Bruke totrinnsverifisering for å sikre kontoen

Hold kontoen sikker med en påloggingskode i tillegg til passordet.

For å styrke kontosikkerheten kan du konfigurere totrinnsverifisering. Når du har konfigurert, kreves det en bekreftelseskode for å logge på Adobe-kontoen før du oppgir Adobe ID-passordet. Du kan velge å motta denne koden på Adobe Account Access-appen, via e-post eller på mobiltelefonen.

Slik bekrefter du kontoen din med totrinns-verifisering

Hvis du valgte e-post som standard bekreftelsesmetode, blir bekreftelseskoden sendt til e-postadressen din. Etter at du har angitt e-postadressen din i påloggingsskjermen, blir du bedt om å velge en autentiseringsmetode.

1. Klikk på pilen ved siden av alternativet Send koden via e-post til [e-postadressen din].

Påloggingskoden sendes til den e-postadressen som er tilknyttet e-postkontoen din.

Velg en metode for å motta verifiseringskoden

2. Sjekk e-postadressen og skriv inn påloggingskoden i vinduet Totrinnsverifisering. Klikk deretter på Verifiseringskode.

Skriv inn koden og klikk på Verifiser kode

Følgende påloggingsskjerm vises.

3. Når koden er godkjent, skriver du inn passordet på neste skjermbilde for å logge på Adobe-kontoen.

Når du har logget på med epostadresse-passord, blir du bedt om å skrive inn en påloggingskode som er sendt til mobilnummeret ditt.

Sjekk mobiltelefonen og angi påloggingskoden i vinduet Totrinnsverifisering. Klikk deretter på Verifiseringskode.

Skjermen Totrinnsverifisering

Når koden er godkjent, skriver du inn passordet på neste skjermbilde for å logge på Adobe-kontoen.

Slik bekrefter du kontoen din ved hjelp av en autentiseringsapp

Du blir bedt om å godkjenne påloggingen via en varsling.

Adobe Account Access-varsling

Du blir bedt om å godkjenne påloggingen via en varsling.

Varsling fra Adobe Authenticator

For å godkjenne påloggingen, klikker du på Godkjenn. Skriv inn passordet ditt på neste skjermbilde for å logge på Adobe-kontoen.

Du kan eventuelt angi verifiseringskoden som genereres av Adobe Authenticator i påloggingsvarslingen.

1. Når du logger på med Adobe epostadressen, blir du bedt om å skrive inn påloggingskoden fra autentiseringsappen.

Åpne autentiseringsappen for å vise koden.

Påloggingskode fra autentiseringsappen
    Påloggingskode fra autentiseringsappen

2. Angi koden for kontoen din. Klikk deretter på Verifiseringskode.

3. Når koden er godkjent, skriver du inn passordet på neste skjermbilde for å logge på Adobe-kontoen.

Slik bruker du totrinnsverifisering for eldre produkter

Noen eldre produkter støtter ikke e-post eller mobiltelefonbasert totrinnsverifisering. Hvis du vil bruke totrinnsverifisering for disse produktene, må du bruke en autentiseringsapp som for eksempel Adobe Authenticator eller Google Autentisering authenticator .

Når du har konfigurert totrinnsverifiseringen, logger du på slik:

• Skriv inn Adobe ID-en i dialogboksen E-postadresse.
  • Skriv inn passordet ditt, etterfulgt av et kolon (:), og koden fra autentiseringsappen i feltet Passord. Hvis for eksempel passordet ditt er abcdef og koden som genereres av autentiseringsappen er 667788, skriver du inn  abcdef : 667788 i Passord-feltet (se bildet nedenfor).
Eksempel med brukernavn og passord: totrinnsverifisering for eldre produkter
Eksempel med brukernavn og passord: totrinnsverifisering for eldre produkter

Har du problemer med totrinnsverifisering?

• Hvis du ikke mottok koden, må du vente litt ettersom det kan ta et par minutter før koden leveres.
  • Hvis du valgte å få koden på e-post, bør du se i spam- eller bulkmappen om det ligger en melding fra account-noreply@adobe.com.

Hvis du fortsatt ikke har mottatt koden, velger du Velg en annen metode for å motta koden for å generere koden på nytt ved hjelp av en annen metode.

Bruke en annen metode for å motta koden

På skjermbildet der du skriver inn koden, velger du Ikke spør meg igjen. Deretter blir du ikke bedt om å skrive inn en kode på enheten igjen.

Selv om du ikke har aktivert totrinnsverifisering, kan du bli bedt om å autentisere kontoen din med en kode som sendes til e-postadressen eller telefonen din. Denne autentiseringen skjer etter påloggingsforsøk som ikke samsvarer med mønstre for din normale bruk, og bidrar til å opprettholde kontoens sikkerhet.

For å bekrefte at påloggingen utføres av deg, og ikke av noen andre, skriver du inn koden du har mottatt via e-post eller på mobiltelefonen.

En CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) verifiserer at påloggingen er fra et menneske og ikke et automatisert dataprogram (bot). En CAPTCHA viser en utfordring som mennesker, men ikke dataprogrammer kan løse. For eksempel kan du bli vist flere bilder og bli bedt om å velge bildene med biler. CAPTCHA vises før du kan logge på kontoen din.

CAPTCHA på registrerings- og påloggingssidene bruker reCAPTCHA-tjenesten fra Google.

Obs!

For å se nettleserkravene for reCAPTCHA og feilsøke eventuelle problemer kan du lese denne artikkelen på Google-nettstedet.

Når to-trinns bekreftelse er aktivert, samler Adobe alltid inn en kode fra deg før du bekrefter passordet. Dette bidrar til å sikre kontoen og forhindrer angripere fra å gjette passordet ditt.

Hvis du mottok en kode du ikke ba om, betyr det at noen prøvde å logge på kontoen. Fordi de ikke har koden, kan de ikke komme til passordskjermen og fullføre påloggingen. Men som en ekstra forholdsregel kan du endre passordet ditt.

Du må deaktivere autentiseringsappen ved å logge på kontoen. Du må imidlertid ha satt opp mer enn en metode for autentisering. Hvis du av en eller annen grunn ikke får tilgang til autentiseringsappen, kan du få koden på telefonen eller den primære e-postadressen.

1. I delen Totrinnsverifisering , deaktiverer du bryteren Adobe Authenticator.

Totrinnsbekreftelsesdelen

2. Klikk på Fjern for å deaktivere Adobe Authenticator som en metode for totrinnsverifisering.

Fjern Adobe Authenticator

Etter deaktiveringen får du en melding på skjermen og en e-post som bekrefter at Adobe Authenticator er deaktivert.

Ja, det kan du. Du må imidlertid ha satt opp mer enn en metode for autentisering. Følg denne fremgangsmåten:

1. På autentiseringsskjermen, klikker du enten på Velg en annen måte å logge på eller Bruk en annen metode for å motta kode.

Angi kode

Bruke en annen metode for å logge på

2. Velg deretter alternativet Send koden via SMS til eller Send koden via e-post til.

Kode via SMS eller e-post
    Angi påloggingskode

3. Angi koden du mottok i e-postmeldingen eller tekstmeldingen på den neste skjermen for å bekrefte den.

4. Når koden er godkjent, skriver du inn Adobe-passordet på neste skjermbilde for å logge på Adobe-kontoen.