Adobe Creative Cloud en Microsoft Teams brengen creatief werk en teamwerk samen. Met de Creative Cloud-app voor Microsoft Teams kunnen ontwerpers eenvoudig hun werk delen, feedback krijgen en op de hoogte blijven van activiteiten die betrekking hebben op hun middelen.

Opmerking: Momenteel worden Internet Explorer 11 en oudere versies niet ondersteund. Gebruik de Microsoft Teams desktop-app of open Microsoft Teams in een ondersteunde webbrowser, zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Nieuwe functies in de versie van augustus 2018

• Deel je middelen met een verbeterde berichtextensie: Je kunt nu eenvoudig kiezen uit een lijst met je 20 laatst gewijzigde middelen of een zoekopdracht uitvoeren om middelen te delen met je team.
  • Blijf op de hoogte wanneer opmerkingen worden toegevoegd aan XD-prototypen: De Creative Cloud-bot toont direct een melding wanneer opmerkingen worden toegevoegd aan je XD-prototypen. Meldingen zijn standaard ingeschakeld. Je kunt de opdracht 'Meldingen uitschakelen' gebruiken om de meldingen uit te schakelen.
  • Minder is meer: We weten dat je het vooral belangrijk vindt om met Microsoft Teams je middelen gemakkelijk te delen, feedback te krijgen en op de hoogte te blijven wanneer er activiteiten plaatsvinden die betrekking hebben op je middelen. Dus hebben we onze app vereenvoudigd door het Adobe Stock-tabblad en de volgende bot-opdrachten te verwijderen: Recente bestanden ophalen, Zoeken in Adobe Stock, Zoeken in Adobe Creative Cloud en Zoeken in de Help van Adobe.

De Creative Cloud-app voor je team downloaden

1. Meld je aan bij je webaccount van Microsoft Teams op https://teams.microsoft.com/ of download en gebruik de desktop-app van Microsoft Teams.

2. Klik op Winkel in de zijbalk en kies vervolgens Adobe Creative Cloud in de lijst met apps en services.

3. Selecteer je team in de vervolgkeuzelijst Toevoegen aan een team in het pop-upvenster en klik op Installeren.

4. Selecteer het kanaal waar je de app wilt gebruiken en stel vervolgens de gewenste functies in: Bot, Tabblad of Berichten.

De Creative Cloud-app voor je team downloaden

Je team direct toegang geven tot bestanden en eraan samenwerken door Creative Cloud-middelen aan een tabblad vast te maken

1. Selecteer je kanaal en klik op de knop + rechts van de lijst met bestaande tabbladen.

2. Kies Adobe Creative Cloud in het pop-upvenster en klik op Aanmelden met Adobe ID (als je nog niet bent aangemeld). Geef je referenties op en volg de aanwijzingen op het scherm om je aan te melden.

3. Kies het middel dat je aan het tabblad wilt koppelen in de lijst Bestanden of Bibliotheken en klik op Opslaan. Er wordt een nieuw tabblad met de naam van het middel aan het kanaal toegevoegd.

Een Creative Cloud-middel vastmaken aan een tabblad

Creative Cloud-middelen delen in je gesprekken via een berichtextensie

1. Klik op het tabblad Gesprekken op Meer opties (...) onder het berichtvak en kies Adobe Creative Cloud.

Berichtextensie Adobe Creative Cloud
  2. De 20 meest recente middelen worden inline weergegeven. Je kunt als volgt een middel kiezen dat je wilt delen:

• Kies een middel in de lijst, of
    • Zoek een middel met behulp van het zoekvak bovenaan en kies een middel in de zoekresultaten.
  3. Het gekozen middel wordt als uitgebreide kaart gepost. Klik op Openen in browser om de details van het middel te bekijken.

Middel als uitgebreide kaart

Op de hoogte blijven van opmerkingen over Adobe XD-prototypen

De Creative Cloud-bot stuurt je rechtstreeks een bericht wanneer er opmerkingen worden geplaatst over Adobe XD-prototypen waaraan je samenwerkt.

Wie ontvangt meldingen?

• De eigenaar van het middel ontvangt meldingen wanneer revisoren opmerkingen toevoegen, opmerkingen wijzigen of reageren op opmerkingen.
  • Andere gebruikers die deel uitmaken van een commentaarthread, ontvangen alleen meldingen over die thread.
Meldingen voor opmerkingen over XD-prototypen

Meldingen zijn standaard ingeschakeld. Je kunt de opdracht 'Meldingen uitschakelen' gebruiken om de meldingen uit te schakelen.

1. Selecteer Chat in de zijbalk en selecteer Adobe Creative Cloud in de lijst Recent.

2. Typ Meldingen uitschakelen of kies Meldingen uitschakelen in de lijst met opdrachten en druk op Enter.

Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven dat meldingen zijn uitgeschakeld.

Lijst met opdrachten

Opmerking:

Als je je voor het eerst hebt aangemeld via de tabbladinterface, zie je dat meldingen standaard zijn uitgeschakeld. Als je meldingen wilt inschakelen, gebruik je de opdracht Meldingen aan.

Als je wel meldingen wilt ontvangen in Microsoft Teams, maar meldingen in andere kanalen, zoals e-mail, wilt uitschakelen, ga je naar accounts.adobe.com.

De toegang tot je gedeelde Adobe Creative Cloud-middelen intrekken

Je kunt de toegang tot een gedeeld middel op twee manieren intrekken: door het middel uit de Teams-werkruimte te verwijderen of door de toegang tot het middel volledig in te trekken op de Creative Cloud Assets-website.

1. Als je het middel uit de Teams-werkruimte wilt verwijderen, klik je op de pijl omlaag op het tabblad en selecteer je Verwijderen.

Een gedeeld middel verwijderen uit Teams
  2. Als je de toegang wilt intrekken voor iedereen met wie je het middel hebt gedeeld, doe je het volgende:

1. Meld je aan op https://assets.adobe.com/ met je Adobe ID en wachtwoord.
    2. Ga naar Bestanden > Alles en klik op het gedeelde bestand of de gedeelde map.
    3. Klik op Delen en selecteer Koppeling verzenden.
    4. Klik in het dialoogvenster Koppeling verzenden op Openbare koppeling verwijderen.
    Koppeling verzenden
    Openbare koppeling verwijderen

Stuur ons je feedback. Je wordt doorgestuurd naar een pagina met een Microsoft-formulier waar je feedback kunt geven.