Release-opmerkingen bij Extension Manager CC

Welkom bij Adobe® Extension Manager CC. Dit document bevat op het laatste moment beschikbaar gestelde productinformatie, updates en tips voor het oplossen van problemen die niet zijn opgenomen in de documentatie van Extension Manager.

Overzicht

Met Extension Manager CC kunt u extensies en plug-ins installeren en beheren.

Extensieontwikkelaars hebben heel veel extensies gemaakt waarmee u nieuwe functies toevoegt aan de Creative Cloud-producten. Met Extension Manager kunt u eenvoudig deze extensies installeren, inschakelen, uitschakelen of bijwerken.

Dubbelklik op een extensiebestand om Extension Manager te starten en de extensie in een product te installeren. Extension Manager geeft alle geïnstalleerde Creative Cloud-toepassingen weer. Als u de geïnstalleerde extensies voor afzonderlijke producten wilt bekijken, klikt u op het betreffende product. Klik op een extensie om informatie van de extensieontwikkelaar weer te geven en na te gaan hoe u in het bijbehorende Creative Cloud-product naar de extensie kunt gaan.

Nieuwe functies

 • Ondersteuning voor meta-inhoud

U kunt met Extension Manager CC niet alleen ZXP-productextensies installeren, maar ook meta-inhoud (zoals lettertypen, sjablonen en afbeeldingen) beheren als deze inhoud is verpakt als een ZXP-bestand. Meta-inhoud wordt tijdens installatie op dezelfde wijze verwerkt als extensies en wordt vermeld in de categorie “Overige”.

Wijzigingen in de release Extension Manager CC

 • Deze release van Extension Manager biedt geen ondersteuning voor een aantal functies uit de vorige release. Zo worden onder andere de volgende functies niet meer ondersteund:
  • Extensiesets: schakel afzonderlijke extensies handmatig in of uit.
  • Extensies verpakken: gebruik Adobe Extension Packager om extensies te verpakken.
  • MXP-extensie converteren naar ZXP: gebruik Extension Manager CS6 voor deze conversie.
  • MXP-extensies: Deze indeling biedt geen ondersteuning voor handtekeningen waardoor MXP-extensies niet via Adobe Exchange kunnen worden gepubliceerd en niet meer worden beheerd met Extension Manager. Gebruik Extension Manager CS6 om deze extensies te converteren naar ZXP-extensies.
  • Fireworks: installeer Firework-extensies met Extension Manager CS6.
  • Niet-gedocumenteerde kenmerken.
  • Terugdraaien van bestandsbewerkingen: als de installatie van een extensie mislukt, blijven bepaalde bestanden mogelijk achter op de computer.
  • Update van extensie in toepassing: hiervoor kunt u het opdrachtregelhulpprogramma gebruiken.
 • In deze release moet de extensienaam uniek zijn voor alle ondersteunde Adobe-producten. Als u een extensie met een bepaalde naam hebt geïnstalleerd in een product, kunt u niet een extensie met dezelfde naam in een ander product installeren, tenzij u de eerste extensie verwijdert.
  Dit is van toepassing op Adobe-producten met een 32-bits en 64-bits versie, en de naam verwijst naar de versie. Zo heeft de vooraf geïnstalleerde 32-bits InDesign-extensie 'Alignment Panel' ook een 64-bits versie met de naam “Alignment Panel64” en hebben de verschillende InCopy-versies de namen “Alignment Panel IC” en “Alignment Panel64 IC”.
 • Extension Manager CC bevat niet langer de optie waarmee extensies voor afzonderlijke gebruikers kunnen worden geïnstalleerd voor alle gebruikers. Elke gebruiker moet de extensie opnieuw installeren om de extensie te kunnen gebruiken. Een extensie voor afzonderlijke gebruikers is een extensie waarvan de bestemming (volledige extensie of bepaalde inhoud) zich in de hoofdmap van de gebruiker bevindt.
  Extension Manager CC controleert tijdens de installatie de afhankelijkheden voor extensies en kan dus geen extensie installeren die afhankelijk is van een andere extensie voor een afzonderlijke gebruiker.
 • Bij vooraf geïnstalleerde extensies worden met Extension Manager CC de MXI-bestanden geladen vanuit de vooraf geïnstalleerde map voor extensies. ZXP-bestanden voor de extensie worden genegeerd.
 • Bij hybride extensies moet voor alle ingesloten CEP-extensies de waarde voor bestandstype met het MXI-bestand worden ingesteld op 'CSXS'.
 • Extension Manager CC valideert voor hybride extensies alleen de handtekening van de buitenste extensie. De handtekening van een ingesloten CEP-extensie wordt niet gevalideerd.
 • De CC-release bevat een zelfstandig opdrachtregelhulpprogramma en de opdrachtnotatie is gewijzigd sinds de CS6-release.
 • U kunt met Extension Manager CC een extensie installeren via BridgeTalk (de indeling van de berichttekst is gewijzigd), maar u kunt een extensie niet inschakelen, uitschakelen, verwijderen of bijwerken via BridgeTalk.

De software installeren

Het installatieprogramma voor Extension Manager kunt u gratis downloaden van http://www.adobe.com/go/em_download of https://creative.adobe.com/.

De software verwijderen

Windows

Ga naar het Configuratiescherm en kies 'Een programma verwijderen'. Selecteer vervolgens 'Adobe Extension Manager CC' en klik op 'Verwijderen'.

Mac OS

Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Adobe Installers. Dubbelklik op 'Adobe Extension Manager CC verwijderen' en volg de stapsgewijze instructies.

Bekende problemen

De volgende problemen kunnen optreden in deze release. Raadpleeg de ondersteuningspagina van Adobe voor de nieuwste informatie over en bekende problemen met alle Creative Cloud-toepassingen.

 • Extension Manager CC biedt geen ondersteuning voor extensies waarvan de bestandsnaam multibyte-tekens bevat (zoals Chinese of Japanse tekens).
 • Als u met het opdrachtregelhulpprogramma een extensie installeert, verwijdert, inschakelt, uitschakelt of bijwerkt terwijl Extension Manager CC actief is, worden de wijzigingen pas weergegeven in de gebruikersinterface nadat u Extension Manager CC opnieuw hebt gestart.
 • Voor een extensie waarvan bepaalde inhoudsbestanden naar een gebruikersonafhankelijke locatie worden gekopieerd en andere bestanden naar een gebruikersspecifieke locatie, worden de bestanden in de gebruikersonafhankelijke locatie niet verwijderd als u Dreamweaver verwijdert. De extensie is nog steeds beschikbaar in Dreamweaver, maar wordt niet weergegeven in Extension Manager CC.
 • Als u Extension Manager CC verwijdert, worden de records van alle extensies verwijderd. De inhoudsbestanden van de extensies worden echter niet verwijderd. De extensies zijn nog steeds beschikbaar in toepassingen, maar worden niet weergegeven in de lijst met extensies nadat Extension Manager CC opnieuw is geïnstalleerd.
 • Alleen Mac OS 10.8: Extension Manager CC wordt niet gevonden in Launchpad.

                Oplossing: sleep het toepassingspictogram en zet het neer in Launchpad.

Overige bronnen

U kunt de nieuwste versie van Adobe Extension Manager downloaden van de downloadpagina voor Adobe Extension Manager en de pagina Productupdates.

Adobe Exchange

Ga naar Adobe Exchange op https://www.adobeexchange.com/ om extensies te downloaden waarmee u Adobe Creative Cloud-producten kunt aanpassen.

Extension Developer SDK

Ontwikkelaars die extensies voor Creative Cloud willen maken, kunnen Extension Developer SDK downloaden via de Handleiding voor Extension Developer.

Extension Manager-gebruikersforum

Bezoek het Extension Manager-gebruikersforum om vragen te stellen of uw kennis over Extension Manager te delen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account