Proefversies van Adobe-software zijn slechts beperkte tijd geldig, maar bieden dezelfde functieset als de gelicentieerde versie. Bepaalde scenario's kunnen ertoe leiden dat een proefversie voortijdig verloopt:

• Het wijzigen van de systeemklok
  • Het wijzigen van het uitvoerbare bestand
  • Het bijvoegen van een debugger
  • Geautomatiseerde virusscans

Proefperiodes kunnen niet worden verlengd.Voor veel producten wordt de evaluatieversie automatisch omgezet naar een gelicentieerde versie met behulp van de betalingsgegevens die u hebt opgegeven.

Wanneer begint de proefperiode?

Hebt u uw betalingsgegevens verstrekt vóór het begin van de proef?

De proefperiode begint wanneer u op de knop Proefversie downloaden op de productpagina klikt nadat u uw betalingsgegevens hebt ingevoerd.

Bent u niet gevraagd om betalingsgegevens op te geven vóór het begin van de proef?

De proefperiode begint wanneer de app voor het eerst wordt opgestart.

Ik heb een betaald abonnement maar krijg een bericht over een proefversie

Als u een betaald abonnement hebt maar toch nog een bericht over een proefversie krijgt, zie Waarom vraagt Creative Cloud me om de proefversie te starten of nu te kopen, terwijl ik al een betaald abonnement heb?

Het bericht kan een van de volgende zijn:

• Nu kopen
  • Proefversie verlopen
  • Proefversie starten
  • Geen abonnement gevonden
  • <nn> dagen resterend