Proefversie van Adobe-software voortijdig verlopen

Kreeg u een bericht toen u zich probeerde aan te melden bij uw Creative Cloud-account, waarin stond dat uw proefperiode of uw licentie is verlopen? Kom te weten waarom de proefversie van Adobe-software verloopt of voortijdig wordt beëindigd.

Waarom is mijn proefversie voortijdig beëindigd?

De proeftijd van Adobe-software is beperkt. Een proefversie kan om de volgende redenen voortijdig verlopen:

 • Systeemklok gewijzigd
 • Proefversie gebruikt of geprobeerd op een andere computer
 • Geautomatiseerde virusscan uitgevoerd
 • Onjuiste gebruikersrechten ingesteld
 • Installatie mislukt of beschadigd
 • Uitvoerbaar bestand gewijzigd
 • Debugger bijgevoegd

Wanneer begint mijn proefperiode?

Hebt u uw betalingsgegevens verstrekt vóór het begin van de proef?

De proefperiode begint wanneer u de knop Proefversie downloaden op de productpagina selecteert, nadat u uw betalingsgegevens hebt ingevoerd.

Bent u niet gevraagd om betalingsgegevens op te geven vóór het begin van de proef?

De proefperiode begint wanneer de app voor het eerst wordt opgestart. 

Ik heb een betaald abonnement. Waarom krijg ik een bericht over mijn proefversie?

Als u een betaald abonnement hebt maar toch nog een bericht over een proefversie krijgt, zie Waarom vraagt Creative Cloud me om de proefversie te starten of nu te kopen, terwijl ik al een betaald abonnement heb?

Dit kan een van de volgende berichten zijn:

 • Nu kopen
 • Proefversie verlopen
 • Proefversie starten
 • Geen abonnement gevonden
 • <nn> dagen resterend

Kan ik een proefversie opnieuw installeren?

Wanneer u al een Creative Cloud-proefversie op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u geen andere proefversie starten. Nadat de oorspronkelijke proefversie is verlopen, verschijnt bij de daaropvolgende installaties een melding dat de proefversie is verlopen, zelfs wanneer u de oorspronkelijke proefversie nooit hebt gebruikt of iemand anders deze heeft geïnstalleerd.

Ik kon mijn proefversie niet gebruiken. Wat zijn mijn opties?

Proefperiodes kunnen niet worden verlengd.Voor veel producten wordt de evaluatieversie automatisch omgezet naar een gelicentieerde versie met behulp van de betalingsgegevens die u hebt opgegeven.

Adobe biedt een volledige terugbetaling voor nieuwe, betalende abonnees als ze binnen 14 dagen na de bestelling annuleren. Als u de proefversie niet kon gebruiken, raden we u aan door te gaan en u te abonneren om de software te proberen. Als u liever niet wilt doorgaan, annuleert u de bestelling dan binnen de eerste 14 dagen.

Ik zie de fout Proefversie verlopen in Acrobat. Hoe los ik dit op?

Als u Acrobat gebruikt, zorg er dan voor dat u zich met het juiste e-mailadres aanmeldt wanneer u de applicatie probeert te activeren. Meld u af bij account en meld u vervolgens weer aan met het juiste e-mailadres.

Ik zie ook de fout We kunnen uw abonnementsstatus niet verifiëren. Wat kan het probleem zijn?

Zorg ervoor dat u de meest recente beschikbare versie van de Creative Cloud-desktopapp hebt om deze fout op te vermijden. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd een update uit te voeren. Selecteer Bijwerken. Zie voor meer informatie Kan de abonnementsstatus niet verifiëren in de offlinemodus.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?