Opmerking: (Alleen Animate CC) De functie Video-actiepunten is verouderd en zal niet beschikbaar zijn in Animate CC

Gebruik videoactiepunten om gebeurtenissen te starten op specifieke tijden in de video. Er zijn twee typen actiepunten waarmee u in Flash kunt werken:

• Gecodeerde actiepunten. Dit zijn actiepunten die u toevoegt wanneer u video met Adobe Media Encoder codeert. Zie Adobe Media Encoder gebruiken voor meer informatie over het toevoegen van actiepunten in Adobe Media Encoder. Gecodeerde actiepunten zijn niet alleen toegankelijk voor Animate, maar ook voor andere toepassingen.

• ActionScript-actiepunten. Dit zijn actiepunten die u aan een video toevoegt met Eigenschapcontrole in Animate. ActionScript-actiepunten zijn alleen toegankelijk voor Animate en Flash Player. Zie Actiepunten in de ActionScript 3.0-ontwikkelaarsgids voor meer informatie over ActionScript-actiepunten.

Wanneer in het werkgebied een instantie van een FLVPlayback-component wordt geselecteerd, wordt de lijst met videoactiepunten in Eigenschapcontrole weergegeven. U kunt ook een voorvertoning van de hele video bekijken in het werkgebied en ActionScript-actiepunten toevoegen via Eigenschapcontrole terwijl u de video bekijkt, met inbegrip van video's die door Adobe Media Server worden aangeboden.

Werken met actiepunten in Eigenschapcontrole:

1. Importeer video als progressieve download of plaats de FLVPlayback-component in het werkgebied en geef de bronvideo op. U kunt de bronvideo in Eigenschapcontrole opgeven.

2. Klik in Eigenschapcontrole op Actiepunten om dit gedeelte uit te vouwen (als dit nog niet het geval is).

3. Klik op de knop Toevoegen (+) om een ActionScript-actiepunt toe te voegen en klik op de knop Verwijderen (-) om een bestaand actiepunt te verwijderen. U kunt de tijd opgeven door de muis naar rechts of naar links te slepen om de waarde voor de tijdcode respectievelijk te verhogen of te verlagen. U kunt ook een waarde typen.

4. Als u een parameter aan een actiepunt wilt toevoegen, selecteert u het ActionScript-actiepunt en klikt u op de knop Toevoegen (+) onder aan het gedeelte Parameters.

5. U kunt namen van ActionScript-actiepunten en parameters wijzigen door in het naamveld te klikken en de naam te bewerken.

U kunt lijsten met actiepunten importeren en exporteren vanuit Eigenschapcontrole. Er kunnen alleen ActionScript-actiepunten worden geïmporteerd om conflicten te voorkomen met actiepunten die al tijdens het coderen zijn ingesloten in de video.

Met de knoppen voor het importeren en exporteren van actiepunten boven aan het gedeelte Actiepunten, kunt u een lijst met actiepunten in XML-indeling importeren of exporteren. Bij het exporteren bevat de lijst naast alle ActionScript-actiepunten die u hebt toegevoegd, ook alle navigatie- en gebeurtenisactiepunten die in de video zijn ingesloten. Bij het importeren wordt een dialoogvenster weergegeven waarin wordt aangegeven hoeveel ActionScript-actiepunten er zijn geïmporteerd.