Leer hoe u foutmeldingen kunt stoppen die aangeven dat de proefversie nog actief is (of dat uw proefperiode is verlopen), ook als u al een Creative Cloud-abonnement hebt aangeschaft.

Opmerking:

Het kan een uur duren voordat uw aankoop is verwerkt. Tot de aankoop is verwerkt, blijven de apps de opties voor een gratis lidmaatschap weergeven. U moet misschien iets langer wachten als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt voltooid.

1. Meld u aan bij uw Adobe-account op Adobe.com met uw Adobe ID (uw e-mailadres) en wachtwoord. U kunt tevens uw sociale account (Facebook of Google) gebruiken om u aan te melden bij uw Adobe-account.

Als u al bent aangemeld, klikt u op uw profielafbeelding in de navigatiebalk bovenaan.

Opmerking:

Als u meer dan een Adobe ID hebt, controleert u dat u met de juiste ID bij uw account bent aangemeld.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan op Abonnementen.

Abonnementen in de navigatiebalk
  3. Klik onder Mijn abonnementen op Abonnement beheren.

De optie Abonnement beheren onder Mijn abonnementen
  4. Controleer of uw abonnement actief is in de sectie Betaling en abonnement. Als uw abonnement is verlopen, is dat waarschijnlijk de reden waarom u berichten ziet die aangeven dat u zich in de proefmodus bevindt of dat uw proefperiode is verlopen.

Verlopen abonnement in de sectie Betaling en abonnement
  5. Als uw abonnement als actief wordt aangegeven, is het probleem mogelijk een verouderde betaalmethode.

Selecteer in de sectie Betaling en abonnement de optie Betaling bewerken om te zien of uw betalingsgegevens up-to-date zijn.

Betalingsgegevens bewerken
  6. Als uw betaalmethode niet up-to-date is, werkt u uw creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en klikt u op Opslaan.

Uw nieuwe betalingsmethode wordt van kracht met ingang van de volgende factureringscyclus.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram  in de menubalk (Mac) of in het systeemvak van de taakbalk (Windows) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

Opmerking:

Als u het Creative Cloud-pictogram niet kunt vinden op uw scherm, hebt u de Creative Cloud-desktopapp mogelijk gesloten. U kunt de toepassing als volgt opnieuw starten:

Windows: typ 'Creative Cloud' in Zoeken naast het Windows-logo linksonder in het scherm.

Mac: klik op het Finder-symbool in het Dock en zoek vervolgens op 'Creative Cloud.app'.

2. Klik op het profielsymbool rechtsboven in de app en klik vervolgens op Log uit.

Optie voor afmelden in de Creative Cloud-desktopapp
  3. Klik op Afmelden in het bevestigingsvenster. De Creative Cloud-apps en -services die aan uw Adobe ID zijn gekoppeld, worden gedeactiveerd op de computer.

4. Meld u opnieuw aan met uw Adobe ID (uw e-mailadres) en wachtwoord of gebruik uw sociale-media-account (Facebook of Google) om u aan te melden bij uw Adobe-account.

5. Start een Creative Cloud-app die is inbegrepen bij uw lidmaatschap, zoals Photoshop of Illustrator. Meld u op het volgende scherm aan als u hierom wordt gevraagd.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram  in de menubalk (Mac) of in het systeemvak van de taakbalk (Windows) om de Creative Cloud-desktopapp te openen.

Opmerking:

Als u het Creative Cloud-pictogram niet kunt vinden op uw scherm, hebt u de Creative Cloud-desktopapp mogelijk gesloten. U kunt de toepassing als volgt opnieuw starten:

Windows: typ 'Creative Cloud' in Zoeken naast het Windows-logo linksonder in het scherm.

Mac: klik op het Finder-symbool in het Dock en zoek vervolgens op 'Creative Cloud.app'.

2. Afhankelijk van uw versie van de Creative Cloud-desktopapp voert u een van de volgende handelingen uit:

Kies in het menu Help de optie Controleren op updates.

Controleren op updates -optie in het menu Help
    1. Klik op het pictogram met drie verticale stippen rechtsboven in de app.
    2. Kies Controleren op app-updates uit het menu.
    De optie Controleren op app-updates (oude versie)
  3. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-app gebruikt, verschijnt een updateprompt naast de app in de lijst met apps. Klik op Bijwerken.

Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, heeft uw computer mogelijk problemen bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Dit kan zijn vanwege een onjuist geconfigureerd hostbestand van het besturingssysteem (het besturingssysteem gebruikt hostbestanden omhostnamentoe te wijzen aan IP-adressen).

U lost dit probleem op doorvermeldingenuit hethostbestandte verwijderen. U kunt op twee manieren devermeldingenuit hethostbestandverwijderen:

Het hostbestand automatisch repareren met de Limited Access Repair Tool: Repareer hethostbestandmet de Limited Access Repair Tool. Met deze methode hoeft u hethostbestandniet handmatig te bewerken; de tool repareert het bestand automatisch.

Het hostbestand handmatig opnieuw instellen: Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

Nog steeds problemen?

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, probeer dan de stappen in Verbindingsfouten oplossen of neem contact met ons op.

Als u een Creative Cloud voor teams-abonnement van Adobe hebt en dit probleem zich voordoet, probeer dan het volgende:

1. Als u een proxyserveromgeving hebt, controleert u uw proxy-instellingen. Zie Proxy-ondersteuning voor Creative Cloud-apps voor meer informatie.

2. Zorg ervoor dat de juiste netwerkeindpunten in uw omgeving op de goedgekeurde lijst staan. Zie Adobe Creative Cloud-netwerkeindpunten voor een gedetailleerde lijst met netwerkeindpunten die u op de goedgekeurde lijst moet zetten.

3. Zorg ervoor dat de licentie is toegewezen aan de juiste gebruiker (e-mailadres).

4. Controleer uw instellingen voor de firewall en antivirusprogramma's. Zie Problemen met het downloaden en installeren van Creative Cloud-apps oplossen voor meer informatie.