Leer hoe u foutmeldingen kunt stoppen die aangeven dat de proefversie nog actief is (of dat uw proefperiode is verlopen), ook als u al een Creative Cloud-abonnement hebt aangeschaft.

Opmerking:

Het kan een uur duren voordat uw aankoop is verwerkt. Tot de aankoop is verwerkt, blijven de apps de opties voor een gratis lidmaatschap weergeven. U moet misschien iets langer wachten als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt voltooid.

Uw browsercache en -cookies wissen

Bekijk instructies voor de onderstaande webbrowsers om te weten te komen hoe u de cache en cookies kunt wissen.

Zorgen dat uw abonnement actief is

1. Meld u aan bij uw Adobe-account op Adobe.com met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Als u al bent aangemeld, klikt u op uw profielafbeelding in de navigatiebalk bovenaan.

Opmerking:

Als u meer dan een Adobe ID hebt, controleert u dat u met de juiste ID bij uw account bent aangemeld.

2. Klik op Account beheren in het pop-upvenster. U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren om uw identiteit te verifiëren.

Uw scherm voor Adobe ID-accountbeheer wordt nu geopend.

Account beheren
  3. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
  4. Controleer of uw abonnement actief is in de sectie Account beheren. Als uw abonnement is verlopen, is dat waarschijnlijk de reden waarom u berichten ziet die aangeven dat u zich in de proefmodus bevindt of dat uw proefperiode is verlopen.

Account verlopen
  5. Als uw abonnement als actief wordt aangegeven, is het probleem mogelijk een verouderde betaalmethode.

Selecteer in Abonnementen en producten de optie Betalingsgegevens bewerken om te zien of uw betalingsgegevens up-to-date zijn.

Betalingsgegevens bewerken
  6. Als uw betaalmethode niet up-to-date is, werkt u uw creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klikt u op Opslaan.

Uw nieuwe betalingsmethode wordt van kracht met ingang van de volgende factureringscyclus.

Controleren op updates voor Creative Cloud-desktopapp

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

2. Klik op Afmelden in uw menu Profiel.

3. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mail) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

4. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram.

5. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en op updates te controleren.

6. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd een update uit te voeren. Klik op Werk bij.

Adobe-ingangen in het hostbestand verwijderen

Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, heeft uw computer mogelijk problemen bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Dit kan zijn vanwege een onjuist geconfigureerd hostbestand van het besturingssysteem (het besturingssysteem gebruikt hostbestanden omhostnamentoe te wijzen aan IP-adressen).

U lost dit probleem op doorAdobe-ingangenuit hethostbestandte verwijderen. U kunt op twee manieren deAdobe-ingangenuit hethostbestandverwijderen:

Het hostbestand automatisch repareren met de Limited Access Repair ToolRepareer hethostbestandmet de Limited Access Repair Tool. Met deze methode hoeft u hethostbestandniet handmatig te bewerken; de tool repareert het bestand automatisch.

Het hostbestand handmatig opnieuw instellen Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

Nog steeds problemen?

Als het probleem niet wordt verholpen met de bovenstaande oplossingen, probeert u de stappen in Fouten bij aanmelding, activering of verbinding of neemt u contact met ons op.