Om det verkar finnas en dubbel avgift på din faktura, kontrollera följande möjliga skäl.

Har du nyligen köpt en produkt eller tjänst?

Tilläggsavgiften kan vara för en produkt eller tjänst som du köpt nyligen. Kontrollera din sida Avtal och produkter för att se de produkter och tjänster du har prenumererat på.

Var det ett problem med betalningen för föregående månad?

Det är möjligt att din betalning för föregående månad inte kunde behandlas eftersom dina kreditkortsuppgifter ändrats eller betalningen annullerades av banken av andra skäl. Du ska därför ha fått två avgifter: en för föregående månad och en för den aktuella månaden. Kontakta din bank för att ta reda på om det fanns något problem med betalningen för föregående månad.

Har du flera e-postadresser/Adobe ID?

Om du har flera Adobe ID (e-postadresser) kan du ha köpt produkter separat på olika Adobe ID med samma kort. Kontrollera orderhistorik på din sida Avtal och produkter för varje Adobe ID.

Har du beställt flera gånger?

Du kan oavsiktligt ha beställt en produkt två gånger. Till exempel kan det ha varit ett skrivfel din e-postadress när du först försökte beställa, och sedan beställde du igen med din korrekta e-postadress. I det här fallet visas en extra kostnad för den beställning som är gjord med den felaktiga e-postadressen.

Eller du kanske har betalat för en annan person, till exempel en familjemedlem, anställd, vän eller kollega. Avgifterna visas i den faktura du får.

Avbröt du ditt medlemskap?

Om du avbryter ditt medlemskap debiteras en avbokningsavgift enligt prenumerationsvillkoren. Avbokningsavgiften syns på din efterföljande faktura.