De Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool helpt bij het oplossen van installatieproblemen voor verschillende Adobe-producten, inclusief Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements. Het gereedschap verwijdert installatierecords voor prerelease-installaties van producten en heeft geen invloed op installaties van vorige versies van een product.

Ga als volgt te werk om de Creative Cloud Cleaner Tool te gebruiken.

1. Een back-up maken van bestanden in Adobe-productmappen

Een back-up van bestanden maken

Maak een back-up van alle opgeslagen bestanden in Adobe productmappen, inclusief plug-ins of profielen die u heeft geïnstalleerd.

2. Photoshop Elements of Premiere Elements verwijderen

Windows

1. In Windows 8.1/8/7, kies Start > Configuratiescherm > Programma's> Programma's en onderdelen.

2. Selecteer het product dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

- Venster Programma's en onderdelen - Klik Verwijderen
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

Mac OS

1. Navigeer in de Finder naar Applications/Utilities/Adobe Installers.

Finder - Dubbelklik op Uninstaller
  2. Dubbelklik de uninstaller van het product dat u wilt verwijderen.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

3. De Adobe CC Cleaner Tool uitvoeren

Windows

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows.

Downloaden

2. Gebruik Windows of een zip-hulpprogramma, zoals WinZip, om het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip uit te pakken.

Pak zip-bestand uit
  3. Dubbelklik op de map Adobe_Creative_Cloud_Cleaner_Tool en dubbelklik op de map Win.

4. Rechter muisknop AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en kies Uitvoeren als beheerder.

Opmerking:

Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het bestand uit te voeren.

Kies Als administrator uitvoeren
  5. Volg de instructies op het scherm:

1. Kies uw taal: Typ E voor Engels English of J voor Japans, en toets vervolgens Enter.
    2. Bekijk de Adobe Licentieovereenkomst Eingebruiker: Typ Y om te accepteren of N om af te wijzen (als u afwijst, stop het script). Druk op Enter.
    3. Selecteer het product dat u wilt verwijderen: typ het nummer dat overeenkomt met de productnaam, en druk op Enter.
    4. Typ Y om te bevestigen dat u het product wilt verwijderen en druk vervolgens op Enter.
  6. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter en start u uw computer opnieuw.

Mac OS

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Macintosh.

Downloaden

2. Dubbelklik op AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip om AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg uit te pakken.

3. Dubbelklik op het bestandAdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Dubbelklik op het DMG-bestand
  4. U krijgt een bericht te zien waarin u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen. Klik op Openen.

file-open-warning-message
  5. Omdat Adobe Creative Cloud Cleaner Tool machtigingen vereist om wijzigingen op uw computer aan te brengen, wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een gebruikersaccount met beheerdersrechten.

user-authentication
  6. Kies de taal van uw voorkeur, lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren op het scherm Licentieovereenkomst.

license_agreement

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt weergegeven in het Engels of Japans, afhankelijk van de taalinstelling van de hoofdgebruikersaccount.

7. Selecteer de versie van het product dat u uit het menu wilt verwijderen in de rechterbovenhoek van het scriptvenster in het venster van Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

choose-cc-product
  8. Selecteer het product dat u uit de tabel wilt verwijderen, en klik op Selectie opschonen. (Klik op Alles opschonen om alle installatiebestanden voor de versie van het CC- of CS-product dat u in stap 7 hebt gekozen, te verwijderen.)

9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, klikt u op Sluiten en start u uw computer opnieuw.

4. Controleren of de Adobe CC Cleaner Tool is voltooid

Windows

1. Open Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals WordPad. De locatie van dit bestand hangt af van uw besturingssysteem:

• Windows Vista of 7: C:\Users\[gebruikersnaam]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]
  2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

Mac OS

1. Open /Users/[gebruikersnaam]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals TextEdit.

2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

5. Installeer uw toepassing

Installeer uw toepassing

Nadat u de Creative Cloud Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw product.