Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

JotForm is een WYSIWYG-internetprogramma voor het maken van complexe formulieren. U kunt met JotForm formulieren maken, deze in uw website integreren en reacties ontvangen via e-mail. Zie voor meer informatie JotForm FAQ.

Via JotForm kunt u bezoekers van uw website de mogelijkheid bieden om documenten te uploaden en bijvoorbeeld enquêtes of een gebeurteniskalender op te stellen. Over het algemeen is het maken en het insluiten van een dergelijk formulier in een webpagina een complex proces, maar met de nieuwe JotForm-widget is het in drie stappen gebeurd.

De widget JotForm downloaden

1. Open in een browser de volgende koppeling van een map met Muse-widgets:

http://musewidgets.com/collections/all/products/jotform-widget

2. Klik op de knop Get This Widget (Deze widget downloaden).

De widget RSS Blog wordt naar uw standaardmap Downloads gedownload. De map Downloads kan anders geconfigureerd zijn, afhankelijk van de browser die u hebt gebruikt om de widget te downloaden en het besturingssysteem van uw computer.

Een complex formulier toevoegen en configureren

Ga als volgt te werk om een complex formulier aan een webpagina toe te voegen:

1. Selecteer in Adobe Muse Venster > Bibliotheek om het deelvenster Bibliotheek te openen. Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop en importeert u de widget JotForm die u hebt gedownload. Ga voor informatie over het downloaden van de widget naar De widget JotForm downloaden.

2. Selecteer JotForm > JotForm in het deelvenster Bibliotheek en sleep de widget naar het canvas van de webpagina.

3. Selecteer de widget JotForm en klik op de knop om het deelvenster Opties weer te geven.

JotFormMuse
  4. Geef de volgende gegevens op in het deelvenster Opties:

JotForm ID

Geef de unieke id van uw JotForm-formulier op.

Allow Form Scrolling

U kunt desgewenst een schuifbalk inschakelen in het formulier. De optie Allow Scrolling is handig als u een groot formulier hebt en weinig ruimte; bezoekers van de site kunnen dan als het ware bladeren in het formulier.

5. Klik buiten het deelvenster Opties om af te sluiten. Geef een voorvertoning van de webpagina of de site weer in de Voorbeeldmodus van Adobe Muse of selecteer de optie Bestand > Pagina in browser.

JotFormPreview