Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvordan laster jeg ned og installerer Illustrator?

Du kan laste ned Illustrator fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å fullføre nedlastingen. For mer informasjon, blant annet om hvordan du installerer eldre versjoner eller søker etter oppdateringer, kan du lese Laste ned og installere Creative Cloud-programmer.

Hvorfor lar ikke Illustrator seg installere?

For løsninger på feilen «installering mislyktes», se Feil: «Installering mislyktes» av Creative Cloud-programmet. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Kan jeg laste ned en prøveversjon av Illustrator?

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Les Last ned og installer en Creative Cloud-prøveversjon for mer detaljerte instruksjoner.

Hvordan henter jeg Adobe-ID og passord?

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Kan jeg installere Illustrator på en annen datamaskin?

Du kan installere Illustrator og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Lær mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-apper.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Hvordan oppdaterer jeg kredittkortinformasjonen min?

Hvordan oppgraderer eller endrer jeg medlemskapet?

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Prøveversjonen min utløper snart. Hvordan konverterer jeg den?

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt medlemskap. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere og starte medlemskapet.

Hvordan kansellerer jeg, og hva skjer med filene mine?

Hvis du stopper medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene, og skylagringen blir redusert til 2 GB. Lær hvordan du kansellerer forskjellige Creative Cloud-medlemskap og tolker abonnementsvilkårene til Adobe.

Vanlige oppgaver

Hvordan bygger jeg inn fonter og bilder i filen?

Du kan velge alternativer for innebygging av fonter, bilder og annen informasjon ved å velge Fil > Lagre som eller Fil > Lagre en kopi. Alternativene varierer avhengig av hvilket filformat du velger. Lær mer om hvordan du lagrer arbeidsstykker.

Hvordan lager jeg en logo?

Denne innføringen forklarer hvordan du lager en personlig logo basert på vektorbaserte bilder.

Hvordan gjør jeg bakgrunnen til logen gjennomsiktig?

Lær hvordan du viser og endrer transparens i denne artikkelen om transparens og overgangsmodi.

Hvordan trimmer eller beskjærer jeg et objekt?

Det finnes flere forskjellige måter å skjære, dele og beskjære objekter i Illustrator på, blant annet verktøyene Kniv og Saks.

Hvordan beskjærer jeg et bilde i Illustrator?

Illustrator bruker masker, ikke beskjæring, for å skjule deler av bilder. Lær hvordan du bruker og redigerer klippemasker.

Ytelse

Hvordan aktiverer jeg funksjonen GPU-ytelse?

Klikk på ikonet for GPU-ytelse i applinjen og velg GPU-ytelse. Lær mer om GPU-ytelse.

Hvorfor fører funksjonen GPU-ytelse til merkelig adferd?

Først må du kontrollere at videoadapter-driverne er oppdatert. Hvis ikke det løser problemet, prøver du løsningene i denne feilsøkingsguiden for GPU-ytelse.

Illustrator er svært tregt. Hvordan kan jeg få det til å kjøre raskere?

Prøv disse teknikkene for å optimere Illustrators ytelse i Windows eller Mac OS X.

Krasjer

Illustrator krasjet nettopp. Kan jeg redde arbeidet mitt?

Ja! Heldigvis har Illustrator automatisk gjenoppretting av data, så du sannsynligvis kan redde alt arbeidet ditt, selv om du ikke har lagret på en stund.

Illustrator krasjer ved oppstart. Hva skal jeg gjøre?

Det kan være flere årsaker til at Illustrator krasjer ved oppstart. Det er mulig at du må installere en nødvendig fil eller oppdatere driverne til inndataenheten.

Hvorfor kan jeg ikke endre, lagre eller skrive ut filen uten feil?