Opmerkingen bij de release van Extension Manager CS6

Welkom bij Adobe® Creative Suite® 6 Extension Manager. Dit document bevat op het laatste moment beschikbaar gestelde productinformatie, updates en tips voor het oplossen van problemen die niet zijn opgenomen in de documentatie van Extension Manager.


Overzicht

Met Extension Manager kunt u extensies en plug-ins installeren en beheren. Dubbelklik op een extensiebestand om Extension Manager te starten en de extensie in een product te installeren. Extension Manager CS6 geeft de geïnstalleerde Creative Suite CS6-toepassingen weer. U kunt de geïnstalleerde extensies in de afzonderlijke producten weergeven door op het betreffende product te klikken. Klik op een extensie om informatie van de ontwikkelaar van de extensie weer te geven en na te gaan hoe u in het bijbehorende Creative Suite-product naar de extensie kunt gaan. Extensieontwikkelaars hebben heel veel extensies gemaakt waarmee u nieuwe functies toevoegt aan de Creative Suite-producten. Met Extension Manager kunt u eenvoudig deze extensies installeren en extensies uitschakelen, bijwerken of verwijderen.

Nieuwe functies

  •   Afhankelijkheid van extensies
  •   Extensiesets beheren
  •   Snel zoeken
  •   MXP converteren naar ZXP-bestand
  •   Lijst met extensies exporteren

Afhankelijkheid van extensies

Vanaf CS6 kunnen extensies afhankelijkheden hebben. Zo kan extensie A afhankelijk zijn van extensie B en extensie C. De auteur van de extensie kan afhankelijkheidsinformatie opgeven in het MXI-bestand (of in het manifestbestand voor CSXS-extensies), bijvoorbeeld of de extensie afhankelijk is van andere extensies die moeten zijn geïnstalleerd en ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de extensie correct werkt. Extension Manager CS6 ondersteunt afhankelijkheidscontroles tussen dergelijke extensies. Wanneer een extensie wordt geïnstalleerd, ingeschakeld, uitgeschakeld, verwijderd of bijgewerkt, controleert Extension Manager CS6 de afhankelijkheidsinformatie en zorgt ervoor dat de afhankelijkheidsketen werkt.

Extensiesets beheren

  • Een extensieset is een configuratiestatus voor alle geïnstalleerde extensies in een product, waarbij sommige extensies zijn ingeschakeld en andere zijn uitgeschakeld. Gebruikers kunnen verschillende extensiesets definiëren voor verschillende workflows. Ook zijn er voor elk product een aantal vooraf gedefinieerde extensiesets. Wanneer u overschakelt naar een andere extensieset, schakelt Extension Manager automatisch extensies in of uit op basis van de nieuwe actieve extensieset. U hoeft de extensies dus niet een voor een in of uit te schakelen.
  • Extensieset worden gemaakt per product. Elk product kan eigen sets bevatten. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe extensieset met de naam “Set1” maken voor InDesign. Vervolgens kunt u ook voor Dreamweaver een extensieset met de naam “Set1” maken. De extensieset wordt echter slechts op één product toegepast.
  • Extension Manager wordt geleverd met drie vooraf gedefinieerde sets: 'Alle extensies', 'Vereiste extensies' en 'Adobe-extensies'. Met de set 'Alle extensies' worden alle geïnstalleerde extensies van een bepaald Creative Suite-product ingeschakeld. Met de set 'Vereiste extensies' worden alleen de vereiste extensies voor het product ingeschakeld. De overige extensies worden uitgeschakeld. Met de set 'Adobe-extensies' worden alle extensies ingeschakeld die zijn ondertekend door Adobe. De overige extensies worden uitgeschakeld. Deze vooraf gedefinieerde sets kunnen niet worden bewerkt. Extension Manager bevat tevens een geïntegreerde set met de naam 'Aangepaste set'. Dit is de standaardset die wordt gebruikt nadat Extension Manager is geïnstalleerd. U kunt de aangepaste set wel bewerken, maar niet verwijderen.
  • Naast de vier voorgaande sets kunnen gebruikers ook hun eigen extensiesets maken. Door gebruikers gemaakte sets kunnen worden geëxporteerd als XML-bestand dat met andere computers en gebruikers kan worden gedeeld. Andere gebruikers kunnen vervolgens deze configuratieset importeren zodat alle gebruikers dezelfde werkruimte kunnen delen.

Snel zoeken

In eerdere versies van Extension Manager kon het zoeken naar een extensie lastig zijn, met name wanneer u veel extensies had geïnstalleerd. Extension Manager CS6 bevat de functie 'Snel zoeken' die deze ervaring wordt verbetert. Net als de zoekfuncties in andere producten (zoals besturingssystemen en webbrowsers) biedt 'Snel zoeken' een handige methode om snel te vinden wat u zoekt. Met Snel zoeken wordt niet alleen gezocht op de bestandsnaam maar ook op verschillende metagegevenstags. De functie ondersteunt verschillende filters. Hiermee kunt u zoeken op de trefwoorden in een bepaalde categorie, zoals naam van de extensie of de auteur en de versie of beschrijving van de extensie.

MXP converteren naar ZXP-bestand

MXP-bestanden worden vanaf nu vervangen door ZXP-bestanden omdat deze bestanden verschillende voordelen bieden ten opzichte van de MXP-bestandsindeling. In Extension Manager CS6 kunt u deze bestanden eenvoudig converteren naar ZXP-extensies met de optie in het menu Gereedschappen.

Lijst met extensies exporteren

Gebruikers kunnen een HTML-bestand exporteren om een overzicht te maken van alle extensies die ze hebben geïnstalleerd. Deze lijst bevat de naam en status van de extensie, de naam van de auteur en versie-informatie. Dit bestand kan ook met Excel of een ander spreadsheetprogramma worden geopend. Deze lijst kan handig zijn als u de extensies die zijn geïnstalleerd op twee verschillende computers wilt vergelijken, problemen wilt oplossen en meer.

 

De software installeren

Extension Manager is opgenomen in het installatieprogramma van Creative Suite en in de installatieprogramma's van de afzonderlijke ondersteunde producten. Het zelfstandige installatieprogramma voor Extension Manager kunt u gratis downloaden van http://www.adobe.com/go/em_download.


De software verwijderen

Windows

Kies 'Software' in het Configuratiescherm. Selecteer 'Adobe Extension Manager CS6' en klik op 'Verwijderen'.

Macintosh

Ga naar Programma's > Hulpprogramma's > Adobe Installers. Dubbelklik op 'Adobe Extension Manager CS6' en volg de stapsgewijze instructies.

Opmerking:

Als u geen optie ziet om Adobe Extension Manager CS6 te verwijderen met de hierboven beschreven methoden, moet u alle CS6-producten verwijderen die het bevatten als onderdeel van de installatie. De volgende producten bevatten Extension Manager CS6: Dreamweaver CS6, Fireworks CS6, Flash Professional CS6, Illustrator CS6, InCopy CS6, InDesign CS6, Photoshop CS6, Prelude CS6 en Adobe Premiere Pro CS6. Adobe Extension Manager CS6 wordt automatisch verwijderd wanneer alle gerelateerde CS6-producten worden verwijderd.

 

Bekende problemen

Raadpleeg de ondersteuningspagina van Adobe voor de nieuwste informatie over en bekende problemen met alle Creative Suite 6-toepassingen.


Overige bronnen

U kunt de nieuwste versie van Adobe Extension Manager downloaden van de downloadpagina van Adobe Exchange en de pagina Productupdates.


Adobe Exchange

Ga naar Adobe Exchange op http://www.adobe.com/go/adobeexchange_nl/ of http://www.adobe.com/exchange/ om extensies te downloaden waarmee u Adobe Creative Suite 6-producten kunt aanpassen.


Extension Developer SDK

Ontwikkelaars die extensies voor Creative Suite willen maken, kunnen de Extension Developer SDK downloaden via de Handleiding voor Extension Developer


Extension Manager-gebruikersforum

Bezoek het gebruikersforum voor Extension Manager om vragen te stellen of uw kennis over Extension Manager te delen.


Adobe-logo

Aanmelden bij je account