Lär dig hur du säger upp din prenumeration (ditt medlemskap) samt om återbetalningar och avgifter vid uppsägning i förtid.

Avbryta en plan som köpts i en webbutik

Om du köpte din Creative Cloud-plan på en webbutik (t.ex. Amazon, App Store, Google Play eller Best Buy) ber du din återförsäljare om hjälp.

Avbryta en plan som köpts direkt från Adobe

Om du vill avbryta din Creative Cloud for individuals-plan eller din kostnadsfria testversion från ditt Adobe-konto följer du de här stegen:

1. Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe ID (din e-postadress) och lösenord.

2. Under Mina planer klickar du på Hantera plan för den plan du vill avbryta.

Hantera plan

Ser du inte alternativet Hantera plan? Kontakta oss för att avbryta din prenumeration.

3. Klicka på Avbryt plan under Planinformation.

Avbryt plan

Ser du inte alternativet Avbryt plan? Kontakta oss för att avbryta din prenumeration.

4. Ange varför du vill avbryta och klicka sedan på Fortsätt.

5. På nästa skärm kan du välja en annan plan, behålla din plan, gå vidare med att avbryta den eller chatta med Adobes kundtjänst.

Om du går vidare med uppsägningen får du ett e-postmeddelande som bekräftar att uppsägningen är utförd.

Obs!

Du har fortfarande tillgång till funktionerna i ett kostnadsfritt medlemskap efter att du sagt upp din Creative Cloud-prenumeration.

Avbryta en teamplan

Kontakta oss om du vill avbryta en prenumeration på Creative Cloud for teams.

Är jag berättigad till en återbetalning?

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet.

Om du avbryter efter 14 dagar fortsätter tjänsten till slutet av den månadens faktureringsperiod. Du debiteras också en uppsägningsavgift som är 50 % av den återstående avtalskostnaden. Om du till exempel har fem månader kvar på ditt avtal när du avbryter och du betalar 20 USD/månad, måste du betala 50 % av den återstående summan på 100 USD. Uppsägningsavgiften blir alltså 50 USD.

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet. Om du avbryter efter 14 dagar återbetalas inte avgiften och tjänsten fortsätter till slutet av din avtalsperiod.

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet. Om du avbryter efter 14 dagar återbetalas inte avgiften och tjänsten fortsätter till slutet av den månadens faktureringsperiod.

Obs!

Återbetalningen gäller endast i 14 dagar efter ursprungsköpet, inte för efterföljande förnyanden.

Lär dig mer om villkoren för Creative Cloud-prenumerationer och hur de påverkar återbetalningar.

Vad händer om jag avbryter?

När du avbrutit din Creative Cloud-prenumeration har du inte längre åtkomst till dina Creative Cloud-program eller de flesta tjänster som ingår i den betalda Creative Cloud-prenumerationsplanen.

Du har fortfarande tillgång till funktionerna i ett kostnadsfritt medlemskap efter att du sagt upp din Creative Cloud-prenumeration.

Ditt molnlagringsutrymme minskar till 2 GB när du avbryter. Om du överskrider din lagringsgräns har du 90 dagar på dig att minska din onlinelagring. Efter 90 dagar kan du förlora åtkomsten till vissa eller alla av dina filer på Creative Cloud-servrarna. Läs mer om din lagring i Hur vet jag hur mycket lagringsutrymme jag har använt?

Om du sparade ditt arbete på din dator har du även fortsatt åtkomst till dessa filer på din enhet.

Adobe fortsätter att lagra dina originalbilder under ett års tid efter att ditt medlemskap upphört. Under den tiden kan du även fortsättningsvis starta Lightroom för att ladda ned originalfilerna från våra molntjänster.

Du har fortfarande tillgång till alla dina foton på den lokala hårddisken på din dator via Lightroom-datorprogrammet. Du kan fortsätta importera och ordna foton och arbeta vidare med redigerade foton via funktionerna för export, publicering, utskrift, webb eller bildspel. Du har inte längre åtkomst till modulerna för utveckling och kartor, och Lightroom for mobile är inte heller tillgängligt när ditt medlemskap upphör.