Lär dig hur du säger upp din prenumeration (ditt medlemskap) samt om återbetalningar och avgifter vid uppsägning i förtid.

Så här avbryter du

Vid köp direkt från Adobe

Du kan när som helst själv säga upp din Creative Cloud-plan. Gör så här:

1. Logga in på ditt Adobe ID-konto med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

2. Klicka på Hantera plan under Planer för den prenumerationsplan du vill säga upp.

Om Hantera plan inte visas kan du kontakta Adobes kundtjänst för att avbryta din prenumeration.

Hantera plan
  3. Klicka på Avbryt plan under Plan och betalning.

Avbryt plan

Obs!

länder som hanteras av Digital River, Adobes e-handelspartner, går det inte att göra ändringar online. Kontakta Adobes kundtjänst om du vill säga upp din prenumeration.

4. Ange varför du vill avbryta och klicka sedan på Fortsätt.

5. På nästa skärm kan du välja en annan plan, behålla din plan, gå vidare med att avbryta den eller chatta med Adobes kundtjänst.

Om du går vidare med uppsägningen får du ett e-postmeddelande som bekräftar att uppsägningen är utförd.

Obs!

Gå till sidan Creative Cloud-planer om du vill starta en ny Creative Cloud-plan.

Om den köpts från en återförsäljare (Amazon, iTunes, Best Buy eller liknande)

Om du har köpt din plan från en annan återförsäljare än Adobe kontaktar du säljaren för att få hjälp.

Om du har köpt en Creative Cloud for teams-prenumeration

Om du vill avbryta din prenumeration på Creative Cloud for teams kontaktar du Adobes kundtjänst.

Vad händer om jag avbryter?

Får jag en återbetalning?

Årsprenumeration (betalas månadsvis)

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet.

Om du avbryter efter 14 dagar fortsätter tjänsten till slutet av den månadens faktureringsperiod. Du debiteras också en uppsägningsavgift som är 50 % av den återstående avtalskostnaden. Om du till exempel har fem månader kvar på ditt avtal när du avbryter och du betalar 20 USD/månad, får du betala 50 % av den återstående summan på 100 USD. Uppsägningsavgiften blir alltså 50 USD.

Årsprenumeration (förbetald)

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet. Om du avbryter efter 14 dagar återbetalas inte avgiften och tjänsten fortsätter till slutet av din avtalsperiod.

Månadsprenumeration

Om du avbryter inom 14 dagar efter din beställning återbetalas hela beloppet. Om du avbryter efter 14 dagar återbetalas inte avgiften och tjänsten fortsätter till slutet av den månadens faktureringsperiod.

Obs!

Återbetalningen gäller endast i 14 dagar efter ursprungsköpet, inte för efterföljande förnyanden.

Lär dig mer om villkoren för Creative Cloud-prenumerationer och hur de påverkar återbetalningar.

Kostnadsfria medlemskapsförmåner efter att prenumerationen avbrutits

• Du har fortfarande åtkomst till ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap efter att du sagt upp en prenumeration.
  • Om du sparade ditt arbete på din dator har du även fortsatt åtkomst till dessa filer på din enhet.
  • Du har inte längre åtkomst till dina Creative Cloud-program eller de flesta tjänster som ingår i den betalda Creative Cloud-prenumerationsplanen.
  • Ditt molnlagringsutrymme minskar dessutom till 2 GB. Om du överskrider din lagringsgräns har du 90 dagar på dig att minska din onlinelagring. Efter 90 dagar kan du förlora åtkomsten till vissa eller alla av dina filer på Creative Cloud-servrarna. Läs mer om din lagring i Hur vet jag hur mycket lagringsutrymme jag har använt?
  • Du har fortsatt tillgång till den kostnadsfria startplanen för Adobe XD och den kostnadsfria startplanen för Premiere Rush CC.

Lightroom CC eller Lightroom Classic CC?

• Lightroom CC: Adobe fortsätter att lagra dina originalbilder under ett års tid efter att ditt medlemskap upphört. Under den tiden kan du även fortsättningsvis starta Lightroom CC för att ladda ned originalfilerna från våra molntjänster.
  • Lightroom Classic CC: Du har fortfarande tillgång till alla dina foton på den lokala hårddisken via Lightroom för datorer. Du kan fortsätta importera och ordna foton och arbeta vidare med redigerade foton via funktionerna för export, publicering, utskrift, webb eller bildspel. Du har inte längre åtkomst till modulerna för utveckling och karta, och Lightroom for mobile är inte heller tillgängligt när ditt medlemskap upphör.