Leer hoe u foutmeldingen kunt stoppen die aangeven dat de proefversie nog actief is (of dat uw proefperiode is verlopen), ook als u al een Creative Cloud-abonnement hebt aangeschaft.

Voordat u begint: welke accountpagina ziet u?

icon

We zijn druk bezig geweest!

We werken er hard aan om uw ervaring te verbeteren.We gaan over naar een accountpagina die opnieuw ontworpen is. Kijk eerst elke accountpagina u heeft, zodat we u naar de juiste inhoud kunnen leiden.

1. Meld u aan bij uw Adobe-account (gebruik het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het instellen van uw account).

2. Klik hieronder op de pagina die overeenkomt met uw accountpagina. U vindt dan de juiste instructies.

Opmerking:

Het kan een uur duren voordat uw aankoop is verwerkt. Tot de aankoop is verwerkt, blijven de apps de opties voor een gratis lidmaatschap weergeven. U moet misschien iets langer wachten als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt voltooid.

Zorgen dat uw abonnement actief is

1. Meld u aan bij uw Adobe-account op Adobe.com met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en wachtwoord.

Als u al bent aangemeld, klikt u op uw profielafbeelding in de navigatiebalk bovenaan.

Opmerking:

Als u meer dan een Adobe ID hebt, controleert u dat u met de juiste ID bij uw account bent aangemeld.

2. Klik op Account beheren in het pop-upvenster. U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren om uw identiteit te verifiëren.

Uw scherm voor Adobe ID-accountbeheer wordt nu geopend.

Account beheren
  3. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
  4. Controleer of uw abonnement actief is in de sectie Account beheren. Als uw abonnement is verlopen, is dat waarschijnlijk de reden waarom u berichten ziet die aangeven dat u zich in de proefmodus bevindt of dat uw proefperiode is verlopen.

Account verlopen
  5. Als uw abonnement als actief wordt aangegeven, is het probleem mogelijk een verouderde betaalmethode.

Selecteer in Abonnementen en producten de optie Betalingsgegevens bewerken om te zien of uw betalingsgegevens up-to-date zijn.

Betalingsgegevens bewerken
  6. Als uw betaalmethode niet up-to-date is, werkt u uw creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klikt u op Opslaan.

Uw nieuwe betalingsmethode wordt van kracht met ingang van de volgende factureringscyclus.

Afmelden en opnieuw aanmelden bij de Creative Cloud-desktopapp

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

Opmerking:

U kunt de Creative Cloud-desktopapp ook vanaf de volgende locatie openen:

• Windows: Start > Programma's > Adobe Creative Cloud
    • Mac OS: Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

2. Klik op Afmelden in uw menu Profiel.

Afmelden
    Afmelden
  3. Klik op Afmelden in het bevestigingsvenster. De Creative Cloud-apps en -services die aan uw Adobe ID zijn gekoppeld, worden gedeactiveerd op de computer.

4. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, voert u uw Adobe ID (meestal uw e-mail) en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.

5. Start een Creative Cloud-app die is inbegrepen bij uw lidmaatschap, zoals Photoshop of Illustrator. Meld u op het volgende scherm aan als u hierom wordt gevraagd.

Controleren op updates voor Creative Cloud-desktopapp

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

Opmerking:

U kunt de Creative Cloud-desktopapp ook vanaf de volgende locatie openen:

• Windows: Start > Programma's > Adobe Creative Cloud
    • Mac OS: Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram.

3. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. U kunt ook op Ctrl + Alt + R (Windows) of Command + Option + R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud-desktopapp te vernieuwen en te controleren op updates.

Controleren op app-updates
    Controleren op app-updates
  4. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, wordt u gevraagd een update uit te voeren. Klik op Werk bij.

Adobe-ingangen in het hostbestand verwijderen

Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, heeft uw computer mogelijk problemen bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Dit kan zijn vanwege een onjuist geconfigureerd hostbestand van het besturingssysteem (het besturingssysteem gebruikt hostbestanden omhostnamentoe te wijzen aan IP-adressen).

U lost dit probleem op doorAdobe-ingangenuit hethostbestandte verwijderen. U kunt op twee manieren deAdobe-ingangenuit hethostbestandverwijderen:

Het hostbestand automatisch repareren met de Limited Access Repair Tool: Repareer hethostbestandmet de Limited Access Repair Tool. Met deze methode hoeft u hethostbestandniet handmatig te bewerken; de tool repareert het bestand automatisch.

Het hostbestand handmatig opnieuw instellen: Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

Nog steeds problemen?

Als het probleem niet wordt verholpen met de bovenstaande oplossingen, probeert u de stappen in Fouten bij aanmelding, activering of verbinding of neemt u contact met ons op.