Installationsprocessen för Adobe Creative Suite 5 och 5.5 består av två delar. Först körs ett startprogram och sedan körs Adobes installationsprogram, som installerar produkten. Installationsprogrammet visar sex paneler under installationen:

• Initierar
  • Välkommen
  • Licensnummer
  • Adobe-ID
  • Alternativ
  • Slutför

Obs! Vissa säkerhetsprogram från tredje part visar en varning under installationen av Creative Suite 5- och 5.5-produkter. Om varningen visas ska du tillåta att programmet installeras.

Fel eller problem före installationen

Innan installationsprogrammet för Adobe Creative Suite 5 startar så förbereder ett startprogram systemet för installationen.

Fel eller problem med Adobes installationsprogram

Initierar panelen

Under initieringen kopieras tillfälliga filer till din rotenhet. Hjälp med fel som uppstår under initieringen finns i filen PDApp.log, som installationsprogrammet skapar. Se Felsök CS5, CS5.5, CS6- och CC-installation med installationsloggar.

Välkomstpanel

Du måste acceptera licensavtalet för slutanvändare för att kunna fortsätta med installationen.

Licensnummerpanelen

Fyll i licensnumret eller välj att installera testversionen.

Ange serienumret.

(Endast uppgraderingar) Kontroll av kvalificerad produkt

Om du angav ett uppgraderingsserienummer och installationsprogrammet inte hittar en kvalificerande produkt på datorn uppmanas du att ange det.

Skriv in serienummer för uppgradering

Adobe ID-panel

Genom att ange ditt Adobe-ID registrerar du din produkt och börjar din gratisprenumeration på CS Live.

• Klicka på Hoppa över det här steget om du vill skapa eller ange ett Adobe-ID någon annan gång.
  • Om du behöver hjälp med att skapa eller använda ditt Adobe-ID, se Adobe ID, inloggning och kontohjälp.

Alternativpanel

Ange vilka komponenter som ska installeras och var de ska installeras.

Installationsalternativ
  • Om du behöver information om någon varningsikon som visas kan du klicka på Mer information.
  • Sökvägen visas eventuellt inte korrekt i fältet Plats, men produkten kommer att installeras på angiven plats.
  • Om det inte finns tillräckligt med diskutrymme för att slutföra installationen visas en varningsikon. Om du fortsätter med installationen utan att frigöra utrymme får du ett felmeddelande i slutet av processen som anger vilka komponenter som inte kunde installeras.
  • Om någon annan installationsplats väljs installeras de delade komponenterna på systemenheten. Du måste ha tillräckligt med ledigt utrymme på både systemenheten och den angivna installationsplatsen för att kunna installera produkten.
  • Om program inte går att markera kan det bero på att:
    • Förhandsversions- eller betaprogramvara finns installerad
    • En nyare version av programvaran finns installerad
    • Installationsspråket är inte tillgängligt
  • Adobe After Effects CS5 och CS5.5 och Adobe Premiere Pro CS5 och 5.5 kan inte väljas på datorer med 32-bitars Windows. Mer information finns i Installera After Effects CS5, Premiere Pro CS5 | Windows Vista, Windows 7 eller Installera After Effects CS5.5, Premiere Pro CS5.5.
  • Growl är installerat och aktiverat i Mac OS.
  •  Om du behöver hjälp med felmeddelanden som visas kan du analysera filen PDApp.log som installationsprogrammet skapar. Se Felsök CS5-, CS5.5- och CS6-installationer med installationsloggar.
  • Starta installationen genom att klicka på Installera.

Installationsförlopp

När du klickar på Installera visas en förloppsindikator.

• Installationsfel som uppstår från och med nu registreras i den huvudsakliga installationsloggen för CS5. Se Felsök CS5-, CS5.5- och CS6-installation med installationsloggar.
  • Om installationsprogrammet upptäcker några oförenliga processer så stänger du de programmen innan du fortsätter. Om du kan avsluta de oförenliga processerna på vanligt sätt så gör du det. Om processen saknar användargränssnitt eller om gränssnittet inte svarar så gör du följande:

Stäng oförenliga processer i Windows

1. Högerklicka på aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren.
  2. Välj fliken Processer och markera Visa processer för alla användare.
  3. Välj en oförenlig process i listan och klicka på Avsluta process.
  4. Upprepa steg 3 för eventuella ytterligare processer.

Stäng oförenliga processer i Macintosh

1. I Finder väljer du Gå > Verktyg.
  2. Dubbelklicka på Aktivitetskontroll.
  3. Välj Alla processer från popup-menyn med processer i fönstrets övre högra hörn.
  4. Välj en oförenlig process i listan och klicka på Avsluta process. Klicka därefter på Tvångsavsluta.
  5. Upprepa steg 4 för eventuella ytterligare processer.

Slutför

Om installationen har slutförts korrekt visar avslutningspanelen ett tackmeddelande. Klicka på Klar för att börja använda av produkten.

Fel eller problem vid misslyckad installation

Om en installation misslyckas visar avslutningspanelen ett av två statusmeddelanden:

• ”Under installationen påträffades fel. Försök med att starta om datorn och installera igen.”

Detta fel innebär att ingen av produktkomponenterna kunde installeras.
  • ”Det inträffade problem under installationen.”

Det innebär att endast vissa av produktens komponenter kunde installeras. Klicka på Felsökning för att visa felmeddelanden eller felkoder och några felsökningstips.

Felsök installationsfel genom att försöka följande, i angiven ordning.

1. Sök efter fel i kunskapsbasen, om du inte har gjort det redan.

Använd eventuell ytterligare information som visas under felmeddelandet för att söka efter en lösning i Adobe Knowledgebase.
    1. Välj felinformationen och kopiera genom att trycka på Ctrl + C (Windows) eller Kommando + C (Mac OS).
    2. Gå till Adobes support sidor och välj produkt i menyn Välj produktsupportcenter.
    3. Klistra in feltexten i fältet Sök i vår kunskapsbas och klicka på sök.

Obs:Ta inte med filsökvägar och registernycklar i söksträngen.
  2. Använda Adobe Support Advisor.

Adobe Support Advisor är ett AIR-program som hjälper till att identifiera och lösa installationsproblem. Klicka på kundsupportlänken i fönstret Installationsstatus eller Förhandsgranska installationsloggfilerna manuellt.

3. Identifiera fel i installationsloggarna.

Adobe Creative Suite 5-installationsprogrammet lagrar alla fel och åtgärder i två loggfiler. Du kan använda loggarna för att söka efter lösningar i Adobes kunskapsdatabas. Se Felsök CS5-, CS5.5- och CS6-installation med installationsloggar.

4. Utför allmän felsökning

Följ stegen i Allmän installationsfelsökning | CS5- och CS5.5-produkter.

5. Kontakta Adobes tekniska support

Om du fortfarande inte kan installera din Adobe Creative Suite 5-produkt ska du kontakta Adobes support. Om du har kört Adobe Support Advisor (ASA) och laddat upp ditt supportpaket kan Adobes tekniska support använda ett ASA-tokennummer för att snabbt få åtkomst till din information.