindue > Arbejdsrum > Seneste filer). Du kan aktivere arbejdsrummet Seneste filer i dialogboksen Indstillinger ved at markere afkrydsningsfeltet Vis arbejdsrummet "Seneste filer", når du åbner en fil (Illustrator > Ctrl/Cmd + K > fanen Generelt).

Du kan finde flere oplysninger om de nye arbejdsrum i artiklen om de nye arbejdsrum.

Du kan finde flere Illustrator-specifikke oplysninger i artiklen Generelt om arbejdsrum.

Nyheder og ændringer i Illustrator CC 2015.2

Nye funktioner i november 2015

Forbedringer af Creative Cloud Libraries

Søg nu efter dine aktiver i biblioteker og Adobe Stock. Arbejd med dine eksisterende eller ældre farver ved at importere farveprøver og -grupper. Du får bedre support til afsnits- og tegntyper i biblioteker, så du også har større kreativ kontrol over din tekst.

Se, hvordan det fungerer ›

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om samarbejde i artiklen Creative Cloud Libraries.

Arbejdsrum for Start og Seneste filer

Tilgængelig i engelske sprogversioner af Illustrator

Start-arbejdsrum. Når du starter Illustrator, eller når du lukker alle Illustrator-dokumenter, vises et nyt Start-arbejdsrum. Du har nem adgang til dine senest anvendte filer, CC Libraries og begynderskabeloner med Start-arbejdsrummet. Hvis du foretrækker de gamle dialogbokse, kan du stadig trykke på Ctrl/Cmd + O for at åbne dialogboksen Åbn eller Ctrl/Cmd + N for at åbne dialogboksen Nyt dokument.

Arbejdsrummet Seneste filer. Hvis du har et dokument åbent, kan du se de seneste filer, du har arbejdet på, ved hjælp af arbejdsrummet Seneste filer (Ctrl/Cmd + O eller Vindue > Arbejdsrum > Seneste filer). Du kan aktivere arbejdsrummet Seneste filer i dialogboksen Indstillinger ved at markere afkrydsningsfeltet Vis arbejdsrummet "Seneste filer", når du åbner en fil (Illustrator > Ctrl/Cmd + K > fanen Generelt).

Du kan finde flere oplysninger om de nye arbejdsrum i artiklen om de nye arbejdsrum.

Du kan finde flere Illustrator-specifikke oplysninger i artiklen Generelt om arbejdsrum.

Shaper-værktøj

Konvertér dine naturlige, flydende bevægelser til perfekte, geometriske former. Og brug dem derefter som almindelige former – kombiner, slet, udfyld og omdan dem – for at oprette redigerbare designs. Du kan bruge Shaper-værktøjet i begge – de traditionelle arbejdsrum og i det touch-optimerede arbejdsrum Touch.

Se, hvordan det fungerer ›

Du kan se flere oplysninger om det nye værktøj i artiklen om Shaper-værktøjet.

Nye live former

Flere af Illustrator Shape-værktøjerne er nu fuldt ud live, interaktive og dynamisk redigerbare, så du hurtigt kan ændre og forbedre traditionelle vektorformer uden at skulle anvende specialeffekter eller bruge andre værktøjer.

Se, hvordan det fungerer ›

Du kan finde flere oplysninger denne forbedrede funktion i artiklen om Live-former.

Dynamiske symboler

Symboler kan nu dele en masterform, men kan modificeres til at få forskelligt udseende såsom strøg, udfyldning og uigennemsigtighed. Skalér, roter, genspejl og skråtstil dem uden at behøve at bryde linket til det overordnede symbol.

Se, hvordan det fungerer ›

Du kan finde flere oplysninger om denne nye funktion i artiklen Dynamiske symboler.

Autohjælpelinjer

Du kan nu justere og sætte mellemrum mellem objekter ved hjælp af de forbedrede Autohjælpelinjer i Illustrator CC 2015. Se de nye tip til at tegne perfekte former som f.eks. firkanter og cirkler uden at bruge kontroltaster og genvejstaster.

Nye indstillinger for SVG-eksport

Et nyt arbejdsforløb for SVG-eksport (Filer > Eksporter > SVG) gør det muligt at eksportere weboptimerede SVG-filer til dine web- og skærmdesignarbejdsforløb. Du kan også vælge at eksportere individuelle objekter i forhold til hele tegnebrættet.

Se, hvordan det fungerer ›

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om indstillingerne for eksport af weboptimeret SVG i artiklen SVG.

Forbedringer af Touch-arbejdsrum

Touch-arbejdsrummet for Windows-tabletter indeholder Shaper-værktøjet, nye live former, forbedrede autohjælpelinjer, en funktion til let at zoome ved hjælp af en mus og support til HP Sprout.

Mobilapps

Integration af Adobe Capture CC

Brug en iPad, iPhone eller Android-telefon til at forvandle et hvilket som helst billede til et produktionsklart aktiv. Udtræk et farvetema, eller opret en pensel,, form eller vektorgrafik, og gem derefter aktivet i dine Creative Cloud Libraries til brug i Illustrator.

Adobe Illustrator Draw til Android

Opret vektordesigns i frihånd på din Android-telefon med Adobe Illustrator Draw-appen, og send derefter dit arbejde til Illustrator på din computer for at finpudse det yderligere.

Forbedret Comp CC-integration og iPhone-understøttelse

Du kan nu bruge Comp CC til at udforske layout-muligheder på både din iPhone og din iPad. Aktiver i Comp kan sammenkædes, så når du redigerer dem i Illustrator eller en anden Creative Cloud-computerapp, opdateres de øjeblikkeligt i Comp.

Nyheder og ændringer i Illustrator CC 2015

Juni 2015

Sammenkædede elementer i Creative Cloud Libraries

Rediger én gang, og opdater overalt.

Grafik i Creative Cloud Libraries knyttes nu sammen, så når de ændres, har du og dine teammedlemmer mulighed for at opdatere dem på tværs af alle projekter i CC Illustrator, Photoshop CC eller InDesign CC, hvor de bruges. Adobe CreativeSync styrer dine biblioteker og holder alting opdateret, så du har dem lige ved hånden og får et problemfrit arbejdsforløb. Alle projekter er altid opdateret med de seneste ændringer!

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om samarbejde i artiklen Creative Cloud Libraries.

Adobe Stock

Millioner af billeder af høj kvalitet. Inde i Illustrator.

Søg blandt næsten 40.000.000 billeder, vektorer og illustrationer! Tjek Adobe Stock ud!
Søg i 40 millioner fotos, illustrationer og vektorer.

Med Adobe Stock kan du købe, få adgang til og administrere afgiftsfri billeder af høj kvalitet og i høj opløsning direkte fra Illustrator CC, Photoshop CC, InDesign CC og andre Adobe-computerapps.
Du kan gemme billeder direkte til Creative Cloud Libraries. Du kan købe licens til et billede med det samme eller gemme et eksempel med vandmærke eksempel i en comp. Takket være Adobe CreativeSync kan du straks få adgang til dine billeder på tværs af dine stationære og bærbare enheder og endda dele dem med dit team. Når du er klar til at bruge versionen uden vandmærke, kan du licensere billedet til brug direkte i Illustrator.

Du kan finde oplysninger om brug af Adobe Stock under Sådan bruger du Adobe Stock.

Du kan finde svar på spørgsmål om Adobe Stock-tjenesten under Adobe Stock: Almindelige spørgsmål.

Zoom, panorer, og rul 10 x hurtigere

På alle måder – 10 gange hurtigere.

Panorer, zoom og rul op til 10 gange hurtigere takket være forbedringer i Mercury Performance System, der gør GPU'en hurtigere på både Mac og Windows.

Zoom er nu animeret, så du hurtigt kan zoome ind og ud af dit dokument ved at køre til venstre og højre. Du kan også klikke og holde zoomværktøjet hen over et sted for at zoome ind dynamisk.

Se denne video om ydeevneforbedringerne i Illustrator CC 2015.

Du kan se flere oplysninger i vidensbaseartiklen om GPU-ydeevnefunktionen.

10 x større zoom-forstørrelse

64.000 % op fra 6.400 %

Arbejd med større præcision, og foretag præcise og nøjagtige ændringer med det nye zoomniveau på 64.000 %. Tidligere var det maksimale zoomniveau 6.400 %.

Sikker tilstand

Diagnosticer og løs opstartsproblemer.

Med Sikker tilstand kan Illustrator starte, selv hvis der er filer, der skaber alvorlige nedbrud (for eksempel beskadigede skrifttyper, forældede plug-ins eller forkerte drivere) i systemet. Du kan vælge at diagnosticere årsagen til fejlen. Når programmet startes efter isolering og deaktivering af filer, der kan forårsage nedbrud, er Illustrator i Sikker tilstand.

Dialogboksen Sikker tilstand beskriver problemer, der forårsager nedbrud
Dialogboksen Sikker tilstand beskriver problemer, der forårsager nedbrud.

Dialogboksen Sikker tilstand viser oplysninger til at diagnosticere og løse problemområder, hvilket giver dig mulighed for at løse eventuelle problemer. Når du er færdig, skal du markere alle problemer som løst og sætte Illustrator til at genstarte i normal tilstand ved den næste genstart.

Du kan finde flere oplysninger under Sikker tilstand.

Genoprettelse af data i dine filer

Mist aldrig dit arbejde igen.

Hvis du ofte glemmer at gemme dine åbne projekter, kan du risikere at miste tid og arbejde, hvis programmet lukker forkert, før du kan gemme filerne. En forkert lukning kan forekomme, hvis Illustrator går ned, der er en fejl i operativsystemet, eller der opstår et strømsvigt.

Når der opstår en sådan fejl, skal du blot starte Illustrator igen, hvorefter dit arbejde kan gendannes. Hvis årsagen til fejlen er en beskadiget skrifttype eller en inkompatibel driver eller plug-in, giver Illustrator dig mulighed for at diagnosticere problemet og rette eventuelle fejl.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om at genoprette dokumentdata efter et nedbrud.

Integration med Creative Cloud-mobilapps

Adobe Comp CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og meget mere!

Illustrator kræver ikke længere, at du skal være i dit studie eller på dit kontor for at være kreativ og produktiv. Du kan konstant udvikle dine ideer, opdagelser og tanker til fantastiske illustrationer og projekter – alt sammen, mens du er på farten – ved hjælp af Adobes mobilapps. Nogle få eksempler:

Adobe Comp CC. Du kan trække kreative elementer ind i Comp fra dine eller dit teams delte Creative Cloud-biblioteker og derefter straks sende dine layouts til Illustrator. Al din tekst, dine billeder og dine illustrationer er levende og fuldt redigerbare.

Comp til iPad kan hentes som en omkostningfri overførsel via iTunes App Store.

Illustrator Draw. Du kan arbejde med dine yndlingsværktøjer til vektortegning og favoritfunktioner i én moderne, strømlinet grænseflade. Du kan tegne streger, figurer og frihåndsillustrationer med ti tegnelag og et fotolag. Creative Cloud-forbindelsen gør det nemt at finpudse i Illustrator CC eller Photoshop CC.

Draw til iOS (iPhone, iPad og iPad Mini) er tilgængelig som en omkostningsfri overførsel via iTunes App Store

Adobe Shape CC. Fotografer et hvilket som helst objekt, design eller figur – og konverter dem til vektorformer gennem et par enkle trin. Gem de resulterende vektorer i Creative Cloud Libraries, og få adgang til dem, eller finpuds dem i Illustrator eller Photoshop.

Shape kan hentes som en omkostningfri overførsel via iTunes App Store.

Adobe Brush CC. Brug din iPad eller iPhone til at designe smukke pensler i høj kvalitet ud fra billeder af alt, hvad der inspirerer dig. Gem pensler i dit Creative Cloud Library, og få adgang til dem hvor som helst på tværs af Photoshop og Illustrator!

Adobe Brush til iOS kan hentes som en gratis overførsel via iTunes App Store.

Adobe Color. Gengiv inspirerende farvekombinationer på en sjov og intuitiv måde, uanset hvor du ser dem. Peg blot kameraet på noget farverigt, så finder Adobe Color CC straks en farveserie frem.

Color til iOS (iPad, iPad Mini, iPhone og iPod Touch) og Android kan hentes som en omkostningfri overførsel via iTunes App Store.

Creative Cloud Charts (prøveversion)Funktion er ikke længere tilgængelig

Denne funktion er ikke længere tilgængelig i Illustrator v19.2 (november 2015) og nyere versioner.

Skab, rediger, farvelæg og generer fantastiske infografikker
Skab, rediger, farvelæg og generer fantastiske infografikker!

Creative Cloud Charts (prøveversion) blev lanceret i juni 2015-versionen af Illustrator CC som en teknologisk prøveversion for at indsamle ægte feedback fra kunder om den nye tjeneste. Baseret på kundernes feedback har Illustrator-teamet besluttet at vente med Charts og arbejde videre på designet af funktionen. Prøveversionen af Charts vil ikke være inkluderet i Illustrator sammen med november 2015-udgivelsen.

Efter 30. november 2015 vil det være sådan, at når et Illustrator-dokument, der indeholder et diagram, åbnes, konverteres Chart til standard Illustrator-vektorgrafik. Kunder, der har Chart-data, de gerne vil gemme, kan indtil 15. januar 2016 gå ind på Creative Cloud Charts-tjenesten og kopiere diagramdataene til et regneark, som kan gemmes på deres computer. Se Ofte stillede spørgsmål om Creative Cloud Charts for at få flere oplysninger.

GPU-ydeevne

Udnyt styrken i din GPU! Nu også til Mac!

2015-udgaven af Illustrator CC udnytter nu bedre styrken i GPU'en til at gengive indhold – hvilket betyder hurtigere grafikgengivelse ved zoom, panorering og rulning. Hver illustrationstype er blevet omskrevet, så den beregnes og gengives af den grafiske processor. GPU-forbedringer er nu også tilgængelige på Mac.

Du kan se flere oplysninger i vidensbaseartiklen om GPU-ydeevnefunktionen.

Forbedringer af Touch-arbejdsrum

Billedplacering
Nu kan du placere et billede (rasterformat) i Touch-arbejdsrummet.

Fordelingsindstillinger i panelet Juster
Tidligere havde panelet Juster ikke fordelingsindstillinger. Nu kan brugere anvende de to mest populære justeringsindstillinger i justeringspanelet i Touch-arbejdsrummet.

Gendannelse af værktøjer til standard
Nogle af værktøjerne i Touch-arbejdsrum har indstillinger, som Tegn fra midtpunkt i tilstandene Formværktøjer, Flet og Træk fra i værktøjet Opret form. Når man skiftede mellem værktøjer, kunne man ofte glemme, at en indstilling var aktiveret, da det samme værktøj blev brugt tidligere. Dette gik ud over produktiviteten. Hver gang, der sker en ændring af værktøjer i Touch-arbejdsrummet, bliver det aktive værktøj nu tilgængeligt med standardindstillingerne.

Vendeknapper til variabel bredde
Stregindstillinger i Touch-arbejdsrummet har en metode til at anvende profiler i variabel bredde på stier, så de ser organiske ud. Profiler i variabel bredde er baseret på en vilkårlig retning (den ene ende tynd, den anden tyk). Med introduktionen af vendeknapper til disse profiler har du nu bedre kontrol over de profiler med variabel bredde, du bruger på kurver i Touch-arbejdsrummet.

Værktøjsforbedringer

Krumningsværktøj

Separat indstilling til elastikfunktionen
Elastikindstillinger for værktøjerne Pen og Krumning blev bundet til én enkelt værdi. Illustrator-holdet har erfaret, at brugere foretrækker denne værdi til værktøjet Krumning i stedet for til værktøjet Pen. Begge værktøjer har nu adskilte værdier, så brugerne har uafhængig kontrol over begge værktøjer.

Sammenføjning af to kurver
Værktøjet Krumning virker kun med én sti ad gangen – den aktive sti. Det er nu muligt at sammenføje en ikke-aktiv sti og fortsætte med at arbejde med den.

Start fra begge ender
Værktøjet Krumning havde en fast arbejdsretning – selv når en sti blev afmarkeret og markeret igen. Nu kan brugere altid vælge, hvilken ende af en åben kurve, de vil starte med at arbejde på. Hvis du vil kunne tegne fra det andet slutpunkt, skal du trykke på Esc for at fravælge det aktive krumningspunkt, klikke på slutpunktet og flytte det lidt og derefter fortsætte med at tegne med værktøjet Krumning.

Værktøjet Opret form: fritegningstilstand

Værktøjet Opret form havde tidligere lineær tilbagemelding til indstillingerne Flet og Subtraher. Nu kan dette værktøj bruges i fritegningstilstand. Denne tilstand er som standard slået til. Skift indstillingen i værktøjets indstillingsdialogboks for at gå tilbage til den gamle lineære feedback. Dette er også tilgængeligt i Touch-arbejdsrummet.

Blyantværktøj: Deaktiver automatisk lukning

Selvom de fleste brugere elskede automatisk lukning i værktøjet Blyant, var der nogle brugere, der selv ville bestemme, hvornår kurven lukkede. Indstillingsdialogboksen til værktøjet Blyant har nu mulighed for at styre automatisk lukning.

Andre vigtige forbedringer

Kopier og indsæt hexadecimale værdier

Når brugere kopierer en hexadecimal værdi fra andre programmer, vælger de sandsynligvis symbolet '#' sammen med den faktiske hexadecimale værdi. Feltet Hex i panelet Farve accepterer kun rene hexadecimale værdier, og det er nødvendigt at foretage gentagne og præcise kopier-indsæt-handlinger, indtil det kun er den korrekte værdi, der indsættes. Nu fjerner dette felt automatisk indsatte tegn, der ikke er en del af den hexadecimale værdi. Dette gør det meget lettere at indsætte hexadecimale værdier med kopier/sæt ind.

Brugte farveprøver på forløbsstop

Der er tidspunkter, hvor forløbsstop defineres af en farveprøvefarve. Tidligere var det ikke muligt at identificere denne farveprøve, når der var dobbeltklikket på farvestoppet. Nu er det sådan, at hvis der bruges en farveprøve på farvestoppet, bevarer og fremhæver det den anvendte farveprøve, når farvestoppet bruges.