October 2017-versionen af Illustrator CC (version 22.0)
ai_cc_appicon_128

Oktober 2017-versionen af Illustrator CC (version 22.0) byder på nye, spændende funktioner til designere og grafikere. I det følgende finder du en hurtig introduktion til disse funktioner samt links til ressourcer med yderligere oplysninger.

Du kan finde en oversigt over nye funktioner, som er introduceret i tidligere versioner af Illustrator CC, under Funktionsoversigt | tidligere versioner.

Panelet Egenskaber

Nyt i oktober 2017-versionen

Ved hjælp af det nye panel Egenskaber i Illustrator kan du se indstillinger og kontrolelementer, som du kan bruge til den aktuelle opgave eller i den aktuelle arbejdsgang. Dette nye panel er designet til at være let at bruge, så du har adgang til de rigtige kontrolelementer, lige når du har brug for dem.

Panelet Egenskaber er som standard tilgængeligt i arbejdsrummet Vigtige punkter. Du kan også vælge Vindue Egenskaber for at se det.

properties-panel-1
Panelet Egenskaber

Du kan lære, hvordan du kan bruge det, under Panelet Egenskaber.

Værktøjet Fordrej som marionetdukke

Nyt i oktober 2017-versionen

Ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke kan du vride og forvrænge dele af illustrationen, således at omdannelserne vises naturligt. Du kan tilføje, flytte og rotere punkter, så du problemfrit kan omdanne illustrationen til forskellige positioner og stillinger ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke i Illustrator.

Du kan få adgang til dette nye værktøj i panelet Værktøjer. Du kan lære, hvordan du bruger det, under Fordrej som marionetdukke.

Puppet Warp 02
Indtegn punkter i illustrationen ved hjælp af værktøjet Fordrej som marionetdukke
Puppet Warp 03
Flyt eller roter det valgte punkt for at omdanne illustrationen

Tegnebrætrelaterede forbedringer

Udvidet i oktober 2017-versionen

Tegnebrætter er meget nemmere at arbejde med i denne version af Illustrator CC. Desuden kan du nu oprette 1–1.000 tegnebrætter pr. dokument afhængigt af størrelsen på tegnebrætterne.

Vælg flere tegnebrætter

Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hold Skift-tasten nede, og klik på tegnebrætterne.
  • Hold Skift-tasten nede, klik på lærredet, og træk markøren for at markere flere tegnebrætter ved hjælp af en markeringsramme-kontrol.
  • Tryk på Ctrl/Kommando+A for at vælge alle tegnebrætter i dokumentet.
select_multiple_artboardsfinal
Du kan markere flere tegnebrætter ved hjælp af en markeringsramme-kontrol ved at holde Skift-tasten nede, mens du trækker værktøjet Tegnebræt.

Justering og fordeling af tegnebrætter

Du kan nu justere eller fordele de markerede tegnebrætter i panelet Justering eller kontrolpanelet. Benyt følgende fremgangsmåde:

• Marker de tegnebrætter, du vil justere eller fordele.
  • Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Klik på Juster i kontrolpanelet, og klik derefter på ikonet for den ønskede type af justering eller fordeling.
    • Vælg Vindue > Juster, og klik derefter på ikonet for den ønskede type af justering eller fordeling.
align-artboards-2
Juster tegnebrætter

Få flere oplysninger under Tegnebræt.

Variable skrifttyper

Nyt i oktober 2017-versionen

Illustrator understøtter nu Variabel skrifttype, et nyt Opentype-skrifttypeformat, som understøtter brugerdefinerede attributter såsom tykkelse, bredde, hældning, optisk størrelse osv. Denne version af Illustrator leveres med flere variable skrifttyper, hvor du kan justere tykkelse, bredde og hældning ved hjælp af praktiske skydeknapper, der er tilgængelige, når duklikker på  ikontrolpanelet, panelet Tegn, panelet Tegntyper og panelet Afsnitstyper.

Søg efter variablei listen over skrifttyper for at finde variable skrifttyper. Du kan også søge efter dette  -ikon ud for skrifttypens navn.

Variable-fonts-in-the-Character-panel
Flyt skydeknappen for at justere skrifttypens tykkelse, bredde og hældning.
variable-font-list
Liste over skrifttyper: Nogle variable skrifttyper

Få flere oplysninger under Skrifttyper.

OpenType SVG-skrifttyper

Nyt i oktober 2017-versionen

Illustrator understøtter nu OpenType SVG-skrifttyper med adskillige farver og gradueringer i en enkelt glyf.

SVG font_example
OpenType SVG-skrifttyper: Flere farver og gradueringer

Følg disse trin for at bruge OpenType SVG-skrifttyper:

• Opret et tekstobjekt med tekstværktøjet.
  • Angiv skrifttypen til en OpenType SVG-skrifttype. Disse skrifttyper er markeret med  i listen over skrifttyper.
  • Vælg bestemte glyffer ved hjælp af panelet Glyffer. Du kan se panelet Glyffer ved at vælge Tekst > Glyffer. Du kan også åbne panelet Glyffer ved at vælge Vindue > Tekst > Glyffer.

Når du bruger Emoji-skrifttyper, kan du inkludere en række farverige og grafiske tegn, f.eks. smileys, flag, gadeskilte, dyr, mennesker, mad og seværdigheder i dine dokumenter. Med OpenType SVG Emoji-skrifttyper, f.eks. EmojiOne-skrifttypen, kan du kombinere visse glyffer fra en eller flere andre glyffer. Du kan f.eks. lave landeflag eller ændre hudfarven på visse glyffer, der afbilder mennesker, samt kropsdele såsom hænder og næser.

Flag composite
Kombiner glyffer for at lave landeflag
Face color composite
Kombiner enkeltperson-tegn med hudfarver

Få flere oplysninger under Skrifttyper.

Brug Touch Bar med Illustrator

Nyt i oktober 2017-versionen

Illustrator understøtter nu Touch Bar, multitouchskærmen øverst på det nye MacBook Pro-tastatur. Med Touch Bar kan du få adgang til funktioner og kontrolelementer i Illustrator, som du kan bruge til den aktuelle opgave på hovedskærmen. Touch Bar understøtter kendte håndbevægelser, f.eks. tryk, træk og skub.

Som standard er en del af Touch Bar-grænsefladen reserveret til macOS-kontrolelementer. Kontrolelementer til Illustrator vises i det app-specifikke område i midten af Touch Bar-grænsefladen.

default-touch-workspace
Touch Bar-grænseflade

Du kan finde flere oplysninger under Brug Touch Bar med Illustrator.

Anvendelse af stilistiske sæt til tekst

Nyt i oktober 2017-versionen

Et stilistisk sæt er en gruppe alternative glyffer, som kan anvendes på en markeret tekstblok. Når du anvender et stilistisk sæt, vil de glyffer, der er blevet defineret i sættet, erstatte skrifttypens standardglyffer i den markerede tekst. Navnet på det stilistiske sæt, der udbydes af Font Developer, vises forskellige steder i Illustrator. Illustrator viser for nogle skrifttypers vedkommende de stilistiske sæts navne som Sæt 1, Sæt 2 osv. Du kan anvende flere stilistiske sæt på et tekstudsnit.

Hvis du vil anvende stilistiske sæt på tekstobjektet, skal du gøre følgende:

1. Vælg tekstblokken eller det tekstområde, hvor du vil anvende et stilistisk sæt.
  2. Vælg Vindue Tekst OpenType for at åbne panelet OpenType. Benyt derpå en af følgende fremgangsmåder:
  • Klik på ikonet Stilistiske sæt  nederst i panelet, og vælg det ønskede sæt.
  • Vælg Stilistiske sæt i panelmenuen, og vælg det ønskede sæt.
opentype-panel_stylistic-sets
Anvend stilistiske sæt ved hjælp af panelet OpenType

Character-panel--stylistic-sets
Tilføj stilistiske sæt til en tegntype

Gør følgende for at tilføje stilistiske sæt på en tegn- eller en afsnitstype.

1. Vælg Vindue Tekst TegntyperAfsnitstyper for at åbne panelet Tegntyper eller panelet Afsnitstyper.
  2. Vælg indstillingen Ny tegn-afsnitstype i panelmenuen.
  3. Vælg OpenType-funktionssektionen til venstre for dialogboksen Ny tegn-/afsnitstype.
  4. Klik på , og vælg de ønskede stilistiske sæt i listen.
  5. Klik på OK.

Du kan finde flere oplysninger under Specialtegn.

Forbedret eksportoplevelse

Nyt i oktober 2017-versionen

Web

Du kan nu samle objekter i panelet Eksport af aktiv, så de kan eksporteres som et enkelt aktiv eller som flere aktiver. Træk ganske enkelt illustrationen til panelet Eksport af aktiv. Du kan også højeklikke på en illustration og så vælge Saml til eksport > Som flere aktiver i genvejsmenuen.

Mens aktiver bliver eksporteret, opretter Illustrator som standard undermapper på eksportstedet ud fra de skaleringsindstillinger, du har valgt. Hvis du for eksempel vælger flere skaleringsfaktorer i panelet Eksport af aktiv, f.eks. 1x, 2x og 3x, for at eksportere en fil som PNG, opretter Illustrator undermapper med navnene: 1x, 2x og 3x til eksporterede filer. Ved formater, som ikke understøtter skalering, navngiver Illustrator mapperne efter de filformater. der er valgt for eksporten, for eksempel SVG og PDF

Illustrator eksporterer også rasterobjekter præcist, når du foretager en af følgende ting under eksport af aktiver ved hjælp af panelet Eksport af aktiv eller dialogboksen Eksportér til skærme:

• Definer en ikke-integreret skala – en skaleringsværdi, ikke der er et multiplum af 72 pixel.
  • Angiv den ønskede bredde og højde, som ikke er et multiplum af 100 pixel.

Bemærk: Pas på, når du eksporterer illustrationer eller tegnebrætter, som ikke er justeret i forhold til pixelgitteret eller som indeholder streger, der ikke er justeret i forhold til Indeni. Det eksporterede aktiv til en sådan illustration kan stadig have en ekstra pixel.

Du kan finde flere oplysninger under Indsaml aktiver, og eksporter i batches.

Tilføj og del tekstelementer ved hjælp af Creative Cloud-biblioteker

Nyt i oktober 2017-versionen

Nu kan du føje tekstobjekter fra Illustrator-dokumenter til Creative Cloud-biblioteker og derefter dele dem med andre brugere og på tværs af programmer. Tekstelementer i et bibliotek bevarer deres tegntyper/afsnitstyper og andre attributter, der oprindeligt blev anvendt på dem. Du kan genbruge tekstelementer i biblioteker på tværs af Illustrator- eller InDesign-dokumenter. Hvis der imidlertid er anvendt effekter og udseender på et tekstobjekt, skal du føje det til biblioteket som et grafikelement for at bevare dem.

Du kan finde flere oplysninger under Creative Cloud-biblioteker i Illustrator.

Understøttelse af Microsoft Surface Dial i Illustrator

Nyt i oktober 2017-versionen

Illustrator understøtter nu den nye Microsoft Surface Dial på Windows 10 Anniversary Edition og nyere eller direkte på Surface Studio. Du kan bruge Surface Dial til at justere indstillinger og parametre for Illustrator-dokumenter.

MS-Dial

Når du bruger Illustrator, skal du holde Surface Dial nede for at få adgang til følgende indstillinger:

• Fortryd/Annuller fortryd
  • Arranger
  • Zoom
  • Tegnebrætsnavigation
  • Værktøjer, herunder Roter, Skaler, Pensel, Klatpensel og Viskelæder.

Du kan finde flere oplysninger under Understøttelse af Microsoft Surface Dial i Illustrator.

Andre forbedringer og fejlrettelser

Problemer, der er løst i Illustrator CC (version 22.0.1)

Forbedringer i Illustrator CC (version 22.0)

Nu kan du deaktivere Zoom til markering. Gå til Indstillinger > Markering og visning af anker, of fjern derefter indstillingen Zoom til markering.

Du kan nu oprette tekstobjekter, markere tekst eller redigere tekst i sekvens uden at skulle vælge tekstværktøjet igen.

Du kan nu få vist skrifttypers egenskaber i realtid såsom størrelse, format, skydning og spatiering ved blot at holde markøren over skrifttype-egenskaberne i kontrolpanelet og panelet Tegn. Du kan finde flere oplysninger under Skrifttyper.

Dialogboksen Manglende skrifttyper er aktiveret for sammensatte skrifttyper. Hvis en eller flere skrifttyper fra en sammensat skrifttype mangler i dokumentet, vises en advarsel, når dokumentet åbnes.

Tekst- indsættelsesmarkøren er nu mere interaktiv. For eksempel vises tekstindsættelsesmarkøren nu straks på skærmen, når du skriver. Indsættelsesmarkørens højde øges og mindskes, når du ændrer skriftstørrelsen.

Når du konverterer en staffagefarve til en procesfarve (CMYK), viser Illustrator de korrekte CMYK-værdier i henhold til de standarder, der er meddelt af det international farvekonsortium (ICC).

Nu bevares scripts i panelet Handlinger, når du genstarter Illustrator.

En ny farveprøve er nu en global farveprøve som standard.

Forbedringer i dialogboksen Nyt dokument:

• Dialogboksen Nyt dokument viser måleenheder i tekstboksene, f.eks. bredde og højde.
  • Du kan bruge følgende formler: lægge til, trække fra, gange eller dividere for at foretage hurtige beregninger af deforudindstillededimensioner i dialogboksen Nyt dokument.
  • Du kan angive dokumentets farvetilstandrastereffekter og skærmversion.

Du kan nu bruge kommandoen Kurve Sammenføjning (Ctrl/kommando + J) i Illustrator til at sammenføje endepunkterne i sammensatte kurver og illustrationer i forskellige grupper.

Når den mappe, der indeholder Illustrator-dokumentet og de sammenkædede filer, flyttes, finder og opdaterer Illustrator nu automatisk de sammenkædede filer ved hjælp af Illustrator-dokumentets aktuelle sti.