Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

U kunt Adobe-producten en -services die uw school of organisatie verstrekt, oproepen via een Enterprise ID of Federated ID. U hebt mogelijk al een persoonlijke of oudere account met een Adobe ID. Als beide accounts hetzelfde e-mailadres gebruiken, kunt u het accounttype opgeven dat moet worden gebruikt wanneer u zich aanmeldt. Deze twee accounts hebben hetzelfde e-mailadres, maar zijn afzonderlijke accounts. Er worden geen gegevens gedeeld of automatisch overgedragen.

Zie Veelgestelde vragen over Enterprise ID voor meer informatie over Enterprise ID's en hoe u zich aanmeldt.

Accounttype kiezen bij aanmelding

Als beide accounts hetzelfde e-mailadres gebruiken, kunt u het accounttype opgeven dat moet worden gebruikt wanneer u zich aanmeldt.

1. Voer uw e-mailadres in op het scherm Aanmelden.Nu wordt het scherm weergegeven waarop u een account kunt kiezen.

Aanmelden met uw e-mailadres
  2. Klik op Adobe ID of Enterprise ID om een accounttype te kiezen.

Een accounttype kiezen
  3. Voer uw wachtwoord in of volg het eenmalige aanmeldingsproces van uw organisatie.

Opmerking:

Zorg dat u het juiste wachtwoord invoert dat aan elk accounttype is gekoppeld.

Gevolgen van het wisselen van accounttype

Wanneer u zich aanmeldt als Enterprise-gebruiker, meldt u zich aan als nieuwe gebruiker die door de beheerder van uw organisatie is gemaakt. U kunt deze account als aparte account beschouwen, afzonderlijk van de account die u momenteel gebruikt.

Aangezien een Enterprise-gebruiker in feite een nieuwe gebruiker is, worden gegevens die aan de gebruiker zijn gekoppeld, niet automatisch naar de Enterprise ID- of Federated ID-account overgebracht. Deze gegevens omvatten ontwerpbibliotheken, bestanden, lettertypen, appinstellingen, Adobe Color-thema's en Behance-portfolio's. Deze gegevens blijven beschikbaar bij de Adobe ID-account. Als u toegang tot deze gegevens nodig hebt, moet u de gegevens handmatig tussen accounts migreren.

Apps

Machtigingen voor apps en services zijn gekoppeld aan het accounttype. Meld u af en opnieuw aan om de machtigingen die aan een account zijn gekoppeld te vernieuwen. Als u bijvoorbeeld een gratis Adobe ID-account hebt, werken (persoonlijke) apps zoals Photoshop en Acrobat in proefmodus. Kies Help > Afmelden en meld u vervolgens opnieuw aan om de app te licentiëren.

Als de Creative Cloud-desktopapp op uw computer staat, kiest u   > Voorkeuren > Account en klikt u op Afmelden bij Creative Cloud.

Middelen: bestanden en markt

Bestanden die online zijn opgeslagen, blijven gekoppeld aan de oorspronkelijke account. Als u bestanden van een Adobe ID-account naar een Enterprise-account wilt migreren, downloadt u de bestanden van uw bestaande Adobe ID-account en uploadt u ze naar de Enterprise-account.

Als u de Creative Cloud-desktopapp gebruikt om bestanden te synchroniseren, lijkt de Creative Cloud-map met bestanden leeg te zijn na het schakelen tussen accounts. De naam van de bestaande Creative Cloud-map met bestanden wordt gewijzigd om een conflict te voorkomen, en al uw eerder gesynchroniseerde bestanden zijn beschikbaar in de map met de nieuwe naam. Als u bestanden wilt herstellen, navigeert u naar de startlocatie en kopieert u bestanden uit de Creative Cloud-map met de nieuwe naam naar de Creative Cloud-bestandsmap.

Opmerking:

Opmerkingen en versies die aan de bestanden zijn gekoppeld, blijven niet behouden.

Creative Cloud Market-middelen en gegevens van ontwerpbibliotheken zijn ook accountspecifiek. U kunt de middelen opnieuw downloaden en ontwerpbibliotheken maken.

Adobe Fonts

Lettertypen die zijn geactiveerd op uw desktop, zijn alleen beschikbaar als u bent aangemeld bij de Creative Cloud-desktopapp. Wanneer u zich aanmeldt met een Enterprise ID, zijn lettertypen die met de Adobe ID zijn geactiveerd, niet beschikbaar.

U kunt lettertypen op uw bureaublad activeren. Apps zoals InDesign en Illustrator vragen u ook om lettertypen te synchroniseren als er lettertypen in documenten ontbreken.

Behance

U hebt twee Behance-accounts: de ene is gekoppeld aan uw Adobe ID en de andere aan uw Enterprise ID. Er is geen directe manier om de gegevens vanuit Behance te migreren. Als workaround kunt u voor Behance het volgende doen:

1. Maak een Behance-account met uw Enterprise of Federated ID.
  2. Meld u bij uw bestaande account aan met uw Adobe ID.
  3. Maak uw nieuwe account mede-eigenaar van de projecten in de bestaande account.
  4. Meld u desgewenst aan bij uw nieuwe account en verwijder uw oude account als mede-eigenaar. Met dit proces wordt de inhoud gemigreerd, maar niet de opmerkingen en volgers van de oude account.

Adobe Color

Voor assistentie bij de migratie van --gegevens van een Adobe ID naar een Enterprise of Federated ID, moet uw beheerder een ticket bij Adobe Support indienen.

Instellingen synchroniseren

Om de instellingen te synchroniseren, meldt u zich bij een app aan met uw Adobe ID, synchroniseert u uw instellingen en meldt u zich weer af. Meld u vervolgens aan met de Enterprise of Federated ID.De nieuwste instellingen op de desktop kunnen vervolgens met Creative Cloud worden gesynchroniseerd met uw Enterprise ID of Federated ID.