Dankzij de Adobe Creative Cloud-desktoptoepassing kunt u gemakkelijk bestanden verzenden tussen uw computer en de online opslag van Creative Cloud en ze synchroniseren op verschillende apparaten. Op deze pagina worden veelgestelde vragen over de vereisten van de Creative Cloud-desktopapp en het werken met bestanden beantwoord.

Welke bestandstypen kan ik uploaden en weergeven op Creative Cloud?

U kunt via Creative Cloud verschillende creatieve bestandstypen rechtstreeks weergeven in een webbrowser op uw computer, tablet of smartphone. Deze bestandstypen zijn: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch, Ideas en anderen.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door de Creative Cloud-desktopapp?

Dit zij de systeemvereisten van de Creative Cloud-desktoptoepassing:

• Mac OS 10.7 en hoger
  • Windows 8.1 (zowel 64-bits en 32-bits versies), 8 en 7
  • Breedbandverbinding

Gebruikers van Windows XP of Mac OS 10.6.8 of eerder kunnen de Creative Cloud-desktoptoepassing niet installeren. Zij moeten de Adobe Application Manager gebruiken.

Kan ik de Creative Cloud-desktopapp installeren op meer dan twee computers met dezelfde account?

Er is geen limiet op het aantal computers waarop de Creative Cloud-desktoptoepassing tegelijk geïnstalleerd kan worden met dezelfde account.

U kunt bestanden synchroniseren op meerdere computers. Activering is echter beperkt tot twee computers per persoon die gekoppeld is aan het lidmaatschap, en u kunt de software niet tegelijk op deze apparaten gebruiken.

Zie voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-licentie op een computer uitschakelt.

Staat er een limiet op de bestandsgrootte?

Via de Creative Cloud-desktoptoepassing kunt u bestanden tot 5 GB uploaden. Wanneer u een groter bestand probeert te uploaden, kunnen er onverwachte fouten optreden.

Via de Creative Cloud-website kunt u bestanden tot 1 GB uploaden. Wanneer u een groter bestand probeert te uploaden, kunnen er onverwachte fouten optreden.

Hoe sluit ik de Creative Cloud-desktoptoepassing af?

Sluit de Creative Cloud-desktopapp af door op het tandwielpictogram te klikken in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud-desktoptoepassing.

Klik op het tandwielpictogram

Kies vervolgens Afsluiten onder in het menu.

Kies Afsluiten

Als u de Creative Cloud-desktoptoepassing opnieuw wilt starten, kunt u op de volgende locaties zoeken:

Mac OS: /Applications/Adobe Creative Cloud/

Windows 8 en 7: C:\Program Files\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC

Opmerking:

Wanneer u de Creative Cloud-desktopapp opnieuw start, wordt de lijst met beschikbare updates en geïnstalleerde toepassingen vernieuwd.

De Creative Cloud-desktoptoepassing wordt automatisch gestart wanneer u zich de volgende keer aanmeldt. U kunt deze optie uitschakelen in de app-voorkeuren.

Wanneer bestanden naar de lokale Creative Cloud Files-map worden verplaatst, bestaan ze dan nog lokaal? Zijn ze beschikbaar als er geen verbinding is?

Als u bestanden in de lokale Creative Cloud Files-map plaatst en de Creative Cloud-desktopapp actief is, worden deze bestanden automatisch gesynchroniseerd met Creative Cloud. Wanneer u deze bestanden in Finder of Windows Explorer bekijkt, kunt u hun status zien. Bestanden die op dat moment worden gesynchroniseerd, hebben een blauwe pijl. Bestanden die al gesynchroniseerd zijn met Creative Cloud hebben een groen vinkje.

Als u geen internetverbinding heeft, wordt de synchronisatie automatisch gepauzeerd en weer hervat wanneer de verbinding is hersteld. Ook als u niet verbonden bent, heeft u volledige toegang om deze bestanden te bewerken. De status van de pictogrammen in het menu en het systeemvak veranderen zodat u weet wanneer u (niet) verbonden bent en of de synchronisatie actief is.

Hoe verschilt synchroniseren met de Creative Cloud-desktopapp van synchroniseren met Adobe Touch Apps?

De Creative Cloud-desktoptoepassing synchroniseert bestanden van uw computer naar de online opslag van Creative Cloud. Als u vanuit de Touch Apps synchroniseert, worden projecten die u met de app hebt gemaakt naar uw online opslag van Creative Cloud gesynchroniseerd.

Wat gebeurt er als ik bestanden uit mijn Creative Cloud Files-map verwijder?

Bestandsverwijderingen worden gesynchroniseerd met Creative Cloud en alle apparaten die aan de account zijn gekoppeld. Bestanden die uit de Creative Cloud Files-map worden verwijderd, worden eerst in de sectie met Archiefbestanden van de pagina Bestanden geplaatst. Hetzelfde geldt voor bestanden die via de pagina Bestanden worden verwijderd.

Bij uw quotum worden ook gearchiveerde bestanden geteld, dus u moet bestanden permanent verwijderen om opslagruimte vrij te maken. U kunt door uw gearchiveerde bestanden bladeren in de weergave Bestanden op de website Creative Cloud Assets of deze herstellen, uit archief halen of permanent verwijderen om ruimte vrij te maken.

Hoe verplaats ik bestanden tussen Adobe Touch Apps en Creative Cloud-toepassingen?

Bestanden die u opslaat op Creative Cloud, kunt u openen vanaf:

• Desktopcomputers en Creative Cloud-toepassingen
  • Webbrowsers
  • Adobe Touch Apps

Sleep of sla bestanden op naar Creative Cloud Files-map om bestanden te synchroniseren van uw computer naar een Touch App. Tik in uw Touch App op het pictogram Afbeelding importeren, selecteer Creative Cloud en tik vervolgens op het Creative Cloud-bestand dat u wilt uploaden.

U kunt ook bestanden met Adobe Creative Cloud synchroniseren van Adobe Touch Apps naar uw computer. Alle bestanden die u van een Touch App uploadt naar Creative Cloud, bevinden zich op uw bureaublad in de Creative Cloud Files-map. Lees Samenwerken aan mappen en bibliotheken voor meer informatie over het uploaden van bestanden naar Creative Cloud vanuit Adobe Touch Apps.

In welke volgorde worden bestanden gesynchroniseerd?

De bestanden in de Creative Cloud Files-map worden alfabetisch en per map gesynchroniseerd.

Kan ik tussen twee Creative Cloud-accounts synchroniseren?

U kunt met andere gebruikers samenwerken en een map van uw Creative Cloud-account delen met de opgegeven Creative Cloud-gebruikers. Alle genodigde gebruikers kunnen vervolgens met elkaar samenwerken met de middelen in de gedeelde map. Deelnemers kunnen de inhoud van de gedeelde map weergeven, bewerken, verplaatsen, verwijderen of de naam ervan wijzigen. Zie Samenwerken aan mappen en bibliotheken voor meer informatie.

Kan ik de standaardlocatie van de Creative Cloud Files-map wijzigen?

Nee. Als u de Creative Cloud Files-map verplaatst of verwijdert terwijl de Creative Cloud-desktopapp actief is, wordt u gevraagd de toepassing af te sluiten zodat u de map handmatig kunt herstellen. U kunt deze ook automatisch laten herstellen. Hiermee worden alle bestanden van uw account gedownload.

Hoe synchroniseer ik Creative Cloud-bestanden naar een Touch App met Creative Cloud?

U hebt de keuze uit twee verschillende workflows. U kunt Touch App-projecten synchroniseren naar de cloud en u kunt CS-bestanden en -afbeeldingen importeren van uw Creative Cloud-account in Touch App-projecten.

Touch App-bestanden synchroniseren: de nieuwste iOS-versies van Photoshop Touch, Adobe Proto, Adobe Ideas en Adobe Collage ondersteunen synchronisatie. Wanneer synchronisatie is ingeschakeld, worden de eigen app-bestanden van de Touch App per app met Creative Cloud gesynchroniseerd. Als u bijvoorbeeld een project aanmaakt in Photoshop Touch, wordt er alleen een Photoshop Touch-bestand (.psdx) gesynchroniseerd met Creative Cloud. Bovendien worden deze bestanden naar uw Creative Cloud Files-map op uw computer gesynchroniseerd. Zorg dat de Touch App-plugins zijn geïnstalleerd en open deze PSDX-bestanden in Photoshop.

Bestanden importeren: met de nieuwe Touch Apps kunt u de bestanden in uw Creative Cloud-account op verschillende manieren importeren. Tijdens het importeren kunt u in Creative Cloud miniaturen van ondersteunde bestanden bekijken, zoals .psd, .jpg, .png, .ai, .indd. en meer. Bij het importeren maakt Creative Cloud een voorvertoning die in uw project wordt geïmporteerd. Deze grotere Adobe-bestanden worden niet naar uw iOS-apparaat gesynchroniseerd.

Wanneer ik een bewerkt bestand opsla, worden dan alleen mijn wijzigingen geladen? Of moet ik wachten tot de upload van het gehele bestand is voltooid?

Wanneer u een bestand wijzigt, wordt het gehele bestand gesynchroniseerd. Op dit moment wordt differentiële synchronisatie of synchronisatie per blokniveau niet ondersteund.

Kan ik de synchronisatie van een bestand annuleren vanuit een Touch App?

Ja. Als u de bestandssynchronisatie wilt annuleren, tikt u op het Creative Cloud-pictogram in de organizer en schakelt u synchroniseren uit.

Hoe kan ik de voortgang van de bestanden in de wachtrij voor synchronisatie bekijken?

Als u klikt op het pictogram van Creative Cloud-desktoptoepassing in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac), wordt de huidige voortgang weergegeven van bestanden in de wachtrij. Het geeft ook een geschatte resterende tijd tot de voltooiing van het synchronisatieproces. Items met een groen vinkje op de miniatuurweergave in de Creative Cloud Files-map zijn al gesynchroniseerd. Nieuwe bestanden of bestanden die zijn bewerkt, worden weergegeven met een blauwe pijl om aan te geven dat ze momenteel in afwachting van synchronisatie zijn.

Op mijn Mac zie ik dat er bestanden worden gesynchroniseerd, maar waarom wordt het menupictogram niet weergegeven?

Als het menupictogram niet zichtbaar is, is de voorkeur om het pictogram weer te geven/te verbergen uitgeschakeld. Ga naar Systeemvoorkeuren onder Creative Cloud om de voorkeur in te schakelen.